e-gépész online szaklap

 • máj.
  25

  Elektromos Fűtés Konferencia

  Az ingatlan típusának megfelelő rendszer kiválasztása és szakszerű beszerelése napjainkban különösen jó döntésnek bizonyulhat: a lakossági napelemes rendszerek különböző pályázatokon keresztül széles réteg számára válnak elérhetővé, és a napelem/elektromos fűtőberendezés kettőse kifejezetten gazdaságosan üzemeltethető párost alkot.

 • máj.
  26

  XI. REHAU Szakmai Nap | live-online

  A szakmai nap egy konkrét területre, a beton födémre fókuszál, amely mint épületszerkezet statikai és térelvélasztó alapfunkcióval bíró elemeként ismerünk, azonban az elmúlt évtizedekben épületgépészeti energiabetárolási funkcióval bővült.

Lezajlott események

 • máj.
  20

  III. Aereco Épületgépész Vitorlás-kupa

  Az Aereco Légtechnika Kft. immár 3. alkalommal rendezi meg az Aereco Épületgépész Vitorláskupát a Friss Levegő és az Egészség jegyében! Minden kedves épületgépészt arra buzdítunk, hogy 2022-ben csatlakozzon hozzánk, és vegyen részt a versenyen egyénileg vagy akár csapatban!

 • máj.
  11

  XI. Ipari és Technológiai Szakmai Nap

  Újra megrendezésre kerül az ipari épületgépészet témájával foglalkozó szakmai nap a Lurdy Házban, a MÉGSZ szervezésében. A rendezvény délelőtti programja szakmai előadások és kiállítás lesz, a délután választható programja pedig látogatás a budapesti Zwack Múzeumba (Unicum Házba).

 • máj.
  5

  Fedezze fel az ipar öko-hatékony megoldásait!

  A Climalife és a Honeywell magyar nyelvű webinárium keretében mutatja be a hűtés-, fűtéstechnika és megújuló energiák terén az öko-hatékonyságot célzó megoldásokat.

 • ápr.
  7

  XIII. Szolár Konferencia

  Vegyen részt Ön is április 7-én a XIII. Szolár Konferencián, melynek a közelmúltban felújított Hungexpo ad otthont. Az immár 13. alkalommal megrendezésre kerülő konferencia célja a szakma és a befektetők találkozása, sikeresebb együttműködése, új napelemes projektek elősegítése, a beruházók döntésének megkönnyítése és a potenciális kivitelezőkkel kapcsolatok építése.

 • ápr.
  6
  ápr.
  10

  CONSTRUMA

  Két év kihagyás után az idén tavasszal végre ismét fizikai valójában is várja a látogat a dupla jubileumot ünneplő kiállítási csokor, a 40. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás.

 • ápr.
  6
  ápr.
  10

  Solarrace 2022

  A CONSTRUMA szakkiállítás keretein belül megrendezésre az első olyan szakmai verseny, ahol napelemszerelő csapatok tudják összemérni tudásukat. A Hungexpo területén, a G pavilonban 7 db 10x10 méteres versenyterületen építik a csapatok a napelemes rendszereket.

 • márc.
  24
  márc.
  25

  XII. Országos Kéménykonferencia

  A Kéményjobbítók Országos Szövetsége 2022-ben 12. alkalommal rendezi meg Kecskeméten az Országos Kéménykonferenciát. A konferencia mottója: az égéstermék-elvezetés kialakítása az érvényes építési előírásoknak és a környezetvédelmi elvárásoknak megfelelően.

 • márc.
  22

  Smart Water – okos vízkezelés

  A víz világnapja alkalmából rendezett nemzetközi vendégeket felvonultató kerekasztal-beszélgetés 2022-ben is visszatér és új témával jelentkezik: Fenntartható vízgazdálkodás a jövőben címmel.

 • márc.
  22

  Start 2022 – Épületgépészeti információs nap

  Újra megrendezésre kerül Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban a START 2022 – épületgépészeti információs nap a MÉGSZ szervezésében. Különleges, pörgős szakmai program lesz párhuzamosan több teremben, az előtérben a cégek kiállításával.

 • márc.
  11

  Decentralizált szellőztetés: otthon, iskolában és a munkahelyen

  A Helios ventilátorok magyarországi vezérképviselete mindenki számára ingyenes webináriumot tart a központi hővisszanyerős szellőztető rendszerek tervezéséről.

 • márc.
  1

  IV. Gáztechnikai Szakmai Nap

  Újra megrendezésre kerül Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban a gázszakma legfontosabb fejlődési irányaival és jogszabályváltozásaival foglalkozó, kiállítással is egybekötött szakmai nap a MÉGSZ szervezésében.

 • febr.
  24
  febr.
  25

  Pollack Expo

  A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kara február 24–25-én rendezi Pollack Expo 2022 szakmai kiállítást és konferenciát. A szervezők a szokásos helyszínen, a pécsi Expo Centerben várják az épületgépészet, gépészet, építészet, építőipar, villamosság, elektronika és műszaki informatika, valamint a környezetvédelem területek szakmai kiállítóit és látogatóit.

 • dec.
  3

  Helios webinárium

  A Helios ventilátorok magyarországi vezérképviselete, 2021. december 3-án, pénteken 10:00-11:00 között mindenki számára ingyenes webináriumot tart a központi hővisszanyerős szellőztető rendszerek tervezéséről.

 • nov.
  24

  Debreceni regionális szakmai nap

  Nagy épületek, társasházak, intelligens épületek konferencia. Helyszín: Kazánház Egyetemi Klub (Debrecen, Böszörményi út 138.), 9.00-13.00. Személyes jelenléttel vagy az OMÉN YouTube-csatornáján.

 • nov.
  23

  Pécsi regionális szakmai nap

  „Forráshatékonyság – középpontban a víz” konferencia. A rendezvény egyben MMK kötelező továbbképzés is. Helyszín: PTE MIK Aula (Pécs, Boszorkány út 2.), 9.00-14.30. Személyes jelenléttel vagy az OMÉN YouTube-csatornáján.

 • nov.
  22

  Szegedi regionális szakmai nap

  Megújuló energiák és intelligens épületgépészet konferencia Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agora (Szeged, Kálvária sgt. 23.), 9.00-13.00-ig. Személyes jelenléttel vagy az OMÉN YouTube- csatornáján.

 • nov.
  17

  Szolár Konferencia

  A hazai napenergiaipar egyik legnagyobb eseménye a Szolár Konferencia, melynek célja a szakma és a befektetők találkozásának, sikeresebb együttműködésének, új napelemes projektek elősegítésének, a beruházók döntésének megkönnyítése és a potenciális kivitelezőkkel való kapcsolatok építése.

 • szept.
  24

  Weishaupt: épületgépész diákok nyílt szakmai napja

  A rendezvény különlegessége, hogy az eseményre gyártó cégek és kivitelező partnerek is érkeznek. Rengeteg érdekes programmal, előadással, termékek bemutatásával, streetfood-dal, frissítő italokkal, autószimulátorral várják a vendégeket.

 • szept.
  24

  V. Épületgépész Tervezői Konferencia

  Idén szeptember végén immár ötödször rendezi meg az MMK Épületgépészeti Tagozata és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara az Épületgépész Tervezői Konferenciát, amely az elmúlt években szakmánk egyik legjelentősebb rendezvényévé nőtte ki magát.

 • szept.
  23

  Weishaupt: VII. Környezetbarát Nap

  A Weishaupt Hőtechnikai Kft. szeretettel meghív minden érdeklődőt a 2021. szeptember 23-án megrendezésre kerülő VII. Környezetbarát Napra.

