e-gépész online szaklap

Weishaupt split-hőszivattyú – a családi házak ideális hőtechnikai központja

| | |  0 | |

Weishaupt split-hőszivattyú – a családi házak ideális hőtechnikai központja

A történetét 200 éve író Weishaupt legújabb sorozatú split-hőszivattyúi a családi házak ideális hőtechnikai központja. Manapság, amikor minden ország a környezetvédelem, a fosszilis energiákkal való takarékoskodás érdekében nagyon komoly célkitűzéseit jelzi, a Weishaupt különösen hatékony berendezéseket kínál.

A kiemelkedően csendes kültéri és az egy falikazánnál nem nagyobb beltéri egységből álló hőszivattyú –20 °C külső hőmérsékletig nagy biztonsággal látja el a fűtés és a melegvízkészítés feladatát. Az elektronikus BiFlowA tágulási szelepnek köszönhetően a COP akár 5,08 értékű.

Weishaupt split-hőszivattyú

A kültéri elem telepíthető falra, a kertbe, a ház körül. A kültéri egységben lévő optimalizált ventilátorlapátok, az átlagos rendszerekhez képest 6-8 dB(A) értékkel alacsonyabb zajszintet biztosítanak. A programozható éjszakai üzemmód csökkenti a ventilátor fordulatszámát – a hőszivattyú működése gyakorlatilag nem hallható!
A Weishaupt split-hőszivattyúja szériakivitelben tartalmazza a hűtés funkciót – ez a meleg napok megoldása. A Weishaupt split-hőszivattyú EHPA minősítésű, a 811/2013-as EU-direktíva szerint megállapított időjárásfüggő helyiségfűtési energiahatékonysága, mind 35 °C, mind 55 °C előremenő hőmérséklet esetében: A++.
Szakiparos cégeket kérdezett a „markt intern” arról, hogy melyik gyártó milyen szolgáltatásokat ajánl az egyes termékcsoportokban? Olyan kérdésekben kellett átgondoltan pontot adni, mint termékminőség, egyszerű/könnyű szerelhetőség, szállítási viselkedés, reklamáció ügyintézés, gyártói támogatás, tervező ellátása információkkal, oktatási tevékenység vagy a támogatás az értékesítésben, gyártói elkötelezettség az installatőrök irányában. Az ISH2019 alkalmával bemutatott németországi felmérés a Weishaupt nagyon előkelő pozícióját mutatta: 1. helyre kerültek a Weishaupt-hőszivattyúk!

Mitől más még a Weishaupt split hőszivattyúja?

A beltéri egységben megtalálható az összes hidraulikai csatlakozás, beépített tágulási tartály, iszapleválasztó-rendszer, keringtetőszivattyú, légtelenítő rendszer és a teljes kezelés- és szabályzástechnika. A magas hatékonyság és a nyugodt futás tartós biztosítása érdekében a kültéri egységben kettős forgódugattyús kompresszort alkalmazunk.

Weishaupt split-hőszivattyú kültéri egysége

A hidraulika és az elektronika függőlegesen szétválasztott, a víz és az áram semmiképp nem érintkezhet egymással! A Weishaupt-Energia-Menedzsment rendszer (mely minden berendezésben szériakivitel) páratlan lehetőségeket nyújt az üzemeltetőnek és a telepítő, az üzembe helyező számára (távfelügyelet, távellenőrzés, távkezelés).

Borítóképen: Max Weishaupt GmbH – a cég központja Schwendiben.

HőszivattyúWeishaupt

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul