e-gépész online szaklap

Ismét sikeres volt a Pollack Expo!

2024. április 22. | Gyurkovics Zoltán| |  0 |

Ismét sikeres volt a Pollack Expo!

Már hagyományosnak mondható, hogy a Pécsi Expo Centerben került megrendezésre 2024. 04. 18-19-én a XVII. Pollack Expo, amely a tizenhetedik alkalom volt az új rendszerű lebonyolításban. (Ebben az egyébként is impozáns rendezési számban a korábbi, még szűkebb szakmai körre megszervezett szakmai napokat nem vettük figyelembe.)

A mai Pollack napok túlnőnek csak az épületgépészet szakterületén. Ez azonban így van jól, nem is lehet másképpen. Azon szakmai célok – primerenergia-megtakarítás, fenntarthatóság, levegőminőség-javítás, környezetvédelem, okosotthonok és technológiák stb. – elérése is csak a különféle szakterületek együttműködésével, összehangolt tevékenységével remélhető.

Az Expo hagyományosan alkalmas helyszín a szakmai partnerekkel való találkozásokra, a kapcsolatok építésére, az egyetemi tudásbázissal való gyakorlati kapcsolatépítésre. Kiemelendő jelentősége van annak, hogy ilyenkor alkalom kínálkozik a nagyszámban megjelenő egyetemi hallgatók, mi több a régió középfokú szakképző intézményeiből meghívott tanulók figyelmét a szakmai fejlődési tendenciákra, a bemutatott termékekben fellelhető innovációelemekre felhívni. Így volt ez most is!

A hazai építési szakterületek kétségkívül legnagyobb jelentőségű és látogatottságú rendezvénye a Pollack Expo. 2024-ben 137 kiállító volt jelen, és összességében több mint 2000 fő jelent meg a Pécsi Expo Centerben!

Hagyomány, hogy a PTE Műszaki Informatikai Kara díjat ad át néhány olyan szakmai partnernek, akik kiemelkedő támogatással járultak hozzá a szakmai képzés színvonalának emeléséhez az elmúlt években! 2024-ben négy támogató érdemelte ki a Pollack Expo díját!

Az épületgépész szakma érdeklődését több szakmai előadáscsomag is kiválthatta. Az előzetesen bemutatott témavázlatok alapján a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata elnökségének javaslatára a szakmai napokon való részvételt a MMK Továbbképző Testülete kötelező szakmai képzésként elfogadta, akkreditálta.

A POLLACK Expot eddig mindig nagyon magas szakmai színvonalon sikerült megszervezni! A léc idén is magasra került!

Minden szervezőnek és közreműködőnek szívből gratulálunk!

Összeállította:
Gyurkovics Zoltán elnök
MMK Épületgépészeti Tagozat

 

ÉpületgépészetPollack Expo

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul