e-gépész online szaklap

 • szept.
  29

  VII. Épületgépész Tervezői Konferencia és Kiállítás

  2023. szeptember 29-én, pénteken kerül sor a VII. Épületgépészeti Tagozati Tervezői Konferenciára, amely a Lurdy Házban kerül megrendezésre. Az eseményen – amely a MMK Épületgépészeti és Energetikai Tagozata által kötelező képzésként elfogadott – kb. ötven szakmai kiállítópartner jelenléte és 450-500 fő összlétszám várható.

 • okt.
  11

  Elektromos Fűtés Konferencia 2023

  Az Elektromos Fűtés Konferencián szakemberek segítenek a technológiák és a komplex megoldások között tájékozódni a felhasználóknak, a fűtéstechnikai és villamosipari területen dolgozó kollégáknak.

Lezajlott események – 2022

 • szept.
  22

  I. Vágis Épületgépész Találkozó

  Hagyományteremtő jelleggel megrendezésre kerül a Vágis Öregdiákok első találkozója a Merkapt Zrt. által szervezett II. Épületgépész Oktoberfesten. A rendezvény nem titkolt célja, hogy egy hangulatos szakmai nappal összekötött sörfesztiválon ismét összehozza a Vágisokat és a diákévek emlékezetes pillanatainak felelevenítése mellett elősegítse új kapcsolatok létrejöttét.

 • szept.
  13

  Aereco Légtechnikai Konferencia

  Egy konferencia a gépész kivitelezőknek, tervezőknek, kereskedőknek, beruházóknak, műszaki szakértőknek, üzemeltetőknek. A budapesti Danubius Hotel Heliaban tartott rendezvényen minden a légtechnikai megoldásokról, okos épületekről, digitalizációs eszközökről fog szólni! A rendezvény díjmentes, de regisztrációhoz kötött!

 • szept.
  9

  2. Épületgépész Vitorláskupa

  A szakmai és a szakmán kívüli kapcsolatok erősítésére tervezik újra megrendezni az épületgépészeknek szóló vitorlásversenyt, mely egy felejthetetlen élményt nyújtó amatőr verseny. Az egész napos parti programok és minden igényt kielégítő környezet a parton maradók számára is garantálja a kikapcsolódást. A vitorláskupa 2023. szeptember 9-én a Balaton keleti medencéjében kerül lebonyolításra, a helyszínt a Balatonfői Yacht Club biztosítja.

 • szept.
  6
  szept.
  7

  XII. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok

  Az idei évben a program fókuszában az épületgépészet tűzvédelme, a beépített tűzoltó- és tűzjelző berendezések, a tűzeseti tapasztalatok állnak.

 • aug.
  26

  Épületgépész Tenisz Kupa

  Várják a épületgépész közösség képviselőit, akik úgy gondolják, jól bánnak az ütővel. A barátságos bajnokságra egyéni és páros számban is lehet jelentkezni.

 • febr.
  15

  III. Zöld Fordulat Szakmai Nap

  Újra megrendezésre kerül Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban a hőszivattyúkkal és más környezettudatos épületgépészeti megoldásokkal foglalkozó, kiállítással is egybekötött szakmai nap a Magyar Épületgépészek Szövetsége szervezésében. A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 • febr.
  1

  Start 2023 – Épületgépészeti Évindító Információs Nap

  Újra megrendezésre kerül Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban a START 2023 – Épületgépészeti Évindító Információs Nap a Magyar Épületgépészek Szövetsége szervezésében.

 • dec.
  9

  XIV. Szolár Konferencia – Szakmai és Befektetői Workshop

  A legnagyobb hazai napelemes szakmai érdekképviseleti szervezet, a több mint 300 tagvállalattal rendelkező Magyar Napelem Napkollektor Szövetség ismét megrendezi a magyar napenergiaipar legrangosabb eseményét.

 • nov.
  11

  Helios webinárium

  A Helios ventilátorok magyarországi vezérképviselete, 2022. november 11-én, pénteken 10:00-10:40 között mindenki számára ingyenes webináriumot tart, Rezsicsökkentés szellőztetési megoldásai címmel.

 • szept.
  30

  VI. Épületgépész Tervezői Konferencia és Kiállítás

  Hatodik alkalommal kerül megrendezésre az Épületgépész Tervezői Konferencia, amely a szakma legjelentősebb rendezvényeinek egyike. A részvétellel teljesíthető az éves szakmai továbbképzési kötelezettség.

 • szept.
  21

  Rezsikonferencia 2022

  A rezsicsökkentés műszaki lehetőségeit járja körül a konferencia, ahol épületgépész és energetikai szakemberek előadásai, energiahatékonysággal foglalkozó piaci szereplők kerekasztal-beszélgetései és gyakorlati tapasztalattal rendelkező cégek közösen ismertetik a lehetséges megoldásokat

 • szept.
  20

  Török-magyar HVAC-R találkozó

  Törökország 25 legnagyobb fűtés, szellőztetés és klímatechnológiai vállalata érkezik Magyarországra, akik egy B2B konferencia keretében szeretnének megismerkedni a szektorban tevékenykedő magyar cégek képviselőivel.

 • szept.
  15

  Aereco Légtechnikai Webinár

  Tudtad, hogy egy átlagos családi ház akár 10 000 Ft-nál is többet megspórolhat havonta egy okos szellőzőrendszerrel? És azt tudtad, hogy ez akár párszázezer forintból megoldható? Pont azért tartunk webinárt ebben a témában, hogy együtt tudjunk gondolkozni veled a rezsiváltozás miatt, kialakulni látszó pánik szakmai kezelésében.

 • szept.
  8

  VIII. Környezetbarát Nap

  A Weishaupt Hőtechnikai Kft. szeretettel invitál mindenkit a 2022. szeptember 8-án 11.30 és 16.00 között megrendezésre kerülő VIII. Környezetbarát Napra, ahol érdekes és hasznos programokkal várják a környezet védelme és a modern technológiák iránt elkötelezett érdeklődőket.

 • szept.
  3
  szept.
  4

  Épületgépész és Közmű Kupa vitorlásverseny

  Remek szórakozás, emellett kiváló lehetőség a szakmai, üzleti és emberi kapcsolatok elmélyítésére – ezt kínálja az első alkalommal kiírt Épületgépész és Közmű Kupa vitorlásverseny 2022. szeptember 3–4. között. A programokra nemcsak a versenyekre nevező épületgépészeket, hanem a családtagokat, barátokat és szurkolókat is szeretettel várják a szervezők. A Balatonfői Yacht Club kikötőjében húsz kikötőhely áll a csapatok rendelkezésére.

 • jún.
  21

  A hosszirányú hőtágulás problémái és azok megoldásai

  A HILTI Hungária és a KE KELIT GmbH közös, tervezőknek szóló webináriumot tart, ahol a különféle típusú csövek hőtágulása, a lehetséges megoldások a kompenzációra és a hőtágulásból származó alakváltozások vizsgálata tartószerkezeti szempontból kerülnek górcső alá.

 • máj.
  26

  XI. REHAU Szakmai Nap | live-online

  A szakmai nap egy konkrét területre, a beton födémre fókuszál, amely mint épületszerkezet statikai és térelvélasztó alapfunkcióval bíró elemeként ismerünk, azonban az elmúlt évtizedekben épületgépészeti energiabetárolási funkcióval bővült.

 • máj.
  25

  Elektromos Fűtés Konferencia

  Az ingatlan típusának megfelelő rendszer kiválasztása és szakszerű beszerelése napjainkban különösen jó döntésnek bizonyulhat: a lakossági napelemes rendszerek különböző pályázatokon keresztül széles réteg számára válnak elérhetővé, és a napelem/elektromos fűtőberendezés kettőse kifejezetten gazdaságosan üzemeltethető párost alkot.

 • máj.
  20

  III. Aereco Épületgépész Vitorlás-kupa

  Az Aereco Légtechnika Kft. immár 3. alkalommal rendezi meg az Aereco Épületgépész Vitorláskupát a Friss Levegő és az Egészség jegyében! Minden kedves épületgépészt arra buzdítunk, hogy 2022-ben csatlakozzon hozzánk, és vegyen részt a versenyen egyénileg vagy akár csapatban!

 • máj.
  11

  XI. Ipari és Technológiai Szakmai Nap

  Újra megrendezésre kerül az ipari épületgépészet témájával foglalkozó szakmai nap a Lurdy Házban, a MÉGSZ szervezésében. A rendezvény délelőtti programja szakmai előadások és kiállítás lesz, a délután választható programja pedig látogatás a budapesti Zwack Múzeumba (Unicum Házba).

 • máj.
  5

  Fedezze fel az ipar öko-hatékony megoldásait!

  A Climalife és a Honeywell magyar nyelvű webinárium keretében mutatja be a hűtés-, fűtéstechnika és megújuló energiák terén az öko-hatékonyságot célzó megoldásokat.

 • ápr.
  7

  XIII. Szolár Konferencia

  Vegyen részt Ön is április 7-én a XIII. Szolár Konferencián, melynek a közelmúltban felújított Hungexpo ad otthont. Az immár 13. alkalommal megrendezésre kerülő konferencia célja a szakma és a befektetők találkozása, sikeresebb együttműködése, új napelemes projektek elősegítése, a beruházók döntésének megkönnyítése és a potenciális kivitelezőkkel kapcsolatok építése.

 • ápr.
  6
  ápr.
  10

  CONSTRUMA

  Két év kihagyás után az idén tavasszal végre ismét fizikai valójában is várja a látogat a dupla jubileumot ünneplő kiállítási csokor, a 40. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás.

 • ápr.
  6
  ápr.
  10

  Solarrace 2022

  A CONSTRUMA szakkiállítás keretein belül megrendezésre az első olyan szakmai verseny, ahol napelemszerelő csapatok tudják összemérni tudásukat. A Hungexpo területén, a G pavilonban 7 db 10x10 méteres versenyterületen építik a csapatok a napelemes rendszereket.

 • márc.
  24
  márc.
  25

  XII. Országos Kéménykonferencia

  A Kéményjobbítók Országos Szövetsége 2022-ben 12. alkalommal rendezi meg Kecskeméten az Országos Kéménykonferenciát. A konferencia mottója: az égéstermék-elvezetés kialakítása az érvényes építési előírásoknak és a környezetvédelmi elvárásoknak megfelelően.

 • márc.
  22

  Smart Water – okos vízkezelés

  A víz világnapja alkalmából rendezett nemzetközi vendégeket felvonultató kerekasztal-beszélgetés 2022-ben is visszatér és új témával jelentkezik: Fenntartható vízgazdálkodás a jövőben címmel.

 • márc.
  22

  Start 2022 – Épületgépészeti információs nap

  Újra megrendezésre kerül Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban a START 2022 – épületgépészeti információs nap a MÉGSZ szervezésében. Különleges, pörgős szakmai program lesz párhuzamosan több teremben, az előtérben a cégek kiállításával.

 • márc.
  11

  Decentralizált szellőztetés: otthon, iskolában és a munkahelyen

  A Helios ventilátorok magyarországi vezérképviselete mindenki számára ingyenes webináriumot tart a központi hővisszanyerős szellőztető rendszerek tervezéséről.

 • márc.
  1

  IV. Gáztechnikai Szakmai Nap

  Újra megrendezésre kerül Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban a gázszakma legfontosabb fejlődési irányaival és jogszabályváltozásaival foglalkozó, kiállítással is egybekötött szakmai nap a MÉGSZ szervezésében.

 • febr.
  24
  febr.
  25

  Pollack Expo

  A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kara február 24–25-én rendezi Pollack Expo 2022 szakmai kiállítást és konferenciát. A szervezők a szokásos helyszínen, a pécsi Expo Centerben várják az épületgépészet, gépészet, építészet, építőipar, villamosság, elektronika és műszaki informatika, valamint a környezetvédelem területek szakmai kiállítóit és látogatóit.