e-gépész online szaklap

Komplex épületgépészeti rendszerek – termékinformációs délelőtt

Januárban és februárban 6 városban

A Magyar Épületgépészek Szövetségének félnapos rendezvénye épületgépészeknek energiatudatos tervezés, kivitelezés, üzemeltetés támában. Rövid, pörgős termékinformációs előadások után a program ebéddel zárul.

Megszűnik a munkáltatói adómegállapítás

Megszűnik a munkáltatói adómegállapítás

Januárban számos adminisztrációs határidőt kell betartania mind a munkavállalóknak, mind a munkaadóknak a bérszámfejtéshez kapcsolódóan

Létesítményenergetikai szakmérnöki szakirányú továbbképzés

Létesítményenergetikai szakmérnöki szakirányú továbbképzés

A Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar, Épületgépészet, Létesítmény- és Környezettechnika Tanszéke a 2017/2018 tanév tavaszi félévében ismét indítja Létesítményenergetikai szakmérnöki szakirányú továbbképzését.

Mozgásban a víz!

Mozgásban a víz!

Innovációs tervpályázatot indít a Grundfos

A vízre, mint mindannyiunk közös kincsére hívja fel a figyelmet a világ egyik legjelentősebb szivattyúgyártó cégének hazai gyára. A magyar Grundfos által kiírt nyílt, innovációs tervpályázatra megkötések nélkül bárki jelentkezhet. A kezdeményezés célja: víztudatos magatartásra nevelni a fiatalokat.

Lindab Légtechnikai Szakmai Nap

Lindab Légtechnikai Szakmai Nap

A légkezelés, tűzvédelem és lakossági szellőztetés témakörben tart szakmai napot a Lindab a biatorbágyi telephelyén, ahol a témaköröket rövid elmélettel és kiválasztó programok segítségével mutatják be az érdeklődőknek.

Megújult a Sentinel Hűségakció!

Megújult a Sentinel Hűségakció!

A megvásárolt Sentinel termékeken szereplő kódokat töltse fel a www.sentinelakcio.hu oldalra, ahol az összegyűjtött pontokat ajándékokra válthatja be.

KLENEN’18 – Klímaváltozás, Energiatudatosság, Energiahatékonyság

KLENEN’18 – Klímaváltozás, Energiatudatosság, Energiahatékonyság

A rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak az energetikahatékonyságról szóló törvény által meghatározott szakpolitikai intézkedések megvalósításának jogalkotói és jogalkalmazói tapasztalatai.

Az utolsó füstfaragó

Az utolsó füstfaragó

A napokban érkezett olvasói levelünket elsősorban a kéményseprőiparban dolgozóknak ajánljuk szeretettel azzal, hogy a mindennapi rohanásban érdemes néha megállni egy percre.

Megújult a HIT Tool online termékkiválasztó program

Új megjelenés, új funkciók és frissített adatbázis

Egyre többen használják a napi munka megkönnyítésére a Siemens online HIT Tool termékkiválasztó és méretező programját. Mivel gyakran jelennek meg új fejlesztésű termékek, ezért szükséges az adatbázis folyamatos frissítése. Ennek folyományaként mára nem csak az adatbázis frissült, hanem teljesen új megjelenést is kapott a program.

Belépés és hozzászólás: könnyebb mint korábban

Belépés és hozzászólás: könnyebb mint korábban

Az e-gépész megújulása nem is annyira a külsőségekben mutatkozik meg, mint inkább a motorháztető alatt. A háttérben zajló fejlesztések elsősorban a biztonságot és a könnyebb használhatóságot célozzák.

Magyarország lakásállományának megoszlása fűtési mód szerint

Magyarország lakásállományának megoszlása fűtési mód szerint

A múlt év végén jelent meg a hazai távhőszektorról átfogó képet nyújtó közös kiadvány, amelyet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének (MATÁSZSZ) együttműködésében került összeállításra.

Meghívó hőszivattyús képzésre

Vegyen részt egy különlegesen részletes és alapos, oklevelet adó hőszivattyús képzésen, ahol átvesszük az elkövetett tervezési és kivitelezési hibákat, ismertetjük a jó megoldásokat, és megvitatunk további fontos, a hőszivattyúkhoz kapcsolódó műszaki témákat.

A BIM az építőipar jövője?

A BIM az építőipar jövője?

Így látják építőipari szereplők

A Lechner Tudásközpont a múlt év második felében felmérést végzett a BIM magyarországi alkalmazásának jelenlegi helyzetéről, amelyben az építőipari szereplők részvételével tárták fel a BIM-mel kapcsolatos véleményeket, tapasztalatokat. Az alábbiakban a kérdőív kiértékelése olvasható, amellyel kapcsolatban kíváncsiak vagyunk az épületgépészek véleményére.

START 2018 - Épületgépészeti évindító nap

START 2018 - Épületgépészeti évindító nap

Január 18. Budapest, Lurdy Konferenciaközpont

A Magyar Épületgépészek Szövetségének szervezésében harmadik alkalommal kerül megrendezésre ez a nagyszabású épületgépészeti évindító rendezvény, több száz épületgépész részvételével. Különleges, pörgős szakmai program párhuzamosan több teremben, sok rövid előadással, információs standokkal, állásbörzével. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezés és bővebb információk a start2018.hu honlapon. A rendezvény keretében, konferenciával párhuzamosan zajlik a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara kötelező képzése is.

Képzés és tervminta levegő-víz hőszivattyú témakörben (5. írás)

Hőszivattyús képzéseket januárban és februárban fogunk tartani. Meghívót majd küldünk, de addig is felteszek néhány újabb műszaki kérdést a hőszivattyús hibák elkerülése érdekében, lásd...

AERMEC VCZ_X4 négycsöves fan coil szelepkészlet FCZ, FCZI fan coilokhoz

AERMEC VCZ_X4 négycsöves fan coil szelepkészlet FCZ, FCZI fan coilokhoz

A már korábban bemutatott FCX fan coilokhoz tartozó AERMEC VCF_X4 szelepkészlethez hasonlóan, az FCZ, FCZI fan coilokhoz is rendelhető az új VCZ_X4 szelepkészlet, amellyel a hagyományos kétcsöves fan-coilok négycsöves rendszerekben is használhatóvá válnak.

Megújul a Tricox Hűségakció

A Tricox Vonalkódos Hűségakció 2018. január 1-től új játékszabályzattal és megújult ajándékrendszerrel folytatódik. A mindenki által kedvelt és sikeres forma nem változott, továbbra is a kivágott vonalkódok visszaküldésével lehet pontokat gyűjteni, amelyeket aztán értékes ajándékokra válthatnak a beküldők.

TÁMOGATOTT CIKK

Új kezekben a Messe Frankfurt hazai képviselete

Nemcsak új, de nagyon is jó kezekbe került a világ vezető kiállításainak és konferenciáinak otthont adó Messe Frankfurt. Az ipar számos területén szervez kiállítást a vásárközpont, így az építőipar két legismertebb nemzetközi kiállításának a Light + Buildin-nek és az ISH-nak a házigazdája.