e-gépész online szaklap

Októberben Construma!

A koronavírus-járvány miatt idén szokatlan időpontban, október 7–11. között rendezik a nemzetközi építőipari szakkiállítást a megszokott helyen, a Hungexpo területén. Bár az építőipar nem szenvedte különösképpen a mögöttünk hagyott időszakot, a vásáron való részvétel jó lehetőség rá, hogy az ágazat cégei megmutassák: jelen vannak a piacon, és komoly terveik vannak a jövőre nézve

Megjelentek az energiastatisztikai adatok

A szén, az éghető megújuló energiaforrások és a villamos energia nettó import felhasználása csökkent, míg a földgáz, valamint a nem éghető megújuló energiaforrások és a nukleáris energia felhasználása nőtt.

Újranyitnak a közműszolgáltatók ügyfélszolgálati irodái

Az irodák július 6-án, hétfőtől korlátozott kapacitással nyitnak újra, időpontfoglalással és a biztonsági intézkedések betartása mellett látogathatók.

Tiszta levegőt! – központi hővisszanyerős szellőztető akció

Tiszta levegőt! – központi hővisszanyerős szellőztető akció

A Kamleithner-Budapest Kft. „Tiszta levegőt!” címmel akciót hirdet HELIOS KWL® hővisszanyerős szellőztető rendszereire.

Legközelebb 2022-ben lesz Milánóban szakkiállítás

Legközelebb 2022-ben lesz Milánóban szakkiállítás

Korábban őszre halasztották, most pedig törlésre került az idei milánói épületgépészeti szakkiállítás, a Mostra Covegno Expocomfort.

Légtechnikai kiválasztó programok

Légtechnikai kiválasztó programok

Helios Légtechnikai Szeminárium

Folytatódik a Helios Légtechnikai Szeminárium-sorozat. A következő előadás a légtechnikai kiválasztó programokat járja körül: funkciók, termékkiválasztás, kiírás a Helios AIR1Select és Helios Select programokkal.

Megújult a Magyar Mérnöki Kamara Telekom mobilflotta-szerződése

Megújult a Magyar Mérnöki Kamara Telekom mobilflotta-szerződése

2020. június 15-ével frissült a Magyar Mérnöki Kamara és a Telekom között megújult keretszerződés alapján elérhető előfizetések rendszere, ami által új tarifastruktura és kedvezőbb feltételek érhetőek el.

Módosítások a gázipari műszaki előírásokban

Áprilisban jelentek meg a Gázipari Szakági Műszaki Előírások, amelyen most három kisebb módosítást hajtottak végre az azóta beérkezett észrevételek, javaslatok alapján.

Tervezői Pályázat 2020

Az utóbbi öt évben megvalósult, illetve tervezett, műszaki innováció szempontjából kiemelkedő létesítmény épületgépész tervezője indulhat a tervezői pályázaton, amely az Országos Magyar Épületgépész Napok 2020 alkalmából kerül kiírásra.

Felhívás az Év Emberei-díjakra történő jelölésre

Felhívás az Év Emberei-díjakra történő jelölésre

Felhívjuk az épületgépész szakmai társadalom minden tagjának figyelmét – személyeket, szakmai szervezeteket, a magyar épületgépész képzésben résztvevő oktatási intézményeket – hogy éljenek jelölési jogukkal! Éljenek az Év Embere-díjakra történő jelölés lehetőségével!

A veszélyhelyzet elmúltával ismét használhatók a klímaberendezések

Az oldalfali split klímák vendéglátóhelyeken való használatát május közepétől egészen múlt hét csütörtökig – néhány kivételétől eltekintve – kormányrendelet tiltotta meg.

Emelkedik az építőipari rezsióradíj minimuma

Emelkedik az építőipari rezsióradíj minimuma

A vállalkozások előző évi tényadatait, valamint az aktuális bérezési, adózási jogszabályokat alapul véve az építésgazdaságért felelős miniszter – törvényben kapott felhatalmazás alapján – a tárgyévre vonatkozó minimális építőipari rezsióradíj mértékét rendelettel állapíthatja meg.

Épületgépészek is a miniszteri kitüntetettek között

Épületgépészek is a miniszteri kitüntetettek között

Az oklevelekkel az építőipar területén, az építésgazdaság fejlődése érdekében végzett kimagasló szakmai tevékenységet ismerték el. Díjazásra került több épületgépész kolléga is.

2020. június 5-én 20 éves lett az Aereco!

2020. június 5-én 20 éves lett az Aereco!

Lépést tartunk a rohamosan fejlődő a légtechnikával: okosodnak a rendszerek, egyre inkább egyedi igényekre szabott megoldásokra van szükség, hogy biztosítani tudjuk az egészséges levegőt a belső terekben.

ReSTART magyar épületgépészet – online konferencia

2020. június 16. Budapest

A félnapos online konferencia fő témája a koronavírus utáni újrakezdés szakmai kihívásai. A MÉGSZ YouTube-csatornáján élőben követhető a rendezvény, de korlátozott számban a személyes jelenlét is lehetséges a Lurdy Konferenciaközpontban.

Az IceCool az első gyártó, aki nagy léptékben alkalmazza a Solstice®L40X-et

Az IceCool az első gyártó, aki nagy léptékben alkalmazza a Solstice®L40X-et

Több, mint 480 kg R-455A hűtőközeg, amely 16 kondenzációs egységet táplál a Neumarktban található új Feihl pékség hűtési igényeinek kielégítése érdekében.

OMÉN felhívás – update

Az Országos Magyar Épületgépész Napok (OMÉN) szervező konzorciuma nevében Prof. Dr Barótfi István 2020. február 11-én jegyzett felhívása így kezdődik...

Elnöki nyilatkozatok a médiában

Fontos, hogy tagjaink közelebbről is megismerhessék a MMK vezetésének, elnökének sajtótevékenységét is. Fontos, hogy tudomást szerezzenek a tagság érdekében kifejtett erőfeszítéseiről azok a tagjaink is, akik nem az alábbi tájékoztatóban említett médiatermékekkel állnak szorosabb kapcsolatban.