e-gépész online szaklap

Lezajlott események – 2023

 • ápr.
  11

  XVII. Szolár Konferencia

  Az év legnagyobb napelemes rendezvénye elsősorban napelempiaci résztvevők részére a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség szervezésében a Construma második napján kerül megrendezésre.

 • ápr.
  10
  ápr.
  14

  CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás

   A 42. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás és a 12. OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás idén április 10-14. között kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

 • márc.
  20

  IV. Nagy épületek, intelligens technológiák szakmai nap

  Negyedik alkalommal kerül megrendezésre ez a tematikus szakmai nap a Magyar Épületgépészek Szövetsége szervezésében Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban. Az egész napos programon szakmai előadások hangzanak el, a szünetekben a kiállítóké lesz a főszerep. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 • márc.
  1
  márc.
  2

  MACSOI tavaszi szakmai találkozó

  Magyarországi Cserépkályhások, Kandallóépítők és -Gyártók Országos Ipartestület (MACSOI) 2024. március elsején és másodikán rendezi meg a szokásos tavaszi szakmai találkozóját, amelynek helyszíne a pilisvörösvári Gólyafészek Rendezvényház lesz.

 • febr.
  28
  febr.
  29

  13. Kéménykonferencia, Kaposvár

  A konferencia tervezett témakörei átfogják az égéstermék-elvezetés aktuális kérdéseit, a jogszabályi háttér és a vonatkozó szabványok bemutatásától kezdve a konferencia időpontjában érvényes előírásoknak megfelelő égéstermék elvezetőkig, a tervezők, a kivitelezők és a kéménysepréssel foglalkozók számára fontos kérdéseken át a kéményseprő-ipari tapasztalatok bemutatásáig és megvitatásáig.

 • febr.
  21

  IV. Zöld Fordulat Szakmai Nap

  Újra megrendezésre kerül Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban a hőszivattyúkkal és más környezettudatos épületgépészeti megoldásokkal foglalkozó, kiállítással is egybekötött szakmai nap a Magyar Épületgépészek Szövetsége szervezésében. A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 • jan.
  31

  Start 2024 – Épületgépészeti Évindító Információs Nap

  Újra megrendezésre kerül Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban a START 2024 – Épületgépészeti Évindító Információs Nap a Magyar Épületgépészek Szövetsége szervezésében. Tematikus konferenciák, pörgős szakmai program párhuzamosan több teremben, az előtérben pedig több mint 60 céges kiállító várja az érdeklődő szakmabelieket. A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 • nov.
  24

  Műegyetemi Épületgépész Nap

  A Budapesti és Pest Vármegyei Mérnöki Kamara szervezésében Digitalizáció az építőiparban címmel kerül megrendezésre a BME E épületében a Műegyetemi Épületgépész Nap.

 • nov.
  15

  REHAU Indoor Climate megoldások - a kifogástalan helyiségkomfort biztosítására - jelenlétes előadás Biatorbágyon a REHAU Akadémián

  Az épített környezetben az innovatív technológiákra támaszkodva elérhető, hogy az épületek a ma és a holnap komfortigényeinek a CO2 kibocsátás csökkentése érdekében zöld épületgépészeti rendszerekkel rendelkezzenek. A levegővel üzemelő fűtésre és hűtésre használt épületgépészeti rendszerek elvben jól működnek, de óriási energiafogyasztásuk és a zöld épülettervezés egyre fontosabbá válása miatt most új megközelítésekre van szükség.

 • nov.
  7

  II. Fókuszban a Klíma és a Hőszivattyú Szakmai Nap

  Második alkalommal kerül megrendezésre ez a tematikus szakmai nap a Magyar Épületgépészek Szövetsége szervezésében Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban. Az egész napos programon szakmai előadások hangzanak el, a szünetekben a kiállítóké lesz a főszerep. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 • okt.
  25

  V. Gáz- és Kéménytechnikai Szakmai Nap

  Újra megrendezésre kerül Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban a gázszakma legfontosabb fejlődési irányaival és jogszabályváltozásaival foglalkozó, kiállítással is egybekötött szakmai nap a Magyar Épületgépészek Szövetsége szervezésében. A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 • okt.
  12
  nov.
  21

  Helios ventilátorok – ROTH Energiarendszerek szakmai reggelik

  Vegyél Te is részt napindító szakmai reggelinken! A hasznos tanácsok és a kötetlen szakmai beszélgetések mellett, kávéval és péksüteményekkel is várunk! További információkért és a szakmai reggelik helyszíneiért kattints!

 • okt.
  11

  Elektromos Fűtés Konferencia 2023

  Az Elektromos Fűtés Konferencián szakemberek segítenek a technológiák és a komplex megoldások között tájékozódni a felhasználóknak, a fűtéstechnikai és villamosipari területen dolgozó kollégáknak.

 • szept.
  29

  VII. Épületgépész Tervezői Konferencia és Kiállítás

  2023. szeptember 29-én, pénteken kerül sor a VII. Épületgépészeti Tagozati Tervezői Konferenciára, amely a Lurdy Házban kerül megrendezésre. Az eseményen – amely a MMK Épületgépészeti és Energetikai Tagozata által kötelező képzésként elfogadott – kb. ötven szakmai kiállítópartner jelenléte és 450-500 fő összlétszám várható.

 • szept.
  22

  I. Vágis Épületgépész Találkozó

  Hagyományteremtő jelleggel megrendezésre kerül a Vágis Öregdiákok első találkozója a Merkapt Zrt. által szervezett II. Épületgépész Oktoberfesten. A rendezvény nem titkolt célja, hogy egy hangulatos szakmai nappal összekötött sörfesztiválon ismét összehozza a Vágisokat és a diákévek emlékezetes pillanatainak felelevenítése mellett elősegítse új kapcsolatok létrejöttét.

 • szept.
  13

  Aereco Légtechnikai Konferencia

  Egy konferencia a gépész kivitelezőknek, tervezőknek, kereskedőknek, beruházóknak, műszaki szakértőknek, üzemeltetőknek. A budapesti Danubius Hotel Heliaban tartott rendezvényen minden a légtechnikai megoldásokról, okos épületekről, digitalizációs eszközökről fog szólni! A rendezvény díjmentes, de regisztrációhoz kötött!

 • szept.
  9

  2. Épületgépész Vitorláskupa

  A szakmai és a szakmán kívüli kapcsolatok erősítésére tervezik újra megrendezni az épületgépészeknek szóló vitorlásversenyt, mely egy felejthetetlen élményt nyújtó amatőr verseny. Az egész napos parti programok és minden igényt kielégítő környezet a parton maradók számára is garantálja a kikapcsolódást. A vitorláskupa 2023. szeptember 9-én a Balaton keleti medencéjében kerül lebonyolításra, a helyszínt a Balatonfői Yacht Club biztosítja.

 • szept.
  6
  szept.
  7

  XII. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok

  Az idei évben a program fókuszában az épületgépészet tűzvédelme, a beépített tűzoltó- és tűzjelző berendezések, a tűzeseti tapasztalatok állnak.

 • aug.
  26

  Épületgépész Tenisz Kupa

  Várják a épületgépész közösség képviselőit, akik úgy gondolják, jól bánnak az ütővel. A barátságos bajnokságra egyéni és páros számban is lehet jelentkezni.

 • febr.
  15

  III. Zöld Fordulat Szakmai Nap

  Újra megrendezésre kerül Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban a hőszivattyúkkal és más környezettudatos épületgépészeti megoldásokkal foglalkozó, kiállítással is egybekötött szakmai nap a Magyar Épületgépészek Szövetsége szervezésében. A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 • febr.
  1

  Start 2023 – Épületgépészeti Évindító Információs Nap

  Újra megrendezésre kerül Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban a START 2023 – Épületgépészeti Évindító Információs Nap a Magyar Épületgépészek Szövetsége szervezésében.