e-gépész online szaklap

Solstice® L40X, a hosszú távú megoldás hűtőházak számára

2024. május 14. | támogatott cikk | |  0 |

Solstice® L40X, a hosszú távú megoldás hűtőházak számára

A spanyol Greenfrío, szakértő az élelemiszeriparban, az R-455A berendezések széles választékát kínálja. Íme két példa: az egyik a csomagolt hústermékekhez, a másik a gyümölcsökhöz.

A híres spanyol Ramón Vizcaíno csoport hamvaiból létrejött Greenfrío úttörője a legmodernebb, környezetbarát és fenntartható technológiákat alkalmazó kompakt ipari hűtőberendezések és hűtőgépek gyártásának és exportjának, és kezdettől fogva elkötelezett a legjobb energiaalternatívák felkutatása mellett.

Az elmúlt néhány év különösen mozgalmas volt a Greenfrío számára, amely az élelmiszeripari feldolgozói eljárásokra, különösen a kolbász-, sajt-, hal- és sonkaszárítókra specializálódott. A vállalat világszerte több mint 30 országba exportálja berendezéseit, többek között Svájcba, Kanadába, az Egyesült Államokba, Franciaországba, Portugáliába, Mexikóba, Peruba, a Zöld-foki szigetekre, Üzbegisztánba és a Dominikai Köztársaságba.

Amellett, hogy katalógusa igen széles modellválasztékot tartalmaz, kérésre az ügyfelek igényei szerint szereli össze a berendezéseket. Számos projekt esetében habozás nélkül ajánlja a Solstice® L40X (R-455A) megoldást, amely nagyon alacsony GWP-vel rendelkezik, több okból is, ahogyan azt Jean Claude Penades igazgató mondja:

„A HFO-k vagy HFO/HFC keverékek jobb általános teljesítményt és nagyobb hatékonyságot nyújtanak, mint a legtöbb hagyományos hűtőközeg vagy úgynevezett ’természetes’ hűtőközeg, és 150 alatti GWP-jüknek köszönhetően hosszú távú megoldást is kínálnak. Fizikai tulajdonságaik hasonlóak a HFC-kéhez, és viszonylag könnyen alkalmazhatók, nem jelentenek nagyobb bonyolultságot az A1 hűtőközegeket használó rendszerekhez képest. Ráadásul a legtöbb, a szerelők által használt eszköz az A2L-ekkel is használható. Végezetül, mivel enyhén gyúlékony anyagként vannak besorolva, biztonságos választásnak számítanak a legtöbb hűtési alkalmazáshoz, és mentesülnek az üvegházhatású gázokra kivetett spanyol adó alól”.

A Solstice® L40X legújabb vívmánya

Egy spanyol városban, Segoviában, amely világszerte ismert a sült malacáról, 2022 végén egy húsipari termékekkel foglalkozó vállalat, bővíteni kívánta hőmérséklet-szabályozott raktárát (+1 /+2o C). Innovatív megoldást keresett a folyamatok, a hatékonyság és az automatikus raktározás javítására, amely lehetővé tenné a készletek jobb ellenőrzését, a megrendelések kezelését és az új előrecsomagolt termékek bevezetését.

A Greenfrio két csoportaggregátot gyártott számukra az RX termékcsaládjából, mikrocsatornás hőcserélőkkel, Stream Digital Copeland kompresszorokkal, EC ventilátorokkal, lebegő HP kondenzációval, elektronikus expanziós szelepekkel az elpárologtatók ellátásához és forró gázos leolvasztó rendszerrel.

70 kg R-455A-t töltöttek be, ami 110,2 kW hűtőteljesítményt biztosít -6 oC / +45 oC üzemeltetés mellett az új, 3495 m³-es robotizált kamra számára.

Az egyik innovatív berendezés

2020-ban Murciában, a zöldség- és gyümölcstermesztéséről híres régióban működő Tecnosol telepítő cég megkereste a Greenfríót, hogy építsen egy új, 300 tonna grapefruit és narancs tárolására alkalmas, 3200 m3-es hűtőházat, amely az egyik első ilyen méretű a régióban.

A hűtőberendezésnek meg kellett felelnie a felhasználó környezetvédelmi és energiahatékonysági követelményeinek, és ezt a Tecnosol / Greenfrío / Climalife szövetség tökéletesen teljesítette, többek között az R-455A kiválasztásával. Ennek az új berendezésnek köszönhetően az ügyfél megkapta a megkülönböztető CO2 kibocsátáscsökkentő címkét.

A berendezés három Copeland dugattyús kompresszorral ellátott, direkt expanziós rendszerből áll. Mindegyik rendszer 65 kg R-455A-val van feltöltve, így a teljes hűtőteljesítmény 165 kW -2 °C / +45 °C-on.

„Minden érintett elégedett a telepítéssel, mert a teljesítmény jó, a környezeti hatás alacsony, és a berendezés adómentes” – mondja Pedro López, a Tecnosol ipari műszaki mérnöke.

A termodinamikai rendszerek jellemzői

ClimalifeHűtőközeg

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul