e-gépész online szaklap

TÁMOGATOTT CIKK

FOCUS szerelvényrendszerek

FOCUS szerelvényrendszerek

Szereljen velünk!

Ismerje meg Ön is a FOCUS innovatív épületgépészeti megoldásait. Komplex rendszerkínálat: rögzítéstechnika, flexibilis bekötőcsövek, sárgaréz idomok, iszapleválasztók, ötrétegű cső- és szénacél présrendszerek a Merkapt Zrt. kínálatában.

TÁMOGATOTT CIKK

Solstice® L40X, a hosszú távú megoldás hűtőházak számára

Solstice® L40X, a hosszú távú megoldás hűtőházak számára

A spanyol Greenfrío, szakértő az élelemiszeriparban, az R-455A berendezések széles választékát kínálja. Íme két példa: az egyik a csomagolt hústermékekhez, a másik a gyümölcsökhöz.

TÁMOGATOTT CIKK

Bemutatkoznak a Fisher klíma legújabb tagjai, a Fisher Black készülékcsalád

Bemutatkoznak a Fisher klíma legújabb tagjai, a Fisher Black készülékcsalád

Megérkeztek a Fisher klíma portfólió legújabb tagjai, a Fisher Black oldalfali split klímák. Új termékek legalább annyira hatékonyan hűtenek és fűtenek, mint amilyen hatékonyan nyűgöznek le külsejükkel. Az esztétikus, tükrös előlappal rendelkező fekete készülékek a Fisher klímáknál már megszokott gazdag felszereltséggel és kiemelkedő műszaki tulajdonságokkal rendelkeznek.

TÁMOGATOTT CIKK

Korszerű épületek, korszerű szellőzése 

Korszerű épületek, korszerű szellőzése 

Ne legyenek illúzióink, attól, hogy valami új még nem biztos, hogy problémamentes. A legjobb elrendezésű otthon is rejthet komfortot érintő problémákat. Érdemes tisztába lenni azzal a ténnyel, hogy a mai energetikai szabványoknak egy épület csak úgy tud megfelelni, ha a megfelelő komfortot biztosító hőmérsékletet alacsony energiafogyasztás mellett képes biztosítani.

TÁMOGATOTT CIKK

A split klíma szabályozás új generációja

A split klíma szabályozás új generációja

A tisztább környezet iránti elköteleződés, az energiahatékonyság növelése és a nem megújuló energiahordozók terén kialakult helyzet miatt a hőszivattyúk lettek az első számú fűtőberendezések. Ezen belül is a split klímáknak, mint levegő-levegő hőszivattyúknak egyre szélesedik a felhasználási köre.

TÁMOGATOTT CIKK

Jövő héten ismét várja látogatóit a CONSTRUMA kiállítás

Jövő héten ismét várja látogatóit a CONSTRUMA kiállítás

Egy hét múlva ismét megnyitja kapuit a 42. alkalommal megrendezésre kerülő CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. A több évtizedes múlttal rendelkező esemény méltán nevezhető az építőipari szakma éves csúcstalálkozójának, ahol ebben az évben is több száz kiállító mutatja termékeit, szolgáltatásait és vár minden érdeklődő szakmabelit.

TÁMOGATOTT CIKK

Rendszereket alkotunk…

Rendszereket alkotunk…

A MERKAPT Zrt. idén is részt vesz a CONSTRUMA kiállításon

Az otthon az a hely, ahol minden összeáll, ahol a nyugalom megtalálja a helyét. De mi van akkor, ha még tökéletesebbé tehetnénk ezt az összeállást? Nos, erre hozzuk a választ! Az otthonnak egy jól működő rendszernek kell lennie, ahol minden elem összefonódik és együttesen működik. Standunkon szakértő csapatunk teljes körű tudással és tippekkel vár, hogy együtt átgondoljuk, hogyan lehetne otthonod még energiahatékonyabb és kényelmesebb. Találkozzunk a HUNGEXPO A Pavilon 201 F alatt található MERKAPT standnál április 10–14 között!

TÁMOGATOTT CIKK

Az épületgépészek kedvenc rendezvényhelyszíne

Egyedülálló elhelyezkedésének és épületgépészeti komfortmegoldásainak köszönhetően a Lechner Rendezvényközpont Budapest olyan rendezvényhelyszíne, amely egyben gazdag történelmi értékekben is, hiszen az egykori Lechner téglagyár területén áll, melynek építészeti jegyeit híven őrzi. Külön érdekessége, hogy az épületben található a Hoptop sörfőzde látványüzeme is, ahova rendszeresen szerveznek szakmai körbevezetést, gyárlátogatást is. Ez üde színfoltja egy-egy komoly hangvételű és épületgépész konferenciának, ami után kuriózumként lehet megtekinteni a főzdét és az épület egyedi épületgépészeti megoldásait.

TÁMOGATOTT CIKK

Elindult a szakmai regisztráció a Construma kiállításra

Megkezdődött a szakmai regisztráció az idén április 10-14. között 42. alkalommal megrendezésre kerülő CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállításra. A CONSTRUMA Otthonteremtési Kiállítási Csokor keretében több száz kiállító várja az érdeklődőket legújabb termékeivel, szolgáltatásaival a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. A kiállítási csokor része az OTTHONDesign 12. Otthonteremtési szakkiállítás.

TÁMOGATOTT CIKK

Fisher szerverklíma-vezérlőmodul

Fisher szerverklíma-vezérlőmodul

Bemutatjuk legújabb fejlesztésünket, a Fisher klímákhoz illeszthető szerver- és csoportvezérlő-modulunkat.

TÁMOGATOTT CIKK

STIEBEL ELTRON hőszivattyús megoldások

STIEBEL ELTRON hőszivattyús megoldások

Hőszivattyús képzések gépésztervezők és kivitelezők részére

A STIEBEL ELTRON várja gépésztervezők és kivitelezők jelentkezését a különböző hőszivattyús képzéseire. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött és a helyszín befogadóképessége miatt limitált létszámú.

TÁMOGATOTT CIKK

Ötrétegű csőrendszerre van szüksége?

Ötrétegű csőrendszerre van szüksége?

Focus Multilayer – szereljen velünk!

Ismerje meg Ön is a Focus Multilyer ötrétegű csőrendszerét. A csövek új generációja, amely egyesíti a műanyag és a fémcsövek előnyeit. Ha rugalmasan alkalmazható csőrendszert keres, válassza az ötrétegű csöveket és a velük kompatibilis idomokat!

TÁMOGATOTT CIKK

Aereco szellőzési rendszerek

Aereco szellőzési rendszerek

Az épületgépészet egyre nagyobb teret kap mind az energetika, mind a komfort terén és ebben egyre nagyobb szerepet játszik a korszerű légtechnikai megoldások használata, mely számos lehetőséget tartogat a szakma számára a jövőben! Az Aereco és az Aldes cégcsoport integrációjának köszönhetően jelentősen bővült azon légtechnikai eszközök kínálata, amely mindezt garantálni tudja.

TÁMOGATOTT CIKK

Ománban indította az évet a Columbus Klíma

Ománban indította az évet a Columbus Klíma

A Columbus Klíma erősen kezdte 2024-et: a tavalyi, bolognai utazás után ezúttal Ománba, Salalah városába vitte magával kiemelt partnereit és családtagjaikat, hogy részben a szakmának, részben a kikapcsolódásnak szentelt egy hetet együtt tölthessék, és még szorosabb összetartással vághassanak neki az évnek.

TÁMOGATOTT CIKK

CONSTRUMA – A hely, ahol a tervek életre kelnek

CONSTRUMA – A hely, ahol a tervek életre kelnek

 A 42. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás és a 12. OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás idén április 10-14. között kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Energiapazarló épületeink – egy elvesztegetett évtized

Energiapazarló épületeink – egy elvesztegetett évtized

A lakáskörülmények alapvetően befolyásolják az életminőséget, ezért a leromlott épületek szakszerű korszerűsítése átfogó segítséget jelentene rengeteg háztartás számára. Emellett nemzetgazdasági szempontból is kiemelkedő jelentősége van a minőségi lakhatásnak, többek között egészségügyi, munkaerő-piaci, környezetvédelmi vonatkozásai miatt. A lakóépületek energiahatékonyságának gondosan megtervezett és kivitelezett növelése nem csak a klímavédelmi törekvéseknek és az energiafüggőség csökkentésének, hanem az energiaszegénység valós felszámolásának is záloga.

Alkalmazott épületenergetika

Segédlet az új módszer elsajátításában

Elkészült egy szakmai feldolgozása az épületenergetikai rendeletnek, közel 550 oldalon, Alkalmazott Épületenergetika címmel. A segédlet elsősorban a már gyakorlott, TÉ jogosultsággal rendelkező szakmagyakorlóknak segít az új módszer elsajátításában. A segédlet közeradásán túl tervezzük szakmai továbbképzések, vizsgára előkészítő stúdiumok szervezését is.

Hiánypótló adatgyűjtés indul a hazai hőszivattyúpiac számba vételére

Az Energiahivatal[1] az Országos Statisztikai Adatfelvételi Programban kötelező adatgyűjtést indít 2024-ben a Magyarországra érkező, illetve telepítésre kerülő hőszivattyúk számba vételére. Az adatgyűjtés a hőszivattyús berendezéseket forgalomba hozó szervezetek körében fog zajlani, 2024. április 30-i adatközlési határidővel. A Magyar Hőszivattyú Szövetség üdvözli és támogatja az adatgyűjtés elindítását, hiszen a hőszivattyúzás elterjedésében érdekelt szereplők számára a piac pontos felmérése és ismerete komoly előnyt jelenthet.