e-gépész online szaklap

Grundfos szivattyúk az épületgépészet minden alkalmazási területére

2017. november 8. | e-gépész | |  0 |

Modern világunk intelligens és zöld épületei, intelligens és minden igényt kielégítõ szivattyú megoldásokat igényelnek. A Grundfos az épületgépészeti alkalmazások minden területére kínál szivattyúkat.

Fûtés, hûtés

„Okos” szivattyúink – Magna3, TP(E) – minden épületfelügyeleti rendszerrel kommunikálnak. A beépített frekvenciaváltó a rendszer igényeihez igazítja a szivattyú teljesítményét, mely így energia- és költségtakarékos üzemeltetést tesz lehetõvé. A szivattyúk közös jellemzõje a megbízhatóság, a kiváló minõség és a hosszú élettartam.

Nyomásfokozás

A megfelelõ és elegendõ vízmennyiséghez való hozzáférés fontos bármilyen épületben. A felhasználók komfortérzetéhez rendelkezésre kell álljon ivóvíz, de éppúgy fontos a WC-k öblítése és a tisztítás is. Ehhez az épület minden szintjén megfelelõ víznyomást kell biztosítani. A Grundfos nyomásfokozó berendezései – Hydro Multi-E -  támogatják ezt a folyamatot.

Vízkezelés

A vízellátás mellett a megfelelõ víz fertõtlenítési eljárás kiemelkedõen fontos egy középületben. Ha a víz baktériummal fertõzött, az emberek megbetegedhetnek. A légkondícionáló rendszer vizét gyakran a csövekbe permetezik, hogy a páratartalom megfelelõ legyen. De a permet baktériumokat hordozhat, ezáltal halálos közeggé válhat az épület felhasználók számára. A Grundfos klór-dioxidos Oxiperm Pro berendezése a legjobb megoldást jelenti a Legionella és egyéb baktériumok ellen.

Szennyvízkezelés

A Multilift nagyteljesítményû, kompakt átemelõ telepek teljeskörû szennyvízelvezetési megoldást nyújtanak bármely épületben. A telepítésre kész, kompletten bekábelezett, vezérléssel felszerelt kivitelnek köszönhetõen problémamentes beépítést és teljesen automatikus szennyvízelvezetést biztosítanak.

Tûzvédelem

A tûz mindig a legrosszabb forgatókönyv egy épület életében, ahol sok ember fordul meg számukra ismeretlen elrendezésû nagy és nyitott tereken, amely miatt a tûz gyors eloltása igen kritikus. A Grundfos megbízható és kiváló minõségû tûzvédelmi berendezései testreszabott megoldást jelentenek. A villanymotoros és dízel szivattyúk az összes szükséges tanúsítvánnyal rendelkeznek: LPCB, EN 12845, NFPA 20, VdS, UL-FM.

A Grundfos Épületgépész katalógus és a Grundfos Product Center részletes mûszaki információkat tartalmaz termékeinkrõl, így hasznos segítség lehet mindennapi munkája során a tervezésben és a szivattyú kiválasztásban.

www.grundfos.hu

Szivattyú

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul