e-gépész online szaklap

V. Épületgépész Tervezői Konferencia

V. Épületgépész Tervezői Konferencia

2021. szeptember 24.

Idén szeptember végén immár ötödször rendezi meg az MMK Épületgépészeti Tagozata és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara az Épületgépész Tervezői Konferenciát, amely az elmúlt években szakmánk egyik legjelentősebb rendezvényévé nőtte ki magát.

Remeha Avanta Ace – Megbízható technika új köntösben

Remeha Avanta Ace – Megbízható technika új köntösben

Az új Remeha Avanta Ace kazán annak a jól ismert Remeha Avanta kazáncsaládnak modernizált változata, amelyből a 2004-es bevezetése óta több mint 1,5 milliót adtak el a világon.

Weishaupt: épületgépész diákok nyílt szakmai napja

Weishaupt: épületgépész diákok nyílt szakmai napja

A rendezvény különlegessége, hogy az eseményre gyártó cégek és kivitelező partnerek is érkeznek. Rengeteg érdekes programmal, előadással, termékek bemutatásával, streetfood-dal, frissítő italokkal, autószimulátorral várják a vendégeket.

Weishaupt: VII. Környezetbarát Nap

Weishaupt: VII. Környezetbarát Nap

A Weishaupt Hőtechnikai Kft. szeretettel meghív minden érdeklődőt a 2021. szeptember 23-án megrendezésre kerülő VII. Környezetbarát Napra.

Készüljön az idei fűtési szezonra a Danfoss Ally™ okos fűtésrendszerrel.

Készüljön az idei fűtési szezonra a Danfoss Ally™ okos fűtésrendszerrel.

Idén szeretné a saját kezébe venni az irányítást? A Danfoss Ally™ csúcstechnológiás okos fűtésrendszerrel egyszerűen és gyorsan meghatározhatja a kívánt hőmérsékletet otthonában, pár érintéssel.

Magasra szöktek júliusban az európai gázárak

A magas ázsiai árak, az LNG-szállítmányok volumene, a nemzetközi karbantartások és az alacsony európai tárolói töltöttségi szintek miatt globális hiány jellemezte a júliusi gázpiacot. A MEKH piaci riportja szerint ennek következtében egész évben maradhatnak a magas európai gázárak.

Hogyan kell a PB-gázzal üzemelő gázkazán cseréjét szabályosan megvalósítani?

Hogyan kell a PB-gázzal üzemelő gázkazán cseréjét szabályosan megvalósítani?

Ismét egy olvasói kérdésre adunk választ, amelyben egy PB-gáztartályról gázellátórendszeren keresztül, PB-gázzal üzemelő gázkazán cseréjének szabályosan módja felől érdeklődik a levélíró.

Enyhül az anyagár-emelkedés miatti építőipari feszültség

Az ÉVOSZ közös helyzetértékelésre és a várható folyamatok elemzésére hívta a nagy áruforgalmat lebonyolító építőanyag-kereskedőket, valamint a kormányzat építésügyért felelős szakértőit. A szereplők megállapították, hogy a meghozott kormányzati intézkedések hatására szeptember hó elejétől a kritikus építőanyagok piacán 10-15%-os ármérséklődés már tapasztalható. 

TÁMOGATOTT CIKK

Hazánkban 15-25 százalékkal visszaesett a tavalyi pandémiás időszakban a lakossági klímaberendezések vásárlása

Míg a nyugati országokban növekedett, hazánkban és a régióban csaknem 15-25 százalékkal visszaesett a tavalyi pandémiás időszakban a lakossági klímaberendezések vásárlása. A hűtésre és fűtésre ugyancsak alkalmas hőszivattyúk piaca évente 20-25 százalékot növekszik európai szinten, hazánkban a Zöld Otthon Program hatására várható növekedés ezen a téren.

Helios webinárium – Helios AIR1 nagyméretű kompakt hővisszanyerős szellőztetők

Helios webinárium – Helios AIR1 nagyméretű kompakt hővisszanyerős szellőztetők

A Helios ventilátorok magyarországi vezérképviselete, 2021. szeptember 17-én, pénteken 10:00-11:00 között mindenki számára ingyenes webináriumot tart a nagyméretű kompakt hővisszanyerős szellőztetőkről.

Bővül az MSZ EN 16475 szabványsorozat

A CEN 2020 áprilisában tette közzé az égéstermék-elvezető berendezések tartozékaival foglalkozó EN 16475 szabványsorozat utolsó két tagját, az EN 16475-1-et és az EN 16475-6-ot.

II. Aereco Épületgépész Vitorláskupa

II. Aereco Épületgépész Vitorláskupa

Az Aereco Légtechnika Kft. immár 2. alkalommal rendezi meg 2021 szeptember 16-án az II. Aereco Épületgépész Vitorláskupát a Friss Levegő és az Egészség jegyében! Minden épületgépészt buzdítanak a részvételre, akár egyénileg vagy csapatban.

Elkészült a geotermikus fűtési rendszer Szeged-Rókuson és az Északi városrészben

Befejeződött a geotermikus fűtési rendszer kiépítése Szeged-Rókuson és az Északi városrészben, a beruházás mintegy 3,75 milliárd forintból, uniós támogatással valósult meg.

Véleményezhető a lakossági napelemes és fűtési rendszer támogatására szóló pályázat terve

A lakossági napelemes és fűtési rendszerek támogatásáról szóló pályázat lenne az első nagyszabású, lakosságnak szóló klímavédelmi pályázat, több mint 201 milliárd forint keretösszeggel. Számítások szerint ez mintegy 35 ezer háztartást érintene, és alapvetően a családosokat, és az országos átlagjövedelemnél kevesebbet kereső háztartásokat célozná meg.

Két hónapja vizsgálódik a fogyasztóvédelem az építőanyagok piacán

Két hónapja vizsgálódik a fogyasztóvédelem az építőanyagok piacán

Nyolc hete vizsgálja a fogyasztóvédelem az építőipari alapanyagok piacán tapasztalható visszás jelenségeket, az augusztus végéig felkeresett félezer kereskedelmi egység 60 százalékát érték jogsértésen. A kormányhivatalok munkatársai az ellenőrzött helyszínek háromnegyedénél tapasztaltak áremelkedést, harmaduknál pedig készlethiányt.

Íz. Víz. Sör. Szakmai rendezvényt tart a BWT.

Íz. Víz. Sör. Szakmai rendezvényt tart a BWT.

A kisüzemi sörfőző üzemek egymás után bukkannak fel hazánkban is, és kínálnak egyedi ízvilágú nedűt. Nem csak a sörfőzdék, de a többi kis és nagyüzemi élelmiszert előállító vállalat számára is kulcsfontosságú lehet a megfelelő vízminőség a gyártási folyamat során. A BWT Hungária Kft. szeptember 9-én Winkler Róbert műsorvezető és Tóth Marcell a Hübris sörfőző mesterének a bevonásával exkluzív, ingyenes szakmai napot tart épületgépész tervezők és kivitelezők részére.

Rendhagyó épületgépészeti installáció az Akvárium Klub előtt

Rendhagyó épületgépészeti installáció az Akvárium Klub előtt

Két hétig látható az Ariston Thermo és a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. közös installációja a budapesti Erzsébet téren. Az augusztus 23 és szeptember 4. között felállított üvegházban különleges hőigényű, trópusi növényeket helyeztek el, melyeket kizárólag megújuló energia segítségével tartanak életben.

Telepítési és beállítási segédlet Icon padlófűtéshez bárhonnan, bámikor

Fejlett szobahőmérséklet-szabályozás meleg vizes padlófűtésekhez és más, szelepekkel működő fűtésrendszerekhez. A szobatermosztátot úgy terveztük, hogy – mint egy villanykapcsoló – tökéletesen harmonizáljon a belső térrel.