e-gépész online szaklap

Nagyfrekvenciás indukciós kazán

Jules Verne Technology

| | |  12 | |

Nagyfrekvenciás indukciós kazán

Az idei Construmán, talán a Koordinációs Szövetség és a VGF szaklap (általunk is támogatott) közös gagyiellenes csoportja fellépésének is köszönhetően, a tavalyival ellentétben immár csak egy kétes céget, terméket találtunk.

A Jules Verne Technology (fantasztikus irodalom) technológiája viszont annál "meggyőzőbb". Idézünk szórólapjukból (az elemista szintű helyesírási hibákat mellőzve).

"Az indukciós fűtési technológia egy újabb lehetőség a hatásfok növelésére és a gázfüggőség csökkentésére.

Az indukciós elektromos kazánok több módszer egyszerre történő alkalmazásával érik el a kiemelkedően magas hatásfokot. A berendezés működési elve a mikrohullámú sütő és az elektromos kazán összeházasításaként képzelhető el, az elektródás kazánoktól eltérően itt nem a hálózati feszültség kerül az elektródák közé, hanem egy galvanikusan leválasztott, 20 Khz környékén működő ultrahangos rezonátor. A magas hatásfokot az eredményezi, hogy az elektródák felszínén a hőmozgás következtében a víz felforr, és a keletkező buborékok a speciálisan kiképzett kopásálló anyagból lévő elektródák felületén a nagyfrekvenciás hullámok következtében összeroppannak. A fellépő Casimir effektus kavitációs hatásaként plusz energia keletkezik."

"Használata a gázfűtéshez képest 35-40%-os költségmegtakarítást eredményez."

Ismerős...

Szórólap

u.i: Származási hely: U.S.A.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Fülöp Miklós | 2018. okt. 4.

Kedves Ponty Ferenc! Úgy lehet 2014-2018-as dátum a hozzászólások időpontja, hogy abban az évben íródott a komment. Tekintve, hogy a cikk 2014. április 7.-én lett pubilkáva, ez nem olyan nehezen elképzelhető. Mi ezzel a gond?


Ponty Ferenc | 2018. okt. 3.

Az a sejtésem, hogy a színes reklámszöveget Dolák-Saly Róbert írta. A téma egy másodpercet sem érdemel, de azt magyarázza meg valaki, hogy lehet a hozzászólásoknál 2014-es, 2015-ös, 2016-os dátum!


Lencz István | 2018. okt. 3.

Bár tévednék,- de sajnos az a tapasztalatom,h ahol titkolják az árakat,- (külön kérni kell!)- ott irreálisan magas árak vannak


Zoárd | 2016. jan. 19.

Kedves Bélapó. Egy ellenállással, vagy indukcióval, avagy "kavitációval" üzemelő elektromos kazán hatásfoka a 97-99% között mozog. Tulajdon képen mindegy, melyiket használja a hőenergia számla ugyan akkora lesz. Egy 100 m2-es 5,2 kW-os névleges hőigényű ház becsült éves fűtési igénye 5.700 kWh/év a használati meleg vízigénye 3.510 kWh/év. Azaz elektromos ellenállás, vagy indukciós fűtéssel az éves energia igény 38 Ft/kWh x (5.700+3.510)= 350.000 Ft. Egy SPF=3,3-as hőszivattyús rendszerrel, kedvezményes tarifával ugyan ez 30/3,3 x (5.700+3.510)= 84.000 Ft Azaz évi 266 eFt-t lehet megspórolni! El lehet gondolkodni, hogy a valóban drágább hőszivattyús rendszer mennyi idő alatt hozza be az árát. Megjegyzés: Az indukciós technológia a konyhában csak azért jobb az ellenállásos rendszernél mert direktben a lábasban lévő acélmagot melegíti és így kisebb a veszteség, mint egy alulról, ellenállás fűtéssel üzemelő kerámia lapnál. Ezen felül az indukciós fűtés reagálási ideje is sokkal gyorsabb, mint kívülről fűteni a lábast! Sajnos mindez a vizes radiátoros fűtési rendszer elektromos hőtermelőjénél teljesen indiferens, mert az ellenállást fűtést is be lehet mártani a fűtendő vízközegbe, azaz ami a főzésénél pozitívum, az nem jelentkezik fűtési hőenergia termelésnél.


Szilágyi József | 2016. jan. 19.

Jules Verne Technology. Nincs több kérdésem.


Bélapó | 2016. jan. 18.

Tisztelt Zoard. Egyetértek a leirtakkal ha adott helyre, adott időszakra és adott körülményekre vonatkoztatjuk! Én jó ötletnek tarom az indukciós kazánt (Az indukciós főzőlapok eléggé elterjedtek!) Van ahol nincs gáz /vagy a magas bekerülési költség miatt értelmetlen bevezetni/ A ház energiaigénye nem indokol egy drága hőszivattyús rendszert (és hely sincs hozzá)de ragaszkodunk a központi fűtés nyújtotta komforthoz, ott igazából nincs más megoldás, csak az elektromos fűtés. Egy 5,2 KW 3 fázisú elektromos kazán helyigénye (szigetelve, vezérléssel, keringetőszivattyúval együtt) 40x40x60 cm. Ez egy közel 100 lég-m3 ház központi fűtését el tudja látni (ez tény! mert működik) Gondolom ennél egy hasonló teljesítményű indukciós kazán sem lenne nagyobb és nagy valószínűséggel lényegesen olcsóbb lenne az üzemeltetési költség.


Zoárd | 2015. dec. 4.

Tisztelt Ozzy! Természetesen sokféle elektromos kazán tud működni. A kérdés csak az, hogy mennyibe kerül az üzemeltetése. A gáz ára jelenleg kb. 14 Ft/kWh Az elektromos áram ára 38 Ft/kWh Azaz egy elektromos kazán 2,7 szer drágábban ad 1 kWh energiát, mint a kondenzációs gázkazán. Természetesen egy 3,3 SPF (szezonális hatásfok) hőszivattyú már olcsóbban termel meg 1 kWh villamos energiát. Ráadásul a hőszivattyúra lehet kapni kedvezményes tarifát, ami 30 Ft/kWh, de a ház felé megtermelt hőenergia a hőszivattyúval 30/3,3 = 9,1 Ft/kWh. Természetesen lehet napelemmel megtermelni a drága villamos energiát, de a napelem se olcsó, azaz ha van napelemem, akkor is inkább hőszivattyúval kombinálva célszerű a feladatot megoldani.


Fázmán József | 2015. dec. 3.

Nem ártana végre rendet tenni a fejekben napkollektor és napelem témakörben. Mert hogy nagy kavar van, az biztos, ami kiábrándító, hogy mérnököknél is.


Ozzy | 2015. dec. 3.

Kollégák láttak ilyen vagy hasonló elven működő kazánt. Tényleg működik.


muranyi | 2014. ápr. 10.

Vajon az ügyvezető milyen doktor lehet? A műszaki tudományok doktora, vagy jogász, vagy együtt végzett a volt köztársasági elnökünkkel?


Baumann József | 2014. ápr. 9.

Javaslom, hogy ejtsük egy rúgóra, így a golyó visszapattan, és az energiának csak egy része alakul át hővé. A rugó legyen acélcsőből, abban a vizet áramoltatva vezethetjük el a keletkezett hőt.


Zoárd | 2014. ápr. 8.

Szóval a napkollektor fogja a villamos energiát termelni a "nagyfrekvenciás indukciós kazán" részére?! Hol itt a fogyasztóvédelem? Milyen szinten áll a kiállítás szervező műszaki értelme? No comment! Gondolkodom egy gravitációs kazánon! Nem kell hozzá semmi, csak egy kéttonnás vasgolyó, amit leejtek 10.000 m magasságból és a becsapódási energia hőjét vidáman felhasználom a fenti kazángyár fűtésére! A vasgolyóból felszabaduló mozgási energia 6 percen keresztül 545 kW teljesítménnyel fog fűteni. Most már csak azt kell megoldani, hogy az energia ne 0,01 sec alatt szabaduljon fel, 3.270.000 kW teljesítménnyel, hanem elhúzzuk a dolgot 6 percig! Várom az ötleteket!

Facebook-hozzászólásmodul