e-gépész online szaklap

Uponor különleges alkalmazások

2013. június 17. | támogatott cikk| |  0 |

Ismeri Ön az Uponor márkát? Mire gondol, ha az Uponor szóba kerül?

Sokan egyből rávágják, hogy ötrétegű csővezeték, skandináv márka, esetleg előkerülnek a Wirsbo, Unipipe, Unicor korábbi márkanevek, vagy a quick & easy kötéstechnika. Ezek a márkák ma már mind Uponor néven kerülnek forgalomba egységesítve az összes gyár termékét. De azt már kevesebben tudják, hogy az Uponor mindig igyekszik elsőnek lenni az innováció területén. Hogy az Uponornak vannak különleges alkalmazásai, melyekkel speciális feladatokat lehet megoldani.

Az elmúlt években több labdarúgó pálya került megépítésre, vagy felújításra Magyarországon, ahol Uponor pályafűtÍ si rendszert alkalmaztak. A pályafűtés kialakításában az Uponor mérnökei segítették mind a tervezést, mind a kivitelezést. További információ: Uponor gyepfűtés, pályafűtés

Azonos technológiát alkalmazunk a jégpályák hűtése esetén is, csak itt a feladat nem fűtési, hanem hűtési jellegű. Az elmúlt években hét jégpálya is készült Uponor technológiával Magyarországon, és jelenleg is két pálya van megrendelés alatt. Napjainkban csarnokok és sportlétesítmények fognak épülni a kormányzat tervei szerint. Az Uponor rendelkezik olyan „sportpadló” technológiával, melynek segítségével ezen a területen is komplett megoldásokkal tudjuk segíteni a mérnökök munkáját. A sportpadlóról részletesebben ITT.

Kevés ipari csarnok épül jelenleg Magyarországon, ezek fűtése is gyakorta légfűtés, vagy feketén sugárzó. Az Uponor négy fő irányelvének egyike az energia hatékonyság, melynek figyelembe vételével lett kialakítva az ipari padlófűtés. Gondolt már arra, hogy egy csarnokban a temperálandó tér szinte mindig a padlószint feletti két méter, mégis gyakori, hogy az egész csarnokot temperáljuk, hogy ezt a két métert elérjük? Az Uponor ipari padlófűtéssel energiát takarít meg, és csak a szükséges két méterre összpontosít!

Uponor

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul