e-gépész szaklap

Hírlevél

e-gépész 2017/2 (2017-01-10)

Vissza
 

E heti témáink:

Az engedélyezési dokumentáció része az épületgépész műszaki leírás
A 218. sz. Magyar Közlöny 84263. oldalán megjelent a 482/2016. (XII. 28.) Korm. rendelet; Egyes kormányrendeleteknek az egyszerű bejelentés körének kiterjesztésével és az építésügy területén érvényesítendő további bürokráciacsökkentéssel összefüggő módosításáról.

HUNGAROTHERM jelentkezési határidő: január 15.
A kétévente megrendezésre kerülő HUNGAROTHERM kiállítás, az épületgépészeti szakma csúcsrendezvénye a CONSTRUMA otthonteremtési kiállítási csokor részeként április 5. és 9. között kerül megrendezésre.

Szemétégetés
Vannak problémák a szilárdtüzeléssel; egyrészt a közmédiában hisztériakeltés folyik, mondván, 2020-tól betiltják a fatüzelést, másrészt sokan valóban szeméttel, autógumival tüzelnek olcsó, összetákolt kályháikban. A hatóság most szigorúbb ellenőrzést, fellépést ígér.

A víz energiája
Írtunk mi már ion- és kavitációs kazánokról, gázmágnesről, és még néhány megkérdőjelezhető technológiáról. A vízzel kapcsolatban boncolgattuk a fordított ozmózisos víztisztítást, de amit most találtunk, az több, mint izgalmas: a víz belső energiájáról lesz szó.

Hírek, események:

Új Merkapt üzlet
Megnyitott a Merkapt Fürdőszoba Outlet Csepelen, ahol rendkívüli áron, 10-70%-os kedvezménnyel kaphatók magas minőségű fürdőszobai termékek. Az akciók a Merkapt Zrt. honlapján is megtekinthetők.

Totó a többi épületgépészről, 9. kérdés
Szakmai kérdéseket teszünk fel. Önök szerint a tervezők és szerelők hány százaléka tud rá válaszolni helyesen? Íme a 9. érdekes kérdés.

Autodesk AutoCAD kvíz
Tesztelje AutoCAD tudását! A kvízre helyesen válaszolók között kisorsolunk egy Canon ImagePrograf IPF670 (A1+) nyomtatót.

Újdonság: AutoCAD 2017 for Mac és AutoCAD LT 2017 for Mac
Az AutoCAD és AutoCAD LT 2017 nyilvánosan elérhető első őszi frissítése után (amelyet az előfizetési licenccel vagy Maintenance Plan követéssel rendelkező ügyfelek telepíthetnek) december végén megjelent az AutoCAD 2017 for Mac és az AutoCAD LT 2017 for Mac verziója.

REHAU mérnök üzletkötő állás
Budapestre keres a cég épületgépész mérnököt.

Lakásszellőzés szakmai nap
2017. január 19.
Ezúttal az alapismeretekkel nem foglalkozunk. Sok más aktuális hővisszanyerős szellőzés témával viszont igen.

Kötelező továbbképzés, Budapest
Január 25.
Nagy hatásfokú hőtermelő berendezések és megújuló energiaforrások hatékony alkalmazása az épületek energiaellátásában.

Pollack Expo
2017. február 23-24.
A hagyományos egyetemi építőipari, épületgépész, informatikai, villamosipari és környezetvédelmi kiállítás és konferencia.

XXIV. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum 2017
2017. március 7-9.
A Fórumon a beérkezett javaslatok alapján 2017-ben is újabb érdekes témákat tűznek napirendre. Erősebb lesz a nemzetközi részvétel, és kiemelt helyet kap az EU, az Arab Emirátusok és Afrika.

Hungarotherm
2017. április 5-9.
A 9. Nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás.

DUNAGÁZ Szakmai Napok Konferencia és Kiállítás
2017. április 19-20.
A hagyományos visegrádi konferencia, rendszerüzemeltetés, gázmérés és gázfelhasználás témakörökben.

Vissza