 • szept.
  17

  Helios webinárium – Helios AIR1 nagyméretű kompakt hővisszanyerős szellőztetők

  A Helios ventilátorok magyarországi vezérképviselete, 2021. szeptember 17-én, pénteken 10:00-11:00 között mindenki számára ingyenes webináriumot tart a nagyméretű kompakt hővisszanyerős szellőztetőkről.

 • szept.
  17

  Merkapt Oktoberfest

  Merkapt Zrt. ebben az évben ünnepli alapításának 30. évfordulóját. A jubileum alkalomból szervezett programok közül a szeptember 17-én 14:00 – 21:00 óra között megrendezésre kerülő Merkapt Oktoberfest rendezvényt ajánljuk az épületgépész szakmában dolgozók figyelmébe.

 • szept.
  16

  II. Aereco Épületgépész Vitorláskupa

  Az Aereco Légtechnika Kft. immár 2. alkalommal rendezi meg 2021 szeptember 16-án az II. Aereco Épületgépész Vitorláskupát a Friss Levegő és az Egészség jegyében! Minden épületgépészt buzdítanak a részvételre, akár egyénileg vagy csapatban.

 • szept.
  9

  Íz. Víz. Sör. Szakmai rendezvényt tart a BWT.

  A kisüzemi sörfőző üzemek egymás után bukkannak fel hazánkban is, és kínálnak egyedi ízvilágú nedűt. Nem csak a sörfőzdék, de a többi kis és nagyüzemi élelmiszert előállító vállalat számára is kulcsfontosságú lehet a megfelelő vízminőség a gyártási folyamat során. A BWT Hungária Kft. szeptember 9-én Winkler Róbert műsorvezető és Tóth Marcell a Hübris sörfőző mesterének a bevonásával exkluzív, ingyenes szakmai napot tart épületgépész tervezők és kivitelezők részére.

 • júl.
  2

  Helios webinárium - szellőztetési megoldások lakásfelújításoknál

  A webinárium célja, hogy áttekintsük milyen szellőztetési megoldásokat alkalmazhatunk kisebb illetve nagyobb mértékű felújítások esetén.

 • jún.
  16

  Aereco online szeminárium

  Légtechnikai körkép tervezésről, kivitelezésről, hogy ne csak energiahatékony, hanem komfortos épületek létesüljenek. Átfogó betekintést adunk szakértőinkkel, az aktuális légtechnikai kérdésekről, tervezéshez és kivitelezéshez új és meglévő épületek esetén.

 • jún.
  15

  2021 épületgépészeti újdonságai - Nyíregyháza

  A MÉGSZ egész napos rendezvénye páratlan szakmai kínálattal készül az épületgépész-tervezőknek, kivitelezőknek és üzemeltetőknek.

 • jún.
  10

  Gondolja újra a hőenergia-gazdálkodást

  Belimo bemutatja az integrált hőenergia-gazdálkodás új korszakát, hogy összefogja az összetartozót – egy eszköz tervezőknek, rendszerintegrátoroknak, kivitelezőknek és további épületgépész szakembernek.

 • jún.
  10

  2021 épületgépészeti újdonságai - Szombathely

  A MÉGSZ egész napos rendezvénye páratlan szakmai kínálattal készül az épületgépész-tervezőknek, kivitelezőknek és üzemeltetőknek.

 • jún.
  9

  Start 2021 – Épületgépészeti információs nap

  Újra megrendezésre kerül Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban a START 2021 – épületgépészeti információs nap. A programon ezúttal részt vehet személyesen (ha rendelkezik védettségi igazolvánnyal), de az online élő közvetítést is követheti a YouTube-on. A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 • jún.
  8

  2021 épületgépészeti újdonságai - Pécs

  A MÉGSZ egész napos rendezvénye páratlan szakmai kínálattal készül az épületgépész-tervezőknek, kivitelezőknek és üzemeltetőknek.

 • máj.
  27

  Öko-hatékonyság webinárium - A hűtéstechnika fenntartható és felelősségteljes megközelítése

  A Climalife, a Honeywell és az ExxonMobil együttműködésében megszületett a megoldások összehasonlításának az öko-hatékonyság alapján való megközelítése, melyet egy webinárium keretében mutatnak be a tervezőknek és mérnökirodáknak, a telepítő kivitelezőknek és a hűtőrendszerek tulajdonosainak.

 • ápr.
  12
  ápr.
  14

  House of Geberit

  A Geberit egy igazi vásári standról közvetlenül a résztvevők eszközeire fogja továbbítani a designnal, funkcionalitással és technológiával kapcsolatos előadásokat.

 • ápr.
  9

  Szellőztetési megoldások az új TNM rendeletnek megfelelően

  A Helios ventilátorok magyarországi vezérképviselete, 2021. április 9-én, pénteken 10:00-11:00 között mindenki számára ingyenes webináriumot tart.

 • márc.
  31
  ápr.
  1

  Az ipar napjai Debrecenben

  Az idei évben is megrendezésre kerül az immár hagyománnyá vált „Az ipar napjai Debrecenben” elnevezésű esemény, a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának és a Debreceni Egyetem Műszaki Karának közös rendezvénye.

 • márc.
  11

  Ablaknyitás vagy gépi szellőzés? - Zehnder webinárium

  A Zehnder műszeres adatgyűjtést végzett egy 2017-ben épült svájci épület különböző lakásaiban. Egyes lakások ablakkal, más lakások hővisszanyerős szellőzéssel vannak szellőztetve. A mérésekből egy tanulmány készült, a webináriumon ennek legfontosabb elemeit Tóth István ismerteti a Zehnder Magyarország képviseletében.

 • márc.
  9

  Evohome webinárium

  A VGF&HKL szaklap kiadója a Resideo támogatásával webináriumot tart 2021. március 9-én, kedden 13 órától az evohome intelligens zónaszabályozó-rendszer működéséről, tulajdonságairól, telepítéséről és karbantartásáról.

 • márc.
  2

  Kérdések és válaszok: 2021. január 1-től módosult a 7/2006 TNM rendelet, szellőzést érintő pontja

  Még mindig vannak kérdései a 7/2006 TNM rendelet módosítása kapcsán? Beszéljük meg! Alkalmazható szellőzési megoldások a rendeletváltozás tükrében – meghívó webinariumra.

 • nov.
  26
  nov.
  27

  virtuális Műegyetemi Épületgépész Napok

  A virtuális térben kerülnek megrendezésre a Műegyetemi Épületgépész Napok, amelynek keretében konferencia és továbbképzés is lesz, de az épületgépészeti kiállítás is megtartásra kerül.

 • nov.
  25

  Megújuló energia és intelligens épületgépészet

  Az OMÉN keretében online konferenciát szervez a MÉGSZ, amely a megújuló energia és az intelligens épületgépészet területével foglalkozik. Részvétel online vagy 20 főig személyesen.

 • nov.
  24

  Egyre jelentősebb szerepben a klíma- és légtechnika

  Az OMÉN keretében online konferenciát szervez a MÉGSZ, mely az épületgépészet klíma- és légtechnika területével foglalkozik. A MÉGSZ YouTube csatornáján a kötelező regisztrációt követően élőben és ingyenesen követhető a rendezvény, de korlátozott számban (max. 20 főig) lehetséges a személyes jelenlét is a programon.

 • nov.
  23

  A víz fontossága az épületgépészetben

  Az Országos Magyar Épületgépész Napok (OMÉN) keretében online konferenciát szervez a MÉGSZ, mely az épületgépészet vizes területével foglalkozik.

 • okt.
  8

  X. Ipari és Technológiai Szakmai Nap – online konferencia

  A félnapos online konferencia témája az ipari épületgépészet. A MÉGSZ YouTube-csatornáján élőben követhető a rendezvény, de korlátozott számban a személyes jelenlét is lehetséges a Lurdy Konferenciaközpontban. A részvétel mindkét formában ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 • okt.
  7
  okt.
  11

  CONSTRUMA

  A COVID-19 vírus okozta több mint fél éves kényszerszünet után újra nyit a HUNGEXPO Budapesti Kongresszusi és Kiállítási Központ. Október 7–11. között kerül megrendezésre a tavasszal elmaradt CONSTRUMA kiállításcsokrot.

 • szept.
  16

  METÁR Konferencia

  A konferencia célja a METÁR tenderen való hatékony részvétel elősegítése. A rendezvényen a személyes részvétel 100 főben maximalizálásra került, hogy a koronavírus-helyzet miatti óvintézkedések betarthatóak legyenek.

 • szept.
  15

  VI. Klíma- és Légtechnikai Szakmai Nap

  Újra megrendezésre kerül Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban a klíma- és légtechnika témakörével foglalkozó, kiállítással is egybekötött szakmai nap. A programon ezúttal részt vehet személyesen, vagy az online közvetítést is követheti. A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 • szept.
  3

  VIII. Megújuló Energia Szakmai Nap

  Újra megrendezésre kerül Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban a megújuló energia témakörével foglalkozó, kiállítással is egybekötött szakmai nap a Magyar Épületgépészek Szövetsége szervezésében. A programon ezúttal részt vehet személyesen, vagy az online közvetítést is követheti.

 • aug.
  27
  aug.
  28

  XI. Országos Kéménykonferencia

  A Kéményjobbítók Országos Szövetsége az Országos Kéménykonferenciát 2020. augusztus 27-28-án rendezi meg. A konferencia helyszíne változatlanul a kecskeméti Három Gúnár Rendezvényház.

 • ápr.
  23

  XI. Szolár Konferencia

  A 11. alkalommal megrendezésre kerülő konferencia célja, a szakma és a befektetők találkozása, sikeresebb együttműködése, új napelemes projektek elősegítése, a beruházók döntésének megkönnyítése és a potenciális kivitelezőkkel kapcsolatok építése.

 • ápr.
  1
  ápr.
  5

  CONSTRUMA

  Az építőipar hazai csúcsrendezvénye, a közép-kelet-európai régió vezető otthonteremtési kiállítási csokra, a CONSTRUMA 2020-ban újabb lehetőséget kínál az építőipar, épületgépészet és lakberendezési szakma szereplőinek a bemutatkozásra, újdonságaik felvonultatására a HUNGEXPO Budapest Kongresszuis és Kiállítási Központban.

 • márc.
  26
  márc.
  27

  XI. Országos Kéménykonferencia

  A Kéményjobbítók Országos Szövetsége 2020-ban ismét megrendezi az Országos Kéménykonferenciát. A kiállítással egybekötött konferencia a hagyományoknak megfelelően ismét a Kecskeméten kerül megrendezésre.

 • márc.
  12

  Lakásszellőzés Konferencia

  A VGF&HKL szaklap kiadója a Zehnder Group támogatásával rendezi meg a központi szellőzés témakörének legnagyobb hazai konferenciáját Budapesten.

 • márc.
  11

  II. Gáztechnikai Szakmai Nap

  Második alkalommal kerül megrendezésre ez a tematikus szakmai nap a hazai gázszakma legfontosabb fejlődési irányairól és jogszabályváltozásairól a MÉGSZ szervezésében Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban.

 • márc.
  10

  Innovatív épületgépészeti rendszerek - Szeged

  A Magyar Épületgépészek Szövetségének egész napos rendezvénye épületgépész-tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek. Délelőttönként 6 előadás a szakmai újdonságokról, ebéd után Gyárfás Attila előadása a legújabb gázipari jogszabály-változásokról.

 • márc.
  5

  Épületek „okos” hidraulikája/szabályozása

  A Danfoss újraindítja a HVAC szakembereknek szóló online képzéssorozatát. Válassza ki az Ön érdekeinek és időbeosztásának leginkább megfelelő tanfolyamot.

 • márc.
  5

  Innovatív épületgépészeti rendszerek - Debrecen

  A Magyar Épületgépészek Szövetségének egész napos rendezvénye épületgépész-tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek. Délelőttönként 6 előadás a szakmai újdonságokról, ebéd után Gyárfás Attila előadása a legújabb gázipari jogszabály-változásokról.

 • márc.
  3

  Innovatív épületgépészeti rendszerek - Miskolctapolca

  A Magyar Épületgépészek Szövetségének egész napos rendezvénye épületgépész-tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek. Délelőttönként 6 előadás a szakmai újdonságokról, ebéd után Gyárfás Attila előadása a legújabb gázipari jogszabály-változásokról.

 • febr.
  27
  febr.
  28

  Pollack Expo 2020

  Magyarország legjelentősebb építőipari, gépész, informatikai, villamosipari és környezetvédelmi szereplői találkoznak Pécsett, a Pollack Expón.

 • febr.
  26

  Danfoss Icon – új internetes több zónás fűtésvezérlő

  A Danfoss újraindítja a HVAC szakembereknek szóló online képzéssorozatát. Válassza ki az Ön érdekeinek és időbeosztásának leginkább megfelelő tanfolyamot.

 • febr.
  25

  Innovatív épületgépészeti rendszerek - Budapest

  A Magyar Épületgépészek Szövetségének egész napos rendezvénye épületgépész-tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek. Délelőttönként 6 előadás a szakmai újdonságokról, ebéd után Gyárfás Attila előadása a legújabb gázipari jogszabály-változásokról.

 • febr.
  24

  Irodaházak gépészeti rendszereinek kialakítása shell&core szisztéma szerint

  A Danfoss újraindítja a HVAC szakembereknek szóló online képzéssorozatát. Válassza ki az Ön érdekeinek és időbeosztásának leginkább megfelelő tanfolyamot.

 • febr.
  21

  Helios Légtechnikai Szeminárium

  A Helios ventilátorok magyarországi vezérképviselete meghív minden érdeklődőt a soron következő szakmai előadására, Bemutatkozik a nagyméretű kompakt hővisszanyerős szellőztetés új generációja címmel.

 • febr.
  20

  Csövek fagyvédelme elektromos fűtőkábelekkel

  A Danfoss újraindítja a HVAC szakembereknek szóló online képzéssorozatát. Válassza ki az Ön érdekeinek és időbeosztásának leginkább megfelelő tanfolyamot.

 • febr.
  19

  X. Napenergia-hasznosítás és a jövő épületei szakmai nap

  Ismét megrendezésre kerül a napenergia témakörével foglalkozó, kiállítással is egybekötött szakmai nap a MÉGSZ és a MÉGNAP közös szervezésében Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban.

 • febr.
  19

  Épületgépészeti hőcserélők kiválasztása

  A Danfoss újraindítja a HVAC szakembereknek szóló online képzéssorozatát. Válassza ki az Ön érdekeinek és időbeosztásának leginkább megfelelő tanfolyamot.

 • febr.
  18

  Készüljön fel az évre 2020 újdonságaiból! - Veszprém

  A Magyar Épületgépészek Szövetségének félnapos délelőtti rendezvénye épületgépész tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek

 • febr.
  13

  Készüljön fel az évre 2020 újdonságaiból! - Szombathely

  A Magyar Épületgépészek Szövetségének félnapos délelőtti rendezvénye épületgépész tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek.

 • febr.
  13

  Társasházi fűtési rendszerek beszabályozása -hidraulikai mérések nélkül, AB-PM szelepkészlettel

  A Danfoss újraindítja a HVAC szakembereknek szóló online képzéssorozatát.

