e-gépész online szaklap

Fujitsu splitklímák környezetbarát R32 hűtőközeggel

| | |  0 | |

Az EU „20/20/20” klímavédelmi akciójának szerves része a 2014-ben indult F-gáz szabályozás. Egyik kulcselem, hogy a környezetre és a légkörre káros hűtőközegek kevésbé romboló hatásúakra legyenek lecserélve. A gyártók választása az R32 hűtőközegre esett, amelynek az ózonrétegromboló hatása (ODP) „0” és GWP indexe is 67%-kal kisebb, mint az R410a közegé. A Fujitsu már évek óta gyárt klímaberendezést R32-es hűtőközeggel, amelyeket most bevezet Európában is a piac igénye szerint adaptálva. Időrendben a prémium kategóriától indul a termékek értékesítése, a „zászlóshajó” nocria X után már elérhető a KGTA sorozat.

Ez az új oldalfali splitklíma család elnyerte a japán „Good Design Award 2017” díjat. A Good Design Award a felhasználói szempontokat, a fejlesztési koncepciót, a funkcionalitást és az új technológiák felhasználását veszi figyelembe.


Az esztétikus megjelenés mellett kiemelkedő a KGTA sorozat szezonális energiahatékonysága (SEER 8,5* és SCOP 5,1*) és a 19 dB(A) zajszintje alacsony fordulaton.

 


A KGTA sorozat tagjai:

TÍPUS Hűtőteljesítmény
kW
Fűtőteljesítmény
kW
Hűtőközeg  
 
ASYG 07 KGTA / AOYG 07 KGCA 2,0 (0,9-3,2) 2,5 (0,9-5,2) R32  
ASYG 09 KGTA / AOYG 09 KGCA 2,5 (0,9-3,4) 2,8 (0,9-5,4) R32   
ASYG 12 KGTA / AOYG 12 KGCA 3,4 (0,9-4,1) 4,0 (0,9-6,1) R32  
ASYG 14 KGTA / AOYG 14 KGCA 4,2 (0,9-4,5) 5,4 (0,9-6,4) R32  

Főbb jellemzők:

Beépített mozgásérzékelő: az emberek mozgása alapján automatikusan működik az energiatakarékos funkció.

Szupercsendes ventilátorfokozat: beltéri egységnél a hangnyomásszint 19 dB(A).

ECONOMY üzemmód: A „Gazdaságos üzemmód” gomb megnyomásával beállíthatjuk, hogy a klíma energiatakarékos üzemmódra kapcsoljon, amint a szoba levegője eléri a kért hőmérsékletet.

Időzítő funkció: a heti programozhatóság segítségével előre beállíthatja a klíma ki-, vagy bekapcsolási idejét.

A POWERFUL üzemmód bekapcsolásával a lehető legrövidebb idő alatt éri el a beállított hőmérsékletet, majd magától visszaáll normál üzemmódra.

Alacsony zajszintű üzemmód kültéri egységnél: a funkció választásával a kültéri egység hangnyomásszintje 3 dB (A)-lel csökken.

Az ALL DC inverteres teljesítményszabályozás magas hatékonyságot tesz lehetővé (inverteres kompesszor és ventilátormotor).

Melegindítás: fűtő üzemmódban csak akkor kezdi el befújni a készülék a levegőt, ha az már felmelegedett.

Automatikus újraindulás: egy esetleges áramkimaradás után a berendezés automatikusan újraindul a korábbi beállításoknak megfelelően.

WIFI vezérlés – opció

Fujitsu hőszivattyús split- és multisplitklímái rugalmasan tervezhető, könnyen szerelhető, kitűnő megoldást nyújtanak kis- és közepes irodaházak, családi házak, lakások, üzletek, orvosi rendelők hűtésére, fűtésére.

Bővebb információt a www.fujitsuklima.hu honlapon talál.

Lánczi János
Columbus Klímaértékesítő Kft.

(x)

FujitsuSplit klíma

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul