e-gépész online szaklap

Új Testo hűtéstechnikai mérőműszerek 2.

2021. május 25. | e-gépész| |  0 |

Új Testo hűtéstechnikai mérőműszerek 2.

A tökéletesen működő hűtéstechnikai berendezés megannyi precíz folyamat kimért egyensúlyán alapul. Figyelembe kell venni többek között különböző nyomási, hőmérsékleti, légáramlási és elektromos állapotot. A nem megfelelően működő hűtéstechnikai berendezés rossz hatékonysággal és így költségekkel, valamint kényelmi kellemetlenséggel járhat.

Hogyan segítenek ebben az új Testo hűtéstechnikai műszerek?

Az előző cikkben is említett testo 550s 90-féle hűtőközeget tárol el. A kompatibilis hűtőközegek listáját folyamatosan bővíti a gyártó, amelyek az applikáción keresztül frissítik a készüléket. A korábbi testo 550 szervizcsaptelepnél a finomvákuum méréshez a testo 552 műszert kellett segítségül hívnunk. A testo 550s használatakor lehetőségünk van csatlakoztatni a testo 552i finom vákuumnyomásmérő testo Smart Probes készüléket, így egy eszközzel tudunk mérni minden szükséges értéket. A korábbi testo 550 műszer hátlapján megtalálható volt egy integrált kampó, amely, habár praktikus rögzítési lehetőséget nyújtott, sok esetben útban volt, vagy egyszerűen az adott környezethez nem volt praktikus ezen rögzítés. A testo 550s modellnél ez a kampós panel levehető és igény esetén kicserélhető más rögzítési megoldásokra, úgy, mint az övre fűzhető, hevederes-kampó megoldás és a mágneses rögzítés. Ezek külön rendelhetőek a műszerhez.

A testo 550s 3-féle szettben kapható. Van lehetőség 2 db vezetékes csőhőmérsékletmérővel, 2 db vezetéknélküli testo 115i csőhőmérsékletmérővel, vagy 2 db testo 115i műszerrel és 3 db-os tömlő készlettel együttesen rendelni. Akár melyik szettet is választjuk, a legszükségesebb kiegészítőkkel együtt kapjuk egy masszív műszerbőrönben a készüléket. A testo 550s műszerrel lehetőségünk van megannyi vizsgálat elvégzésére. Úgy, mint szivárgásvizsgálat, túlhevülés felmérés, kompresszor teszt (DLT), légtelenítés és nyomás- illetve hőmérsékletkülönbség mérése. A mérések elvégzésénél használhatjuk akár a testo 605i pára-hőszenzort is, amely alkalmazása esetén a mért értékeket például a túlhevülés elvárt értékének vizsgálatánál is alapul vehetjük. A DLT vizsgálatnál 3 db, a Delta T mérésnél pedig egyszerre akár 2 db testo 115i okos érzékelővel is mérhetünk.

A szervizcsaptelep rögzíti a hozzá csatlakoztatott okos szenzorok helyzetét (beállítását) így azokat a következő használat során nem feltétlenül szükséges újra konfigurálni. Az energiatakarékos üzemeltetéséhez a műszer kijelző világítását akár ki kapcsolhatjuk, illetve az Auto Off móddal automatikusan ki tud kapcsolni az előre beállított idő elteltével az eszköz.

Részletek

KlímatechnikaTesto

Kapcsolódó

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul