e-gépész online szaklap

Hogyan teremtsünk nyugodt, csendes környezetet otthonunkban?

A lakókomforthoz a zaj csökkentése, a zajmentes környezet is hozzá tartozik. A külső zajforrások kizárása, a tökéletes külső hangszigetelés nem elegendő, nem szabad megfeledkezni a lakáson belül keletkező zajokról sem.

Hogyan biztosítsunk családunknak tiszta, higiénikus csapvizet?

2018-ban a jubileumi REHAU Szakmai Nap rendezvényen Szebellédi Tamás, a REHAU Kft. épületgépészeti üzletágának vezetője, épületgépésze mérnök saját tapasztalatai alapján tartott előadást a higiénikus csapvíz fontosságáról.

Erősebb fogyasztóvédelmi jogosítványokat kapott a MEKH

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalról (MEKH) szóló 2013. évi XXII. törvény módosítása lehetővé teszi, hogy a fogyasztók jogainak hatékonyabb védelme érdekében a Hivatal közérdekű igényérvényesítéssel éljen.

Építésügyi műszaki adattár készül

Építésügyi műszaki adattár készül

Az építésügyi műszaki irányelvek alapos ismerete az épületek tervezéséhez, kivitelezéséhez, a műszaki ellenőrzéshez, a peres és nem peres eljárások minőségi lebonyolításához egyaránt elengedhetetlen.

Munkaruhák a REHAU hűségprogramban

Munkaruhák a REHAU hűségprogramban

A műszaki cikkek, REHAU szerszámok és egyéb hasznos szerszámok, reklámajándékok mellett a német márkájú, csúcsminőségű Engelbert-Strauss munkaruhák a REHAU hűségprogram slágertermékei, és nem véletlenül.

Mobilbarát klímatechnikai méréstechnológia – testo Smart Probes

Mobilbarát klímatechnikai méréstechnológia – testo Smart Probes

A modern világ klímatechnikai vállalkozóitól a napi munkavégzés nagyobb rugalmasságot, hatékonyságot, és mobilitást követel, mint valaha. A felgyorsult munkatempó, a magas követelmények és az azonnali megoldások iránti igény komoly kihívások elé állítja a szakembereket.

Újabb funkciókkal bővül az e-napló

Újabb funkciókkal bővül az e-napló

A nyár során is folyik az e-építési napló fejlesztése, melynek eredményeként szeptembertől három újítás várja a felhasználókat. A munkaállapot rögzítése, a kiemelt naplók megjelölése és az e-mailes értesítések a mindennapi munkavégzést fogják kényelmesebbé és átláthatóbbá tenni.

Siemens oktatások az Albatros2 szabályozócsaládról

Siemens oktatások az Albatros2 szabályozócsaládról

A Siemens BT Szabályozástechnikai üzletága épületgépészettel és/vagy gépészeti automatizálással foglalkozó kollégák számára oktatásokat tart a közkedvelt Albatros2 szabályozócsaládról.

Rézcsövek a hűtés- és klímatechnikában, az ipari és orvosi gázellátásban

Az Európai Réz Intézet új kiadványa

Az új kiadványban összefoglalásra kerültek a rézcsövek szakszerű szerelésének és tervezésének legfontosabb tudnivalói.

REHAU REWARDS hűségprogram épületgépész kivitelezők számára

REHAU REWARDS hűségprogram épületgépész kivitelezők számára

2018-ban elindult a REHAU épületgépész kivitelezőknek, szerelőknek szóló pontgyűjtő rendszere. A program keretén belül a részt vevő nagykereskedő partnereinknél történt REHAU vásárlások után kivitelező partnereink pontokat gyűjthetnek, amelyeket egy online felületen vásárolhatnak le.

Megjelent és ingyenesen letölthető a szénhidrogén-könyv

Megjelent és ingyenesen letölthető a szénhidrogén-könyv

Szénhidrogének Magyarországon

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legújabb kiadványa több mint háromszáz oldalon mutatja be a hazai szénhidrogén-termelés történetét, a kutatási területeket, illetve a termelési módszereket, ezzel adva átfogó képet a magyarországi szénhidrogénvagyonról.

Zehnder hővisszanyerős szellőztető rendszerek

A következő oktatási nap 2018. július 18. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

A magyar lakóépületek 80 százalékában nincs modern fűtésrendszer

A magyar lakóépületek 80 százalékában nincs modern fűtésrendszer

Július 5-én mutatta be Magyarország harmadik környezetvédelmi teljesítményértékelését a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD). A kétéves munkával összeállított országjelentés számos elgondolkodtató kijelentést fogalmaz meg.

Mobilbarát hűtéstechnikai mérések

Mobilbarát hűtéstechnikai mérések

A digitális szervizcsatelepek számos előnnyel rendelkeznek az analóg műszerekkel szemben. A testo 577 digitális szervizcsaptelep szettben ezek az előnyök hasznos tartozékokkal kiegészítve biztosítják a kényelmes, egyszerű és pontos mérést.

TÁMOGATOTT CIKK

Eladóvá vált egy épületgépész szaküzlet bérleti joga

Eladóvá vált egy épületgépész szaküzlet bérleti joga

Teljesen berendezett, felszerelt épületgépész szaküzlet bérleti joga vált eladóvá az Üllői úton. Az önkormányzattól bérelt épületben árukészlettel, négy egybenyíló helyiséggel lehet megváltani, megvásárolni a bérleti jogot.

Készülünk a harmadik tervezői konferenciánkra!

Készülünk a harmadik tervezői konferenciánkra!

2018 májusában vette kezdetét az Épületgépészeti Tagozat harmadik tervezői konferenciájának aktív szervezési szakasza. Az elmúlt két hónap során megtapasztaltuk, hogy jelentős az érdeklődés rendezvényünk iránt.

Vallomások az épületgépészetről

Vallomások az épületgépészetről

X. REHAU Szakmai Nap

A 25 évvel ezelőtt alapított REHAU Kft. idén tizedik alkalommal tartotta meg REHAU Szakmai Nap rendezvényét, melynek most a budapesti Dumaszínház adott otthont. Nem véletlenül erre a helyszínre esett a választás, hiszen a rendezvény a REHAU rendezvények eddigi hagyományaitól eltérő stílusban dolgozta fel a szakmai témákat.

Módosultak Nemzeti Energiastratégia energiafelhasználási forgatókönyvei

A fogyasztás csökkentésére vonatkozó uniós kötelezettségeink ellenére a kormány jelentősen növelte országos energiafelhasználási előrejelzéseit. Még furább, hogy a két vizsgált eshetőség közül jobban emelték az amúgy sikeres hatékonysági intézkedéseket feltételező célszámokat. Eszerint a legutóbbi, 2015-ös előrejelzésükhöz képest a 2020-as országos energiafogyasztási értéket 7,8, illetve 10 százalékkal növelték, attól függően, hogy ölbe tett kézzel állunk, avagy kifejtünk erőfeszítéseket az ésszerűsítés irányába. 2030-ra ugyanezeket az értékeket 16, illetve 18 százalékkal emelték.