e-gépész online szaklap

Macskásy-emléktábla koszorúzás

2024. március 5. | e-gépész| |  0 |

Macskásy-emléktábla koszorúzás

2024. február 29-én, a XIII. Kéménykonferencia után tízenheten elutaztunk Csurgóra, Macskásy Árpád professzor úr szülővárosába, hogy megkoszorúztuk az emléktábláját abból az alkalomból, hogy ezen a napon lett volna 120 éves.

Három koszorút helyeztünk az emléktábla alá. (Balról jobbra: Somogy VM MK Épületgépész szakcsoport Lucz Géza-Patak Norbert, MMK Épületgépészeti Tagozat Tuczai Attila-Gyurkovics Zoltán, valamint a volt tanítványok nevében dr Barna Lajos – Netoleczky Károly.)

A koszorúzást követően Patak Norbert a Somogy VM MK elnöke meghívta egy emlékező megbeszélésre a megjelenteket. Nosztalgikus szeretettel idéztük fel az épületgépész szakma legnagyobb egyéniségét. Mindenki, aki ismerte úgy emlékezett vissza a professzor úrra, hogy nagy tudású, barátságos természetű, a diákjait szerető és támogató TANÁR volt! 

Tiszteletünk, Tiszteletem Professzor Úr!

Köszönettel tartozunk a megemlékezés előkészítléséért Patak Norbert elnök úrnak, és Lucz Géza úrnak a Somogy VM Mk épületgépész szakcsoportja vezetőjének a megemlékező koszorúzási ünnepség előkészítéséért!

A csurgói koszorúzással egyidőben Budapesten is történt megemlékezés, amelyről külön híradásban számolunk be.

Macskásy Árpád

Kapcsolódó

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul