e-gépész online szaklap

Kompakt hőszivattyú és hővisszanyerős szellőztető egység

Új Panasonic Aquarea All in One

2020. november 18. | e-gépész| |  0 |

Kompakt hőszivattyú és hővisszanyerős szellőztető egység

Napjainkban a népesség növekedésnek köszönhetően, a hatalmas lélekszám ellátása érdekében minden talpalatnyi földet megművelünk, beépítünk, és igyekszünk a lehető  leggazdaságosabban kihasználni. Megmutatkozik ez a nagyvárosok eladó ingatlanjainak négyzetméter árában is. Otthonainkban szintén az a cél, hogy minél jobban hasznosítsuk a területet, legyen szó a konyha, a nappali vagy a gépészeti/tároló helyiségről.

Ebben nyújt segítséget a Panasonic, új All in One kompakt hőszivattyújával, mely 600 x 598 mm-es befoglaló méreteivel (magassága 1640 mm) egy úttörő, alacsony energiafelhasználású rendszer a fűtéshez, és a használati melegvíz előállításához, amely kiemelkedő teljesítményt nyújt extrém kültéri hőmérsékleten is. Ez a modell ideális új telepítésekhez és jól szigetelt házakhoz egyaránt.

A készülékházban egy 185 literes rozsdamentes acél tartály kapott helyet  U-VacuaTM szigeteléssel az energiaveszteség csökkentése érdekében. A további integrált alkatrészek lerövidítik a telepítési időt, így több helyet szabadon hagyva a készülék környezetében.

Aquarea All in One Compact típusok

A Panasonic U-Vacua™ egy nagy teljesítményű, nagyon alacsony hővezető képességű vákuumos szigetelőpanel, amely körülbelül 19-szer hatékonyabb a hagyományos poliuretán hab hőszigeteléshez képest.

Az U-Vacua™ vákuumos szigetelőpanelek egy egyedülálló üvegszálas magot tartalmaznak, amelyet egy többrétegű, nejlont és alumíniumot tartalmazó fólia, és egy védőréteg vesz körül.

Belül 1-20 Pa nyomású vákuum uralkodik, ezáltal csökken a panel hővezető képessége.

Panasonic U-Vacua™ hőszigetelő-rendszer

Az AIO kompakt hőszivattyú beltéri egységben helyett kapott egy teljesértékű mágneses szűrő, így ennek a rendszerbe történő külön beépítésére már nincsen szükség. Ezzel pénz és idő takarítható meg és még a beépítésből eredő szerelési nehézségek is elkerülhetőek. Így már nem lehet „véletlenül” kifelejteni ezt a nagyon fontos elemet a telepítés során. A szűrő elérése egyszerű, mivel a könyvszerűén nyíló szervizajtók mögött helyezkedik el.

Mágneses szűrő a készülékbe építve és könyvszerűen nyíló szervizajtók

A készülék megerősített tartó vázszerkezete lehetővé teszi a hőszivattyúval kompatibilis hővisszanyerős szellőztető egység telepítését is a készülék tetejére.

PAW-A2W-VENTA installáció

A kompakt AiO készüléket a szellőztető egységgel kombinálva, sokkal magasabb hőkomfortot, a kisebb hőveszteségnek köszönhetően alacsonyabb fűtési igényt érhetünk el. Az optimális hőcsere-program szerint működő szellőztető egység a külső környezetbe áramoltatja a konyha és a fürdőszoba levegőjét. Az egység friss külső levegőt szív be a csőrendszeren keresztül. Az elszívott levegő hőjének 84%-a itt egy hőcserélőn keresztül átadódik a beáramló friss levegőnek, melyet a kialakított légtechnikai hálózaton keresztül visszavezet a nappaliba, és a háló helyiségekbe.

Hővisszanyerő szellőztető egység PAW-A2W-VENTA
Névleges légáramlás m³/h 50 Pa nyomáson 204
Maximális légáramlás m³/h 100 Pa nyomáson 292
SPF 1,24 204 m³/h mellett
Hőcserélő forgórész hajtástípusa Változtatható fordulatszámú
Hőcserélő típusa Forgó
Hővisszanyerés hatékonysága 84%
Áramellátás V / Hz 230 / 50 / 1 fázisú
Energiafogyasztás W 176
Alapegység energiaosztálya A
Igény szerint helyi vezérlővel felszerelt egység energiaosztálya A
Zajszint dB 38
Méretek (Szé x Ma x Mé) mm 598 x 450 x 500
Tömeg kg 46
Beszerelési pozíció Függőleges
Bemenő oldal Jobb vagy bal
Légcsatorna-csatlakozások mm DN125
Szűrőosztály, bemenő levegő F7/ePM1 60%
Szűrőosztály, elszívott levegő M5/ePM10 50%
Legalacsonyabb külső hőmérséklet °C -20

Tartozékok (választható)