 • febr.
  12

  A hőszivattyú-technológia a klímaválság árnyékában - MAHŐSZ konferencia

  A konferencia keretében megoldásokat és jó példákat mutatnak fel arra, hogy a hőszivattyú-technológia hogyan könnyítheti meg és egyszerűsítheti le az átállást egy szén-dioxid-mentes hazai épületállomány mielőbbi elérésére, és a klímaváltozás hatásainak enyhítésére.

 • febr.
  11

  Készüljön fel az évre 2020 újdonságaiból! - Budapest

  A Magyar Épületgépészek Szövetségének félnapos délelőtti rendezvénye épületgépész tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek.

 • febr.
  11

  ECL szabályozási megoldások

  A Danfoss újraindítja a HVAC szakembereknek szóló online képzéssorozatát, válassza ki az érdekeinek és időbeosztásának leginkább megfelelő tanfolyamot.

 • jan.
  28

  START 2020 – Épületgépészeti évindító nap

  A Magyar Épületgépészek Szövetségének szervezésében ötödik alkalommal kerül megrendezésre ez a nagyszabású épületgépészeti évindító rendezvény, több száz épületgépész részvételével Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban.

 • jan.
  25

  24. Mérnökbál

  A Mérnökbál hagyományosan a mérnökség legfontosabb éves társadalmi eseménye, ahol a mérnöki szakma szakterületeinek jeles szakemberei, cégvezetői, szakmai- és társadalmi szervezetek képviseltetik magukat.

 • nov.
  29

  Műegyetemi Épületgépész Nap

  A már megszokott programok, mint a szakdolgozat és diplomaterv pályázat előadásai, a kötelező szakmai továbbképzés részét képező BPMK konferenciák, a Magánépítkezők fóruma, és a nagyszabású kiállítás mellett az Épületgépész vetélkedő és az ÉpGép All Stars zenekar koncertje színesíti a szakmai napot.

 • nov.
  27

  X. Szolár Konferencia – Szakmai és befektetői workshop

  A konferencia célja, a szakma és a befektetők találkozása, sikeresebb együttműködése, új napelemes projektek elősegítése, a beruházók döntésének megkönnyítése és a potenciális kivitelezőkkel kapcsolatok építése.

 • nov.
  25
  nov.
  30

  Országos Magyar Épületgépész Napok

  A Magyar Épületgépészek Napja 2018-ban jelentősen továbbfejlődött, számos vidéki városban és a fővárosban megrendezett épületgépész hétté, egy országos rendezvénysorozattá nőtt, ennek megfelelően az esemény neve is Országos Magyar Épületgépész Napokká (OMÉN) változott. Az idei programsorozat 2019. november 25-30. között kerül lebonyolításra.

 • nov.
  22

  Helios Légtechnikai Szeminárium

  A Helios ventilátorok magyarországi vezérképviselete meghív minden érdeklődőt a soron következő szakmai előadására, Bemutatkozik a nagyméretű kompakt hővisszanyerős szellőztetés új generációja címmel.

 • nov.
  21

  Aktív Épületgépészek Klubja 2019 - Pécs

  Laza szakmai klubest munkaidő után szakmai és stand up előadásokkal, sörrel, szendviccsel tervezőknek, szerelőknek, kereskedőknek, egyetemi hallgatóknak. Helyszín: Café Paulus

 • nov.
  20
  nov.
  22

  35. HKVSZ Szervizkonferencia

  A Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége Balatonfüreden rendezi meg a 35. Hűtő- és Klímatechnikai Szervizkonferenciát. A jubileumi szakmai rendezvény egyben F-gáz kreditpontos továbbképzésnek is minősül.

 • nov.
  19

  Aktív Épületgépészek Klubja 2019 - Budapest

  Laza szakmai klubest munkaidő után szakmai és stand up előadásokkal, sörrel, szendviccsel tervezőknek, szerelőknek, kereskedőknek, egyetemi hallgatóknak. Helyszín: Lurdy Ház

 • nov.
  14

  Aktív Épületgépészek Klubja 2019 - Szeged

  Laza szakmai klubest munkaidő után szakmai és stand up előadásokkal, sörrel, szendviccsel tervezőknek, szerelőknek, kereskedőknek, egyetemi hallgatóknak. Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra

 • nov.
  12

  Aktív Épületgépészek Klubja 2019 - Nyíregyháza

  Laza szakmai klubest munkaidő után szakmai és stand up előadásokkal, sörrel, szendviccsel tervezőknek, szerelőknek, kereskedőknek, egyetemi hallgatóknak. Helyszín: Lugas Hotel

 • nov.
  7

  Aktív Épületgépészek Klubja 2019 - Debrecen

  Laza szakmai klubest munkaidő után szakmai és stand up előadásokkal, sörrel, szendviccsel tervezőknek, szerelőknek, kereskedőknek, egyetemi hallgatóknak. Helyszín: Kazánház Egyetemi Klub

 • nov.
  6

  VII. Megújuló Energia Szakmai Nap

  Ismét megrendezésre kerül Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban a megújuló energia témakörével foglalkozó, kiállítással is egybekötött szakmai nap a MÉGSZ szervezésében.

 • nov.
  5

  Aktív Épületgépészek Klubja 2019 - Székesfehérvár

  Laza szakmai klubest munkaidő után szakmai és stand up előadásokkal, sörrel, szendviccsel tervezőknek, szerelőknek, kereskedőknek, egyetemi hallgatóknak. Helyszín: Beat Étterem

 • okt.
  21
  okt.
  22

  50. Nemzetközi Gázkonferencia

  A Nemzetközi Gázkonferencia a hazai földgázipari szereplők kedvelt találkozópontja. Célja, hogy a gázipar meghatározó szereplőinek előadásai révén lehetőséget biztosítson a résztvevők számára szakmai eszmecserék lefolytatására, valamint tájékozódási lehetőséget kínál a gázpiac aktuális helyzetéről, a legújabb trendekről, fejlesztésekről.

 • okt.
  15

  V. Klíma- és Légtechnikai Szakmai Nap

  Délelőtt főleg légtechnika, délután a HKVSZ közreműködésével inkább a klímatechnika lesz a középpontban. A szünetekben a konferenciaterem előterében megrendezett kiállításé lesz a főszerep. A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 • okt.
  11

  IV. Épületgépész Diákok Nyílt Napja

  A Weishaupt Hőtechnikai Kft. immáron negyedik alkalommal rendezi meg a biatorbágyi telephelyén az Épületgépész Diákok Nyílt Napja rendezvényét, melyre szeretettel várnak mindenkit egy baráti látogatásra!

 • okt.
  3

  IX. Ipari és Technológiai Szakmai Nap

  Újra megrendezésre kerül az ipari épületgépészet témájával foglalkozó szakmai nap a MÉGSZ szervezésében. Az egész napos program a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen lesz megtartva, ahol délelőtt előadások hangzanak el a témában, délután pedig üzemlátogatás lesz a telepen. A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 • szept.
  27

  IV. Épületgépész Tervezői Konferencia

  A rendezvény a tervezői szakterületen tevékenykedők szakmai továbbképzését szándékozik segíteni. Tervezői és üzemeltetői előadások keretében jelentős épületgépészeti rendszerek bemutatására, az üzemeltetési tapasztalatok elemzésére kerül sor, kiemelve a tervező innovatív gondolkodásának jelentőségét.

 • szept.
  19

  Elektromos Fűtés Konferencia

  Az elektromos fűtési rendszerek fejlődése és a napelemes technológia együttes hatására egyre többen döntenek úgy, hogy állandó vagy időszakos, kiegészítő fűtésként valamilyen elektromos megoldást választanak. De vajon tényleg jól döntenek? Helyszín: HUNGEXPO Zrt. 25-ös pavilon. 1101 Budapest, Albertirsai út 10.

 • jún.
  5

  Mérnökök reggelije

  A CFD.HU mérnökirodánál minden hónap első hetében egy délelőtt a numerikus szimuláció iránt érdeklődő tervező, fejlesztő mérnököké a terep.

 • ápr.
  24

  IX. Szolár Konferencia

  Kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség konferenciája és befektetői workshopja. A konferencia helyszíne az Óbudai Egyetem Tavaszmező utcai kampusza lesz.

 • ápr.
  11

  2019 előremutató újdonságai, praktikus megoldások az épületgépészetben – Pécs

  A Magyar Épületgépészek Szövetségének félnapos rendezvénye épületgépész tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek. A rövid, pörgős termékinformációs előadások után a program ebéddel zárul.

 • ápr.
  9

  2019 előremutató újdonságai, praktikus megoldások az épületgépészetben – Székesfehérvár

  Lendületes előadások, szakmai információs csomag, kérdések-válaszok – tervezőknek, szerelőknek, üzemeltetőknek!

 • ápr.
  3
  ápr.
  7

  HUNGAROTHERM 2019

  Az idei évben 10. alkalommal kerül megrendezésre az épületgépészet kihagyhatatlan eseménye. A HUNGAROTHERM immáron 20 éve, kétévente vonultatja fel a gyártók újdonságait és mutatja be a legújabb trendeket.

 • márc.
  29

  ANSYS numerikus szimulációs konferencia

  A CFD.HU Kft. idén márciusban is megrendezi aktuális partneri találkozóját, ahol a tőlük megszokott módon az ANSYS legújabb frissítésének újdonságairól, a CFD, FEM és kapcsolt analízis szoftvereiről és alkalmazásairól is hallhat az érdeklődő. Idén különös figyelmet kap az építészeti és épületgépészeti terület.

 • márc.
  28

  2019 előremutató újdonságai, praktikus megoldások az épületgépészetben – Miskolc

  A MÉGSZ félnapos rendezvénye épületgépész tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek. A rövid, pörgős termékinformációs előadások után a program ebéddel zárul.

 • márc.
  27

  2019 előremutató újdonságai, praktikus megoldások az épületgépészetben – Nyíregyháza

  Lendületes előadások, szakmai információs csomag, kérdések-válaszok – tervezőknek, szerelőknek, üzemeltetőknek!

 • márc.
  21

  2019 előremutató újdonságai, praktikus megoldások az épületgépészetben – Szeged

  A Magyar Épületgépészek Szövetségének félnapos rendezvénye épületgépész tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek. A rövid, pörgős termékinformációs előadások után a program ebéddel zárul.

 • márc.
  19

  FÓKUSZBAN: Energiagazdálkodás a XXI. században

  Digitalizáció, optimalizáció, fenntarthatóság: a jövő biztonsága – energetikai konferencia a New York Palace Hotelben.

 • márc.
  19

  2019 előremutató újdonságai, praktikus megoldások az épületgépészetben – Budapest

  Lendületes előadások, szakmai információs csomag, kérdések-válaszok – tervezőknek, szerelőknek, üzemeltetőknek!

 • márc.
  11
  márc.
  15

  ISH - Frankfurt

  Az ISH az épületgépészet, az energetika, a klímatechnika, a megújuló energiák iparágának trendmutató seregszemléje, világviszonylatban is vezető szakvására és nemzetközi szakmai találkozója.

 • márc.
  7
  márc.
  8

  KLENEN’19

  Klímaváltozás – Energiatudatosság – Energiahatékonyság. Az energiahatékonysági törvény végrehajtásának tapasztalatai, energetikai audit eredmények bemutatása. Helyszín: Hotel Yacht, Siófok.

 • márc.
  7

  Komplex és energiatudatos épületgépészeti rendszerek – Kecskemét

  A MÉGSZ egész napos rendezvénye épületgépész-tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek.7 rövid előadás szakmai újdonságokról, majd az ebédet követően GMBSZ-tájékoztató és fórum zárja a programot.

 • márc.
  5

  Komplex és energiatudatos épületgépészeti rendszerek – Veszprém

  A Magyar Épületgépészek Szövetségének félnapos rendezvénye épületgépész tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek. A rövid, pörgős termékinformációs előadások után a program ebéddel zárul.

 • febr.
  28
  márc.
  1

  Pollack Expo

  2019. febrár 28. és március 1-én rendezi meg tizenharmadik alkalommal Pollack Expo néven hagyományos szakkiállítását és konferenciáját a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara.

 • febr.
  27

  Komplex és energiatudatos épületgépészeti rendszerek – Budapest

  A Magyar Épületgépészek Szövetségének félnapos rendezvénye épületgépész tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek. A rövid, pörgős termékinformációs előadások után a program ebéddel zárul.

 • febr.
  26

  Komplex és energiatudatos épületgépészeti rendszerek – Szeged

  A MÉGSZ egész napos rendezvénye épületgépész-tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek.7 rövid előadás szakmai újdonságokról, majd az ebédet követően GMBSZ-tájékoztató és fórum zárja a programot.

 • febr.
  21

  Gyakorlatias megoldások a jövő épületgépészeinek – Nyíregyháza

  A Magyar Épületgépészek Szövetségének félnapos rendezvénye épületgépész tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek. A rövid, pörgős termékinformációs előadások után a program ebéddel zárul.

 • febr.
  21

  Komplex és energiatudatos épületgépészeti rendszerek – Pécs

  A MÉGSZ egész napos rendezvénye épületgépész-tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek.7 rövid előadás szakmai újdonságokról, majd az ebédet követően GMBSZ-tájékoztató és fórum zárja a programot.

 • febr.
  19

  Gyakorlatias megoldások a jövő épületgépészeinek – Budapest

  A Magyar Épületgépészek Szövetségének félnapos rendezvénye épületgépész tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek. A rövid, pörgős termékinformációs előadások után a program ebéddel zárul.

 • febr.
  19

  Komplex és energiatudatos épületgépészeti rendszerek – Debrecen

  A MÉGSZ egész napos rendezvénye épületgépész-tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek.7 rövid előadás szakmai újdonságokról, majd az ebédet követően GMBSZ-tájékoztató és fórum zárja a programot.

 • febr.
  14

  Gyakorlatias megoldások a jövő épületgépészeinek – Szombathely

  A Magyar Épületgépészek Szövetségének félnapos rendezvénye épületgépész tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek. A rövid, pörgős termékinformációs előadások után a program ebéddel zárul.

 • febr.
  13

  I. Gáztechnikai Szakmai Nap

  Első alkalommal kerül megrendezésre ez a tematikus szakmai nap a hazai gázszakma legfontosabb fejlődési irányairól és jogszabályváltozásairól. Sok rövid előadás, vitafórum a tervezési és szerelési követelményekről és 20 gáztechnikai kiállító. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 • febr.
  12

  Gyakorlatias megoldások a jövő épületgépészeinek – Székesfehérvár

  A Magyar Épületgépészek Szövetségének félnapos rendezvénye épületgépész tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek. A rövid, pörgős termékinformációs előadások után a program ebéddel zárul.

 • febr.
  7

  Gyakorlatias megoldások a jövő épületgépészeinek – Szeged

  A Magyar Épületgépészek Szövetségének félnapos rendezvénye épületgépész tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek. A rövid, pörgős termékinformációs előadások után a program ebéddel zárul.

 • febr.
  5

  Gyakorlatias megoldások a jövő épületgépészeinek – Miskolc

  A Magyar Épületgépészek Szövetségének félnapos rendezvénye épületgépész tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek. A rövid, pörgős termékinformációs előadások után a program ebéddel zárul.

 • jan.
  31

  Zehnder hővisszanyerős szellőztető rendszerek

  Várunk minden szakembert, építkezőt, felújítót, akik a hővisszanyerős szellőzés téma részletei iránt érdeklődnek. A korábbi években a témát átfogóan igyekeztünk bemutatni, de 2019-ben több hangsúlyt helyezünk a Zehnder termékek, megoldások bemutatására.

 • jan.
  31

  Gyakorlatias megoldások a jövő épületgépészeinek – Debrecen

  A Magyar Épületgépészek Szövetségének félnapos rendezvénye épületgépész tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek. A rövid, pörgős termékinformációs előadások után a program ebéddel zárul.

 • jan.
  29

  START 2019 - Épületgépészeti évindító nap

  A Magyar Épületgépészek Szövetségének szervezésében negyedik alkalommal kerül megrendezésre ez a nagyszabású épületgépészeti évindító rendezvény, több száz épületgépész részvételével Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban.

 • jan.
  24

  Gyakorlatias megoldások a jövő épületgépészeinek – Pécs

  A Magyar Épületgépészek Szövetségének félnapos rendezvénye épületgépész tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek. A rövid, pörgős termékinformációs előadások után a program ebéddel zárul.

 • nov.
  30

  Épületgépész Bál

  Az Országos Magyar Épületgépész Napok programsorozatát a Hotel InterContinentalban megtartott Épületgépész Bál zárja, amely a mérnöktársadalom egyik legkiemelkedőbb társasági rendezvénye.

 • nov.
  29
  nov.
  30

  Országos Magyar Épületgépész Napok - Műegyetemi rendezvények

  Az elmúlt évben 22. alkalommal került megrendezésre a Magyar Épületgépészek Napja, amely mára már a szakterület egy meghatározó szereplői körének fővárosi eseményévé vált. 2018-ban az esemény jelentősen továbbfejlődik, és Országos Magyar Épületgépész Napokká alakul át.

 • nov.
  29

  OMÉN - Épületgépészeti Oktatás Napja

  BPMK szakmai továbbképzés, a Szakdolgozat és Diplomadíjra pályázók előadásai, laborlátogatások, rövid szakmai bemutatók, PhD szekció...

 • nov.
  27

  Aktív Épületgépészek Klubja 2018 - Szeged

  Épületgépész megoldások a stresszmentes épületenergetikai átállásért – szakmai klub tervezőknek, szerelőknek, kereskedőknek, egyetemi hallgatóknak. Szegeden a JATE Egyetemi Klubban.

 • nov.
  26
  nov.
  30

  Országos Magyar Épületgépész Napok – Rendezvények országszerte

  Jöjjenek, látogassanak el rendezvényeinkre, éljenek bárhol is az országban! Az OMÉN szervező bizottsága – együttműködve a területi kamarákkal, oktatási intézményekkel, nagykereskedésekkel, gyártókkal, szervezetekkel – számos érdekes programmal várják az érdeklődőket. Már regisztrált helyszínek: Biatorbágy, Budapest, Csorna, Debrecen, Gödöllő, Kaposvár, Komló, Pécs, Püspökszentlászló, Szeged, Szolnok, Téglás, Tokodaltáró. Önnek csak választania kell. Találkozzunk!

 • nov.
  22

  Aktív Épületgépészek Klubja 2018 - Budapest

  Laza szakmai klubest munkaidő után, szakmai és stand up-előadásokkal, sörrel, szendvicsekkel. Budapesten a Lurdy Konferenciaközpontban.

 • nov.
  20

  Aktív Épületgépészek Klubja 2018 - Győr

  Épületgépész megoldások a stresszmentes épületenergetikai átállásért – szakmai klub tervezőknek, szerelőknek, kereskedőknek, egyetemi hallgatóknak. Győrben a Hotel Kálváriában.

 • nov.
  15

  Aktív Épületgépészek Klubja 2018 - Debrecen

  Épületgépész megoldások a stresszmentes épületenergetikai átállásért – szakmai klub tervezőknek, szerelőknek, kereskedőknek, egyetemi hallgatóknak. Debrecenben a Kazánház Egyetemi Klubban.

 • nov.
  15

  Aktív Épületgépészek Klubja 2018 - Miskloc

  Laza szakmai klubest munkaidő után, szakmai és stand up-előadásokkal, sörrel, szendvicsekkel. Miskolcon a City Hotelben.

 • nov.
  8

  VIII. Szolár Konferencia – Szakmai- és befektetői workshop

  Az immár 8. alkalommal megrendezésre kerülő konferenciánk célja, a szakma és a befektetők találkozása, sikeresebb együttműködése, új napelemes projektek elősegítése, a beruházók döntésének megkönnyítése és a potenciális kivitelezőkkel kapcsolatok építése.

 • nov.
  8

  VI. Megújuló Energia Szakmai Nap

  Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a megújuló energia témakörével foglalkozó, kiállítással is egybekötött szakmai nap a Magyar Épületgépészek Szövetsége szervezésében Budapesten, a Lurdy Házban. A rendezvényre várjuk az érdeklődő épületgépész tervezőket, kivitelezőket, szerelőket. A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 • nov.
  8

  Aktív Épületgépészek Klubja 2018 - Pécs

  Laza szakmai klubest munkaidő után, szakmai és stand up-előadásokkal, sörrel, szendvicsekkel. Pécsen a Café Paulusban.

 • nov.
  7

  Hogyan valósítható meg a legmagasabb szintű komfort energiahatékonyan lakóépületeinkben?

  A szakmai előadáson résztvevők átfogóan ismerhetik meg a REHAU energiahatékonyság koncepcióját, és az ezt szolgáló felületfűtési és hűtési megoldásokat.

 • okt.
  25

  FÓKUSZBAN: Energiagazdálkodás a XXI. században

  Konferencia az átalakuló hazai energetikai piac terveiről, kihívásairól. Az energiatermelés, az energiaportfólió és a hálózat kapacitásának optimalizálása minden szereplőt érint a jogalkotóktól a végfelhasználókig.

 • okt.
  25

  IV. Klíma- és Légtechnikai Szakmai Nap

  Pörgős szakmai előadásokra, számos kiállítóra és 200 kolléga jelenlétére számíthat az, aki ellátogat a MÉGSZ hagyományos őszi szakmai napjára Budapesten, a Lurdy Házba. A rendezvény célja az épületgépész tervezők, szerelők, üzemeltetők sokoldalú tájékoztatása. Délelőtt főleg légtechnika, délután a HKVSZ közreműködésével inkább a klímatechnika lesz a középpontban.

 • okt.
  16
  okt.
  18

  Chillventa

  Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Chillventa, amely a nürnbergi kiállítási központot a hűtős, légkondicionálós, szellőztetős és hőszivattyús szakemberek nemzetközi találkozóhelyévé alakítja át.

 • okt.
  4

  Zehnder szellőztetőrendszer oktatás

  Gyakori méretezési és kivitelezési kérdések: hol hibáznak sokan? Légmennyiségek számítása helyiségenként: mennyi friss levegő kell az adott szobába? ...és sok más lényeges kérdésre is megtudhatjuk a választ. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

 • okt.
  3

  REHAU Akadémia – tervezői előadás

  A szakmai előadáson résztvevők megismerhetik a REHAU TechCon épületégpészeti tervező szoftver használatát.

 • szept.
  28

  Épületgépész Tervezői Konferencia 2018

  A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara 2018-ban már harmadik alkalommal rendezi meg az Épületgépészeti Tervezői Konferenciát, amellyel a tervezői szakterületen tevékenykedők szakmai továbbképzését szándékozik segíteni.

 • szept.
  25

  VIII. Ipari és technológiai szakmai nap, Százhalombatta

  Újra megrendezésre kerül az ipari épületgépészet témájával foglalkozó szakmai nap a MÉGSZ szervezésében. Az egész napos program délelőtti része a Barátság Kulturális Központban lesz, ahol előadások hangzanak el a témában, a délutáni program a MOL Dunai Finomító helyszíni bejárása.

 • szept.
  20

  Helios – Uponor Szakmai Nap és Pécs belvárosának közműalagútjának bejárása

  Meghívó a Helios – Uponor által tartandó szakmai napra és Pécs belvárosának közmű alagútjának vezetett bejárására. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 • szept.
  19

  IV. Szakmai Nemzeti Fórum

  A Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete által betöltött szakmai szerep és feladatok, valamint a 2018. évre kitűzött munkaterv legfontosabb témáját fókuszban tartva megrendezi a IV. Szakmai Nemzeti Fórumot.

 • szept.
  18

  Hogyan valósítható meg a legmagasabb szintű komfort energiahatékonyan lakóépületeinkben?

  A szakmai előadáson résztvevők átfogóan ismerhetik meg a REHAU energiahatékonyság koncepcióját, és az ezt szolgáló felületfűtési és hűtési megoldásokat.

 • szept.
  12

  Lindab Légtechnikai Szakmai Nap

  A légkezelés, tűzvédelem és lakossági szellőztetés témakörben Szakmai Napot tart a Lindab. A témaköröket rövid elmélettel és kiválasztóprogramok segítségével mutatják be a résztvevőknek.

 • szept.
  5

  Középpontban a lakóépületek komfort fűtési-hűtési megoldása és az ivóvízhigiénia új építésnél és strangfelújításnál

  A szakmai előadáson résztvevők megismerhetik a REHAU padlófűtési rendszermegoldásokat, felületfűtési/hűtési lehetőségeket, higiénikus ivóvízrendszerek kialakítását, szabvány szerinti és prémium hangcsillapítást a lefolyórendszerekben társasházak és családi házak esetén.

 • aug.
  29

  Siemens oktatás: Albatros2 szabályozócsalád

  A Siemens BT Szabályozástechnikai üzletága épületgépészettel és/vagy gépészeti automatizálással foglalkozó kollégák számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött oktatásokat tart az Albatros2 szabályozócsaládról.

 • aug.
  2

  Siemens oktatás: Albatros2 szabályozócsalád

  A Siemens BT Szabályozástechnikai üzletága épületgépészettel és/vagy gépészeti automatizálással foglalkozó kollégák számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött oktatásokat tart az Albatros2 szabályozócsaládról.

 • aug.
  1

  Siemens oktatás: Albatros2 szabályozócsalád

  A Siemens BT Szabályozástechnikai üzletága épületgépészettel és/vagy gépészeti automatizálással foglalkozó kollégák számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött oktatásokat tart az Albatros2 szabályozócsaládról.

 • júl.
  18

  Zehnder oktatás: hővisszanyerős szellőztető rendszerek

  Méretezési és kivitelezési kérdések, szoftverbemutató, gépek, rendszerek. A rendezvény ingyenes.

 • jún.
  9

  Nagy Kazánválasztó Nap

  A Merkapt Zrt. által rendezett Nagy Kazánválasztó Napon mindenki körbe tudja járni a kazáncsere, kazánvásárlás fontos kérdéseit. Több mint 100 termék akciós áron!

 • jún.
  7

  Weishaupt - V. Környezetbarát Nap

  Jöjjön el és legyen részese az országban egyedülálló eseménynek, amelyen minden a környezetvédelemről szól. Helyszín: Biatorbágy, a Weishaupt Hőtechnikai Kft. telephelye.

 • jún.
  5

  Szakmai továbbképzés – Budapest

  Épületgépészeti szakterület számára hűtéstechnika témában kerül megtartásra továbbképzés az MMK Angyal utcai székházában.

 • máj.
  29

  Danfoss Szakmai Nap

  A Danfoss szeretettel meghív minden érdeklődőt a 2018. május 29-én tartandó szakmai rendezvényére, ahol átfogó képet adnak a Danfoss Kft. teljes termékkínálatáról.

 • máj.
  16

  Szakmai továbbképzés – Szekszárd

  A hidraulika szerepe az új és a korszerűsített fűtési rendszerek működésében és energetikájában.

 • máj.
  15
  jan.
  18

  Ipar Napjai – Mach-Tech, Budapest

  Világmárkák, piacvezetők, kis- és középvállalkozások, számos ipari területen tevékenykedő cég egy időben, egy helyen a Budapesti Vásárközpontban.

 • máj.
  15
  máj.
  18

  Ipar Napjai – Mach-Tech, Budapest

  Világmárkák, piacvezetők, kis- és középvállalkozások, számos ipari területen tevékenykedő cég egy időben, egy helyen a Budapesti Vásárközpontban.

 • máj.
  9

  REHAU Akadémia - tervezői előadás: TechCon tervezőszoftver tréning

  A szakmai előadáson résztvevők megismerhetik a REHAU TechCon épületégpészeti tervező szoftver használatát.

 • ápr.
  25

  VII. Szolár Konferencia – Szakmai- és befektetői Workshop

  A konferencia célja, a szakma és a befektetők találkozása, sikeresebb együttműködése, új napelemes projektek elősegítése, a beruházók döntésének megkönnyítése és a potenciális kivitelezőkkel kapcsolatok építése.

 • ápr.
  25

  Lindab Légtechnikai Szakmai Nap

  A légkezelés, tűzvédelem és lakossági szellőztetés témakörben tart szakmai napot a Lindab a biatorbágyi telephelyén, ahol a témaköröket rövid elmélettel és kiválasztó programok segítségével mutatják be az érdeklődőknek.

 • ápr.
  24

  Hogyan valósítható meg higiénikus, komfortos és energiahatékony ivóvízhálózat lakóépületeinkben?

  A szakmai előadáson résztvevők megismerhetik a REHAU higiénikus ivóvízrendszerek kialakítását, valamint a szabvány szerinti és prémium hangcsillapítást a lefolyórendszerekben.

 • ápr.
  12

  REHAU Akadémia - tervezői előadás: TechCon tervezőszoftver tréning

  A szakmai előadáson résztvevők megismerhetik a REHAU TechCon épületégpészeti tervező szoftver használatát.

 • ápr.
  11
  ápr.
  15

  Construma

  A CONSTRUMA mára egy komplex, több területet átfogó, a látogatók számára széles palettát kínáló, a jövő trendjeit megismertető otthonteremtési kiállítási csokorrá vált. Lényegesen több lehetőséget kínálva ezzel kiállítónak és látogatónak egyaránt.

 • márc.
  28

  Középpontban a lakóépületek komfort fűtési-hűtési megoldása és az ivóvízhigiénia új építésnél és strangfelújításnál

  A szakmai előadáson résztvevők megismerhetik a REHAU padlófűtési rendszermegoldásokat, felületfűtési/hűtési lehetőségeket, higiénikus ivóvízrendszerek kialakítását, szabvány szerinti és prémium hangcsillapítást a lefolyórendszerekben társasházak és családi házak esetén.

 • márc.
  22

  REHAU Akadémia - tervezői előadás

  Hogyan valósítható meg higiénikus, komfortos és energiahatékony ivóvízhálózat lakóépületeinkben?

 • márc.
  22
  márc.
  23

  X. Országos Kéménykonferencia

  A konferencia témakörei átfogják a kéményáramkör tervezésének és kialakításának aktuális kérdéseit, az európai előírásoknak megfelelő szilárd- és gáztüzelésű szerkezetek bemutatásán és égéstermék-elvezetésén át a levegő minőségre gyakorolt hatásukig.

 • márc.
  8

  Az energetika forradalma

  A hazai villamosenergia-portfólió az atomenergetikától a napelemig címmel kerül megrendezésre 2018. március 8-án a Hotel President Budapestben, a FÓKUSZBAN: konferenciasorozat eseménye.

 • márc.
  8

  IX. Napenergia-hasznosítás az épületgépészetben konferencia és kiállítás

  Ismét megrendezésre kerül a napenergia témakörével foglalkozó, kiállítással is egybekötött konferencia a MÉGSZ és a MÉGNAP közös szervezésében. Az egész napos program főbb részei: előadások a szakmai terület elméleti és gyakorló művelőitől, szakmai viták stratégiai és műszaki kérdésekről, a szünetekben pedig a konferenciaterem előterében megrendezett kiállításé lesz a főszerep.

 • márc.
  7
  márc.
  8

  KLENEN’18 – Klímaváltozás, Energiatudatosság, Energiahatékonyság

  A rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak az energetikahatékonyságról szóló törvény által meghatározott szakpolitikai intézkedések megvalósításának jogalkotói és jogalkalmazói tapasztalatai.

 • márc.
  2
  márc.
  3

  Állásbörzék nem csak épületgépészeknek

  Bizonytalan jelenlegi munkahelye? Szívesen váltana, de nem tudja, hol keressen állást? Épületgépészeti piacon van tapasztalata vagy szívesen dolgozna épületgépész kereskedésben, gyártónál vagy kivitelező vállalatnál? A VGF Képzési Központ segít Önnek megtalálni a megfelelő állást!

 • márc.
  2
  márc.
  3

  MACSOI Találkozó – konferencia, kiállítás és vásár

  A Magyarországi Cserépkályhások, Kandallóépítők és Gyártók Országos Ipartestülete 2018. március 2-4. között tizennegyedik alkalommal rendezi meg szakmai rendezvényét, amelyen a kiállítás megtekintése minden érdeklődő számára díjmentes.

 • márc.
  1
  márc.
  2

  Pollack Expo

  2018-ban újra találkoznak Magyarország legjelentősebb építőipari, gépész, informatikai, villamosipari és környezetvédelmi szereplői Pécsett, a Pollack Expón!

 • febr.
  20

  Helios Légtechnikai Szeminárium

  Téma: Energiatakarékos (EC) motoros szellőztetés a légtechnikában

 • febr.
  20

  Sokszínű épületgépészet - célszerű megoldások, Szeged

  A MÉGSZ rendezvénye épületgépész tervezőknek, szerelőknek, üzemeltetőknek. Délelőtt rövid szakmai előadások újdonságokról, célszerű megoldásokról, a szünetekben személyes konzultációs lehetőség és szerelvények, berendezések bemutatása.

 • febr.
  20

  Lindab Légtechnikai Szakmai Nap

  A légkezelés, tűzvédelem és lakossági szellőztetés témakörben tart szakmai napot a Lindab a biatorbágyi telephelyén, ahol a témaköröket rövid elmélettel és kiválasztó programok segítségével mutatják be az érdeklődőknek.

 • febr.
  15

  Sokszínű épületgépészet - célszerű megoldások, Nyíregyháza

  Szakmai előadások újdonságokról, célszerű megoldásokról, a szünetekben személyes konzultációs lehetőség és szerelvények, berendezések bemutatása.

 • febr.
  13

  Sokszínű épületgépészet - célszerű megoldások, Pécs

  A MÉGSZ rendezvénye épületgépész tervezőknek, szerelőknek, üzemeltetőknek - szakmai előadások újdonságokról, célszerű megoldásokról.

 • febr.
  8

  Komplex épületgépészeti rendszerek - Győr

  A MÉGSZ félnapos rendezvénye épületgépészeknek energiatudatos tervezés, kivitelezés, üzemeltetés támában. Rövid, pörgős termékinformációs előadások után a program ebéddel zárul.

 • febr.
  7

  Középpontban a lakóépületek komfort fűtési-hűtési megoldása és az ivóvízhigiénia új építésnél és strangfelújításnál

  A szakmai előadáson résztvevők megismerhetik a REHAU padlófűtési rendszermegoldásokat, felületfűtési/hűtési lehetőségeket, higiénikus ivóvízrendszerek kialakítását, szabvány szerinti és prémium hangcsillapítást a lefolyórendszerekben társasházak és családi házak esetén.

 • febr.
  6

  Komplex épületgépészeti rendszerek - Budapest

  A MÉGSZ félnapos rendezvénye épületgépészeknek energiatudatos tervezés, kivitelezés, üzemeltetés támában. Rövid, pörgős termékinformációs előadások után a program ebéddel zárul.

 • febr.
  1

  Lindab Légtechnikai Szakmai Nap

  A légkezelés, tűzvédelem és lakossági szellőztetés témakörben tart szakmai napot a Lindab a biatorbágyi telephelyén, ahol a témaköröket rövid elmélettel és kiválasztó programok segítségével mutatják be az érdeklődőknek.

 • jan.
  31

  Komplex épületgépészeti rendszerek - Debrecen

  A MÉGSZ félnapos rendezvénye épületgépészeknek energiatudatos tervezés, kivitelezés, üzemeltetés támában. Rövid, pörgős termékinformációs előadások után a program ebéddel zárul.

 • jan.
  30
  jan.
  31

  IV. Lakásszellőzés Szakmai Napok

  A Zehnder 2018-ban is megrendezi a korábbi évek „Lakásszellőzés Szakmai Nap” rendezvényét. Ezúttal külön nap (január 30.) szól a szakmának, a rá következő napon egyéb témákkal színesítve, főleg a lakossági érdeklődők számára lesznek előadások.

 • jan.
  30

  Komplex épületgépészeti rendszerek - Miskolc

  A MÉGSZ félnapos rendezvénye épületgépészeknek energiatudatos tervezés, kivitelezés, üzemeltetés támában. Rövid, pörgős termékinformációs előadások után a program ebéddel zárul.

 • jan.
  24

  Levegő-víz hőszivattyús képzés - Budapest

  Különlegesen részletes és alapos, oklevelet adó hőszivattyús képzés Budapesten, a Lurdy Házban.

 • jan.
  24

  Kéményes szakmai nap a Lurdy Házban

  Az új jogszabály alapján megszűnik a kötelező kéményseprő felülvizsgálat és átalakul a piac. Fontos, hogy tisztában legyünk a lehetőségeinkkel, jogköreinkkel. A VGF Képzési Központ konferenciája ebben nyújt tájékoztatást az érintett piaci szereplők részére.

 • jan.
  20

  Mérnökbál 2018

  A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Magyar Mérnöki Kamara és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara szervezésében 22. alkalommal kerül megrendezésre a mérnöktársadalom ismétlődő, legünnepélyesebb találkozója, a Mérnökbál.

 • jan.
  18

  START 2018 - Épületgépészeti évindító nap

  A Magyar Épületgépészek Szövetségének szervezésében harmadik alkalommal kerül megrendezésre ez a nagyszabású épületgépészeti évindító rendezvény, több száz épületgépész részvételével. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 • jan.
  18

  Levegő-víz hőszivattyús képzés - Szigetszentmiklós

  Részletes és alapos, oklevelet adó hőszivattyús képzés, melynek helyszíne M0 Gastland Hotel és Konferenciaközpont (M0 autópálya 19. km-nél található lehajtó, Szigetszentmiklósnál)