e-gépész online szaklap

Sikeres Hungarotherm

2009. április 16. | e-gépész| |  0 |

10 százalékkal több szakmai látogatót fogadott a Construma és a Hungarotherm kiállítás, mint tavaly a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. Rengeteg kiállító, teltház. Hol itt a válság?

A Hungexpo kommünikéje:

A vásárváros teljes területét megtöltő kiállítások kínálatát április 1-től 5-ig az előzetes összesítés szerint mintegy 60 ezer látogató tekintette meg.
Keresletélénkítő szerepe mellett - az újdonságok, a megbízható, minőségi termékek bemutatása, a szakmai érdekességeket kínáló szakmai programok, illetve versenyek, valamint a kiállításokhoz kötődő díjak, elismerések révén az építőipari szolgáltatások és szolgáltatók jobb megítélését is szolgálta a kiállítás-páros. A családi hétvégével záró kiállítások sztártermékei a készházak, a zöldenergiát hasznosító berendezések, a modern nyílászárók, a szanitertermékek, valamint az építőgépek voltak.
A Construma és a Hungarotherm alkalmával 24 ország, 759 cége vett részt. A kiállítások és kísérő eseményeik összesen 27 550 négyzetméteren zajlottak. Nyolc különböző helyszínen, több mint 30 különböző program, konferencia, nemzetközi üzletember-találkozó, workshop, kerekasztal-beszélgetés, illetve szakmai verseny kísérte a kiállításokat. A termékkínálat és a szakmai programok középpontjában az energiafelhasználást forradalmasító megoldások, a zöldenergiákat hasznosító technológiák álltak.
Valamennyi szakmai program telt ház előtt zajlott. Nagy volt az érdeklődés az Épületgépészek Napja, a Tetőfedők Napja és a Passzívház Nap eseményei, illetve a Construma Akadémia előadásai iránt. Zsúfolásig megtelt az előadóterem az Építésgazdasági- és Minőségpolitikai Fórum alkalmával, amelyen a válságkezelési stratégia, az eladás élénkítés is kiemelt téma volt. Számos érdeklődőt vonzottak a WorldSkills Szakmai Világverseny válogatói is.
Sokan keresték fel a Lakberendezők Országos Szövetségének és a Magyar Kertépítő és Fenntartó Vállalkozók Országos Szövetsége standját, ahol ingyenes tanácsadással fogadták az érdeklődőket.
A Construma 2010-ben április 14-18. között várja kiállítóit és látogatóit.

Szerkesztőségünk értékelése: Végül is ez volt a szakma nagyjának kívánsága: egy tető alatt a Construma és a Hungarotherm. Csak azt a közlekedést lehetne valahogy megoldani…

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul