e-gépész online szaklap

Álhír a milliós lakáskorszerűsítési támogatás!

2018. április 12. | e-gépész| |  0 |

Álhír a milliós lakáskorszerűsítési támogatás!

2,5 millió forintos lakáskorszerűsítési támogatást ígér az a hír, amely napok óta terjed az interneten. A felhívás szerint az önkormányzatoknál kell megigényelni az összeget, amit 14 napon belül utalnak.

A pl. itt is megtalálható hírben a MEHI szóvivőjét is idézik a hitelesség látszatát keltve.

„2018 tavaszától 2,5 milliós támogatásra jogosult minden Magyarországon élő, magyar állampolgár. Eddig a pontos részletekről nem esett szó, de most végre kihirdették az igénylés pontos idejét és helyszínét.

A Hazai Hatékonyság 2.0 nevet kapó támogatás 2018. április 16-tól, hétfőtől igényelhető meg, egy a korábbinál sokkal egyszerűbb formanyomtatvány segítségével a helyi önkormányzatoknál. Mindössze egy személyigazolvány és egy bankszámla szükséges hozzá. A lakóépület korszerűsítésére fordítható támogatás 14 munkanapon belül kiutalásra kerül – nyilatkozta a MEHI szóvivője.”- eddig az idézet az álhírből.

A hír a közösségi médiában gyorsan terjedt,így a Magyar Energiahatékonysági Intézet is figyelmeztetést tett közzé  a honlapján. Mint írják: nem igaz az a 2,5 millió forintos lakáskorszerűsítési támogatásról szóló hír, amely bizonyos hiteltelen honlapokon és közösségi oldalakon terjed. A Hazai Hatékonyság 2.0 nevű támogatás nem létezik és a MEHI más támogatást sem nyújt.

Ha azt gondolnánk, hogy az emberek csak egy jót mosolyognak a dolgon, tévedünk. A MEHI és különböző önkormányzatok is számos megkeresésről számoltak be, amelyben a támogatás részletei felől érdeklődtek az álhír olvasói.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul