e-gépész szaklap

PAKS II. Konferencia: újranyílt a regisztráció!

Frissítve: 2017. november 21.

Hasznos volt Eddig 16 látogatónak tetszett

A szervezők is megdöbbentek milyen nagy érdeklődést váltott ki az épületgépészek körében a Paks II. konferencia híre. Egy nap alatt megtelt a látogatói regisztráció, így a szervezők, egyeztetve a helyszínt biztosító BME-vel egy nagyobb előadótermet választottak. FIGYELEM: új helyszínen a Paks II. konferencia: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), K épület, I. emelet, 50. terem. Az időpont (2017. december 1., 13:00-16:00) és a program változatlan. A sokkal nagyobb befogadóképességű helyszín miatt újra megnyílt a regisztráció és lehet jelentkezni a rendezvényre. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

REGISZTRÁLOK!

A Magyar Épületgépészek Napja rendezvénysorozat keretében a VGF és a Magyar Energetika szaklap konferenciát szervez Paks II. témakörében december 1-én, 13 órai kezdettel. A konferencia célja a Paks II. projektben résztvevő szakemberek bevonásával tisztázni a szakmai kérdéseket és tiszta képet adni a projekt részleteiről és szakmai kihívásairól.

Mivel a hallgatóság célközönsége épületgépész tervezőkből is áll, ezért fontos a projekt kapcsán felmerülő beruházások épületgépészeti vonatkozása is. A három órás konferencia legfőbb célja célja tájékoztatni és tudást biztosítani az ország legnagyobb energetikai beruházásáról.

A hazai alapenergia-ellátás kérdése az elmúlt években már nem csak a szűk szakmát, de politikai felhangja miatt az egész országot, sőt az Európai Uniót is napi szinten foglalkoztatja. A modern épületgépészeti megoldások, a megújuló energiahasznosító rendszerek elterjedése és “propagandája” térthódított a szakmában, mindeközben nemzetközi és hazai tapasztalatok, statisztikák elemzésével vizsgálják az optimális felhasználást és hatékonyságot. Paks II projekt politikai befolyása miatt sokan féltek véleményt nyilvánítani vagy nem rendelkeztek kellő tudással, szakirányú ismeretekkel a témában, így a médiából leginkább politikai elemzéseket, hatásokat ismertünk meg eddig, a szakmai érvek helyett.

A VGF szaklap és a Magyar Energetika kiadója fontosnak érzi egy ilyen hatalmas hazai energetikai beruházás ismertetését, megvitatását, szigorúan politikamentesen, szakértők bevonásával. Egy ekkora projekt éveken át fog munkát, szakmai kihívásokat biztosítani az épületgépész mérnököknek, kivitelezőknek egyaránt, így nagyon aktuális és releváns, szinte minden szakmai szereplőt érintő kérdéskör.

A konferencia résztvevői megkapják a Magyar Energetika legfissebb számát, amelyben olvashatók lesznek Dr. Aszódi Attila államtitkár Paks II.-vel kapcsolatos exkluzív cikkei.

Program (13:00-16:00):

•    Általános atomenergia, fizikai alapismeretek (Dr. Czifrus Szabolcs egyetemi docens, BME Nukleáris Technika Tanszék igazgatója)

•    Paks I. üzemideje, termelésének alakulása, átmeneti időszak és műszaki megoldások (Dr. Kovács Antal MVM Paksi Atomerőmű Zrt., kommunikációs igazgató)

•    Paks II. projekt szakmai helyzetjelentés (Horváth Miklós Ferenc vezérigazgató-helyettes, Paks II. Zrt.)
-    Paks II. Társaság működésének keretei, előzmények
-    Irányítási keretrendszer és nemzetközi szerződések
-    AES 2006 technológia főbb sajátosságai
-    Paks II. Projekt eddigi eredményei, státusza, jövőbeni tervei
-    Európai Uniós vizsgálatok eredményei (Projekt gazdasági mutatói)
-    Nemzetközi kitekintés
-    Beszállítási lehetőségek, várható erőforrásigények
-    Aktuális feladatok, beruházási terület előkészítése

•    Kerekasztal beszélgetés, fórum (Moderátor: Szilágyi László, A Magyar Energetika szaklap kiadójának vezetője)

A konferencián való részvétel ingyenes, de a korlátozott férőhelyek száma miatt regisztrációhoz kötött. Ha bíztosítani kívánja a részvételét regisztráljon most!

REGISZTRÁLOK!

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!


Hasznos volt Eddig 16 látogatónak tetszett

Nyomtatható változat

Hozzászólások:

(Még nem érkezett hozzászólás.)

Hozzászólok a cikkhez:

Új hozzáférés:

Regisztrálok

Meglévő hozzáférés: