e-gépész online szaklap

Új Testo hűtéstechnikai mérőműszerek 1.

2021. május 19. | e-gépész| |  0 |

Új Testo hűtéstechnikai mérőműszerek 1.

A tökéletesen működő hűtéstechnikai berendezés megannyi precíz folyamat kimért egyensúlyán alapul. Figyelembe kell venni többek között különböző nyomási, hőmérsékleti, légáramlási és elektromos állapotot. A nem megfelelően működő hűtéstechnikai berendezés rossz hatékonysággal és így költségekkel, valamint kényelmi kellemetlenséggel járhat.

Hogyan segítenek ebben az új Testo hűtéstechnikai műszerek?

Az említett hatékony működés és költségveszteség már egy háztartási Split-klíma esetén is jelentős lehet, viszont egy nagy teljesítményű hűtéstechnikai berendezés esetén jóval nagyobb ilyenkor a kiesett kár. Így nem kérdés, hogy érdemes megfelelően beüzemelni és karbantartani ezen berendezéseket is. Egy lakossági és egy ipari berendezésekkel foglalkozó szakember műszerei között ugyan vannak közös elemek, viszont megannyi különbséggel is bírnak. Többnyire egy lakossági rendszer, pl. egy Split-klíma beüzemelése során néhány alap felszerelés mellett, nyomásmérő és hőmérsékletmérő műszerek elegendőek a feladathoz. Egy beüzemelés során nem kell többnyire számolnunk az esetleges anomáliákkal. A fő cél a rendszer finomhangolása a megfelelő hatékonyság érdekében. Egy karbantartás, vagy szervizelés során viszont már gyakran más műszerekre is szükségünk lehet, úgy, mint elektromos műszerekre, szivárgáskeresőre, akár légsebesség és levegő hő- és páratartalom mérő műszerekre. Egy ipari rendszernél is hasonló jelenségeket vizsgálunk, viszont a folyamat mikéntje okán más képességű műszerparkkal kell rendelkeznünk. Itt is fontos szempont a praktikum, amit a kompakt és akár multifunkciós eszközök kínálnak, viszont épp annyira fontos a nagyobb méréstartomány, mérési értékek megfelelő archiválása és dokumentálása, illetve a hosszú idejű egybefüggő mérési folyamat elvégzésének képessége.

Egy modern, lakossági klímarendszerekkel foglalkozó szakembernek manapság nem szükséges több táskányi eszközzel a helyszínre érkeznie. Ez természetesen nem csak szükségtelen, de a szakembernek is érdeke, hogy néhány kompakt céleszközzel be tudja üzemelni a vásárolt új klíma-rendszert, vagy a mérések elvégzése mellett el tudja hárítani az esetleges hibajelenségeket és karbantartsa a már meglévő berendezést. A beüzemeléshez elég néhány alapeszköz mellett egy lehetőleg 2 ponton való nyomásméréshez, 2 ponton való csőhőmérsékletméréshez, illetve opcionálisan egy a finomvákuum-méréshez alkalmas műszer, vagy kombinált műszercsomag.

A Testo kínálatában már régóta jelen vannak a digitális szervizcsaptelepek. Az eddigi termékkínálat több tagja, úgy, mint a testo 550 és testo 557 közel évtizede több kisebb modell frissítés mellett képezték a kínálat részét. 2021-től viszont a Testo digitális hűtéstechnikai termékkínálata megújult. Az eddigi testo 550 és testo 557 termékcsaládok tagjai helyett a Testo kínálatában köszönthetjük az új testo 550s és testo 557s modelleket. Továbbá a paletta kibővült a vadonatúj testo 550i és testo 552i műszerekkel és megannyi kapcsolódó kiegészítővel is.

A testo 550s és testo 557s merőben innovatív mérési lehetőséget nyújtó műszerek. Ötvözik az analóg műszerek könnyű átláthatóságát a digitális műszerek multifelhasználhatóságával, illetve az okos műszerek digitális előnyeivel. A testo 550s egy 2-utas digitális szervizcsaptelep, amely egy egyedülálló digi-analóg kijelzéssel és vezetéknélküli érzékelők csatlakoztatásának lehetőségével bír. A korábbi testo 550 műszernél már megszokott digitális számértékű kijelzés mellett egy az analóg nyomásmérő órákhoz hasonlatos értékmegjelenítéssel megkönnyíti az értékek gyors leolvashatóságát. A könnyedén átlátható új kijelzés mellett a készülék vezérlése is egyszerűsödött. A testo 550s négy darab gombbal rendelkezik az előlapján, amely könnyű vezérlést tesz lehetővé a menüben. A készülékház a korábbi modellekhez hasonlatosan robosztus kialakítású, köszönhetően a masszív anyagfelhasználásnak, úgy, mint az ABS műanyag, illetve a csúszásmentes gumifelületek. A testo 550s műszerháza IP54 védelemmel van ellátva. A műszer alján az eddig is megszokott 3db 7/16 colos UNF csatlakozások felelnek. A műszerhez kapható töltőcsövek is megújultak, a végükre egy elzáró csap került a könnyebb kezeléshez. Az egyik legnagyobb újdonság a testo 550s esetén az a vezetéknélküli Bluetooth® technológia, amely segítségével a vezetékes szondák mellett, akár 4db testo Smart Probes okos érzékelőt is tudunk csatlakoztatni. Ezen csatlakozási mód a testo 115i, a testo 605i és az új testo 552i okos érzékelőket támogatja és akár 150 méteres hatótávolságot tesz lehetővé. A műszer összekapcsolható a díjmentesen letölthető új testo Smart applikáción keresztül okoskészülékekkel, legyenek azok Andorid vagy iOS rendszerűek. Ezen felül pedig lehetőség van a testo DataControl PC szoftver használatára is, amely a mobil applikációhoz hasonlatosan díjmentesen letölthető. A testo DataControl használata esetén a szervízcsaptelep a Smart App segítségével szinkronizálja a mért adatokat mobil eszközünkre, amely WLAN kapcsolattal szinkronizálja a testo DataControl szoftveren keresztül számítógépünkre az adatokat, ahol elemzéseket és dokumentációkat készíthetünk el.

Részletek

KlímatechnikaTesto

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul