e-gépész online szaklap

Zehnder oktatás: hővisszanyerős szellőztetőrendszerek

2019. január 31.

Az előadásra várunak minden szakembert, építkezőt, felújítót, akik a hővisszanyerős szellőzés téma részletei iránt érdeklődnek.

Utcát neveztek el a Vízművek első igazgatójáról

Decembertől Wein János nevét viseli egy szigetmonostori utca

A hagyománytisztelet egyik fontos eleme a nagy elődök előtti tisztelgés. Közülük is kiemelkedik a Főváros és agglomerációja ivóvízellátását mind a mai napig meghatározó, a Szentendrei-szigeti vízkincsre épülő parti szűrés atyja és a korszerű intézményes vízellátás megteremtője, az Első Pesti Vízmű igazgatója.

Távhővezeték-korszerűsítés és új szakaszok építése

Távhővezeték-korszerűsítés és új szakaszok építése

Távhővezeték-szakaszok korszerűsítése, új vezetékszakaszok kialakítása, új fogyasztók távhővezeték-hálózatba kapcsolása, valamint a hőkörzetek összekapcsolása a célja a FŐTÁV fejlesztési projektjének, amelyet 3,44 milliárd forintos, 50 százalékos mértékű európai uniós támogatással valósítanak meg.

A Daikin felvásárolja az AHT csoportot

A Daikin felvásárolja az AHT csoportot

A hűtéstechnológiára szakosodott osztrák cég tovább növeli a Daikin hűtéstechnikai szakértelmét, és erősíti kereskedelmi hűtés üzletágának stratégiai terjeszkedését.

Konkrét kivitelezések és hibáik

Hőszivattyús előadás 9. rész

Tanulni lehet és kell is a mások által elkövetett tervezési és kivitelezési hibákból!

Hővisszanyerő gépek fagy elleni védelme

Hővisszanyerő gépek fagy elleni védelme

Cikkünkben a lakossági felhasználásban gyakori ellenáramú hőcserélős hővisszanyerő gépek fagyvédelmével foglalkozunk. A Zehnder nagy légszállítású gépeiben alkalmaz egyéb fagyvédelmi módszereket, de ennek az írásnak ez nem tárgya.

Az év épületgépészei

Az év épületgépészei

Idén is díjazták a kiírt tervezői pályázat legjobbjait az Országos Magyar Épületgépészek Napja alkalmából.

Tervminta

Hőszivattyús előadás 8. rész

A hőszivattyú kivitelezések 90%-a nem túl jó, kb. 30%-a bírósági ügy lesz (2008–2018), szóval érdemes megismerni, hogy milyen hibákat kellene elkerülni.

Településenergetikában, távfűtésben jártas kollégák figyelmébe

A PLANHEAT projekt meghívását tolmácsoljuk az alábbiakban, akik szeretettel várnak minden érdeklődőt december 12-én, a Szentendrén megrendezésre kerülő képzési programra. A rövid szemináriumon egy új szoftvereszköz bemutatására kerül sor, melyet a PLANHEAT projekt a távfűtési rendszerek stratégiai tervezéséhez fejlesztett ki. 

3300 Ft-ra nőtt a minimális építőipari rezsióradíj

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter a Magyar Közlöny 185. számában megjelent 30/2018. (XI. 26.) ITM rendeletben határozta meg a 2018. évi minimális építőipari rezsióradíj mértékét.

TÁMOGATOTT CIKK

ABB Online Tudásportál videók

ABB Online Tudásportál videók

Újabb tudásportál-videókat tett közzé az ABB Hungary. Az ABB csoport több, mint 100 országban van jelen és 145 000 alkalmazottat foglalkoztat. Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energiaszektorban.

Ismét REHAU Friday szerelői akció!

Ismét REHAU Friday szerelői akció!

2018. december 14.

2018. december 14-én, pénteken újra jelentkezik a REHAU az egynapos különleges ünnepi akciójával, amely során tíz padlófűtési termék listaárát 14%-kal csökkentik!

Kereskedői akciók az OMÉN alkalmából

Több épületgépészeti kereskedő cég is akciót hírdetett az Országos Magyar Épületgépész Napok idejére, amelyek 2018. november 26-30. között érhetők el.

Testo füstgázelemző szettek egy év extra garanciával

Testo füstgázelemző szettek egy év extra garanciával

A Testo őszi füstgázelemző promóciója kereteiben a praktikus műszerek és szettek mellett most egy további újdonság is várja a vásárlókat: egy év extra garancia.

Találkozzunk a Merkapt standon!

Találkozzunk a Merkapt standon!

Több, mint 50 épületgépész kiállítóval közösen várjuk a tervezőket a standunknál.

Reggeli a Martnál

Novemberben négy alkalommal kínálkozik lehetőség a Mart Építőipari Kereskedelmi Kft. és a Herz Armatúra Kft. által szervezett, reggelivel egybekötött termékismertetőn való részvételre.

Maga a gép

Hőszivattyús előadás 7. rész

Érdemes megismerni a hőszivattyúgépen belüli megoldások színvonalát...

Gépészetileg is megújítanák a pécsi ifiházat

A pécsi Ifjúsági ház fejlesztésére írt ki nyílt közbeszerzési eljárást a város önkormányzata – derül ki az Európai Uniós Közbeszerzési Értesítőben november huszadikán megjelent ajánlattételi felhívásból.