PAW-VEN-FLTKIT Bemenő és elszívott levegőszűrő szett
PAW-VEN-ACCPCB Választható nyomtatott áramkör a kiegészítő funkciókhoz
PAW-VEN-DPL HRV érintőképernyős vezérlőpanel – fehér keret (a kábelt külön meg kell rendelni)
PAW-VEN-CBLEXT12 Kábel CE és CD típusú dugasszal az egység és a kezelőpanel elektromos csatlakoztatására (12 m)
PAW-VEN-DIVPLG Kettős dugasz, CD típusú (több kezelőpanel telepítéséhez) vagy CE típusú (egy egységhez)
PAW-VEN-DPLBOX Készlet a HRV érintőképernyős vezérlőpanel falra szereléséhez.
PAW-VEN-S-CO2RH-W Falra szerelhető relatív páratartalom CO2-érzékelő
PAW-VEN-S-CO2-W Falra szerelhető CO2-érzékelő
PAW-VEN-S-CO2-D CO2 légcsatorna-érzékelő
PAW-VEN-PTC12 1,2 kW-os PTC fűtőbetét, DN125
PAW-VEN-PTC08 0,8 kW-os PTC fűtőbetét, DN125
PAW-VEN-WBRK Fali szerelőkeret-készlet a falra történő önálló felszereléshez

PAW-A2W-VENTA-L

Lakossági szellőztető, befúvás-kivezetés a bal oldalon vagy jobb oldalon.

Főbb jellemzők:

  • Nagy energiahatékonyságú forgódobos hővisszanyerő, EC technológiai ventilátorokkal
  • Igény szerinti szabályzás a beépített páratartalom érzékelővel
  • Nedvességátviteli funkció, a befújt levegő kondenzációjának minimalizálására télen
  • Vezérlés érintőképernyőn és az indítóvarázslón keresztül az egyszerű üzembehelyezéshez
  • Modbus kommunikáció RS-485-ön keresztül
  • Lehetőség az Aquarea H- és J-sorozatú hőszivattyúk vezérlésére a PAW-A2W-VENTA vezérlő panelről, ha mindkét egységet Modbus interfészen keresztül csatlakoztatják (PAW-AW-MBS-H).

 A Hővisszanyerő egység szellőztetett helyiségekhez, kb. 140 m2-ig alkalmazható.

A PAW-A2W-VENTA nagy hatékonyságú, változó sebességű, forgó hővisszanyerővel és nedvességátadó funkcióval ellátott, amely szabályozza a forgási sebességet. Az energiahatékony ventilátorok EC motorral és alacsony ellenállású szűrőkkel csökkentik az energiafogyasztást, így alacsony SFP tényezőt (fajlagos ventilátorteljesítmény) és hangkibocsátást eredményezve.

A szabályzás történhet a beépített páratartalom-érzékelő alapján.

Az egységet rá lehet szerelni a PAW-TA20C1E5C-re szögletes Panasonic HMV tárolóra, a Panasonic kompakt All In One beltéri egységre valamint akár a falra is a rögzítő keret segítségével (PAW-VEN-WBRK szükséges).

Az összes beállítás és szolgáltatás elérhető az előlapba integrált kezelőpanelen keresztül. A panel színes érintőképernyővel és felhasználóbarát felülettel rendelkezik. Lehetőség van egy vagy több külső vezérlő csatlakoztatására. Ezen felül az automatika eltérő szintű hozzáférést engedélyez a szerelők és a szervizszemélyzet számára.

A kezdőképernyő olyan információkat jelenít meg, mint a légáramlás, a hőmérséklet, a levegő minősége és az aktív funkciók. Választhat a MANUAL és az AUTO mód vagy az előre konfigurált felhasználói módok közül.

Az AUTO üzemmód a légszállítást a CO2, a jelenlévő személyek száma, a páratartalom, az ütemterv stb. alapján szabályozza. Az igényalapú szabályzás hatékony és gazdaságos működést biztosít, a legjobb beltéri levegőminőség biztosítása érdekében. A riasztási szimbólumok jelzik a lehetséges hibákat és közvetlen riasztást adnak, ha valami javításra szorul.

Ha a Panasonic Aquarea H- vagy J-sorozatú hőszivattyút Modbus interfészen keresztül csatlakoztatják a PAW-A2W-VENTA-hoz, akkor a hőszivattyú vezérlő opciói a hővisszanyerő vezérlő kezdőképernyőn külön fülön jelennek meg.

A berendezés az alábbi alacsony ellenállású szűrőkkel rendelkezik:

  • F7 / ePM1 60% befúvó oldali levegő szűrő
  • M5 / ePM10 50% elszívott oldali levegő szűrő

Kezelőfelület

További információért látogasson el a www.aircon.panasonic.eu weboldalra. A kiválasztó szoftver és a dokumentációk elérhetőek a https://www.panasonicproclub.com/ weboldalon.

HőszivattyúPanasonic

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul