e-gépész online szaklap

Siemens RDS120 – Okostermosztát fűtés/hűtés alkalmazásokhoz

2021. február 26. | e-gépész| |  2 |

Siemens RDS120 – Okostermosztát fűtés/hűtés alkalmazásokhoz

2018-ban Magyarországon is nagy sikerrel került bemutatásra a Siemens RDS110 típusú okostermosztátja, mely kifejezetten fűtési rendszerekhez lett kifejlesztve, de számos funkciójában túlmutatott a megszokott okostermosztát jellemzőkön. A hőmérséklet szabályozáson felül páratartalom mérését és szabályozását, valamint levegőminőség mérését is megvalósította egyetlen eszközben, mellyel kivételes felhasználói komfortot tudott (és tud ma is) biztosítani és kivételes tudásának  köszönhetően el is nyerte a 2018-as Construma építőipari kiállítás nagydíját.

A közelmúltban megjelent az úttörő modell új RDS120 cikkszámú testvér készüléke, amely a manapság oly divatos fűtés/hűtési rendszerek szabályozására lett kifejlesztve.

A készülék kialakításából adódóan alkalmas általános fűtés/hűtési (ún. konvencionális) rendszerek, valamint hőszivattyús alkalmazásoknál történő alkalmazásra egyaránt.

Hőszivattyúk esetében a készülék képes a kompresszor kapcsolására (1 vagy 2 fokozatban), képes elvégezni a fűtés és hűtés közti intelligens átváltást, sőt képes kiegészítő fűtés bekapcsolására is (1 vagy 2 fokozatban). Kiegészítő fűtés alkalmazása esetén ez a plusz hőtermelés működhet a hőszivattyúval párhuzamosan (pl. elektromos fűtés), vagy alternatív módon is (pl. gázkazán).

Hogy a hatékony hőszivattyú működés is garantálható legyen, egy kiegészítő külső hőmérséklet érzékelő jele alapján adott külső hőfok alatt a hőszivattyú működése tiltható.

Beépített 6 (!) relé kimenetének köszönhetően képes 3-fokozatú fűtést és 2-fokozatú hűtést működtetni, vagy hőszivattyú esetén 2-fokozatú kompresszort és 2-fokozatú kiegészítő fűtést kapcsolni (külső hőmérséklet érzékelő segítségével határ is megadható, mikortól lépjen üzembe.)

2 multifunkcionális bemenetét kiegészítő funkciókhoz lehet rendelni, mint pl. kondenzáció érzékelő fogadására vagy ablakkontaktus bekötésére.

Páratartalom érzékelője alapján képes a beállított határérték átlépése esetén párátlanítást vagy párásítást indítani, ezzel biztosítani a szükséges páratartalom szintjét.

A beépített légminőség (VOC) érzékelő alapján a beltéri levegő minőségét nem csupán kijelzi, hanem egy szellőztetés funkciót is képes aktiválni – igény szerint.

Maga a szabályozás fejlett öntanuló algoritmus alapján történik és olyan extra funkciók is elérhetők a menüből, mint a szabad hűtés engedélyezése, amikor a készülékre csatlakoztatott külső levegő hőmérséklet érzékelő jele alapján képes egy levegőzsalut nyitni a kültéri tiszta és hűvös levegővel történő természetes hűtés aktiválásához.

Innovatív zöld levél funkciójának köszönhetően a működés bármikor egyetlen gombnyomással energiahatékony szintre kapcsolható.

Amennyiben pedig valaki üzemeltetőként kíván nagyobb rendszereket működtetni vagy felügyelni, akkor hasznos további jellemző, hogy egyetlen e-mail fiókos regisztrációhoz akár 100 termosztát hozzárendelhető, így akár kiterjedt, nagy hálózatok is egyetlen felületről átláthatóvá válnak

Komolyabb épületfelügyeleti rendszerekhez való csatlakoztatáshoz az RDS120 vezeték nélküli Bacnet kommunikációs képessége nyújt támogatást.

A készülék már rendelhető a Siemens kereskedelmi partnereinél.

Siemens okostermosztát honlap: www.siemens.hu/rds  

Siemens HIT Tool termékoldal: RDS120

SiemensTermosztát

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Zoárd | 2021. márc. 3.

Kedves Zsina! Jól gondoljátok meg, mit tesztek....érdemes szakemberhez fordulni egy épület hőenergia ellátásának kialakításánál és nem elhinni a sok marketing blöfföt..


zsina.nagy03 | 2021. márc. 3.

Lenne egy kérdésem! Párommal elektromos fűtést tervezünk és konkrétan fűtőfilmben gondolkoztunk. Kompatibilis ezzel a fűtés rendszerrel? https://www.futofolia.hu/infrafutes/

Facebook-hozzászólásmodul