e-gépész online szaklap

A Testo új hőmérsékletmérői megérkeztek, mérje a legfontosabb hőmérséklet értékeket kompakt formában

2023. február 28. | e-gépész| |  0 |

A Testo új hőmérsékletmérői megérkeztek, mérje a legfontosabb hőmérséklet értékeket kompakt formában

A Kompakt Osztály termékei a múltban azon szakembereket célozta meg akiknek a munkája során szükség volt egy olyan műszerre, amely az adott cél mérési feladatait képes professzionális szinten ellátni, többnyire archiválási szándék nélkül. Az épületüzemeltetésben többnyire a levegő vagy különböző felületek és félszilárd testek hőmérsékletét mérjük. A mérendő közeg ismeretében érdemes a műszert kiválasztani.

Egyes műszerek rögzített érzékelőkkel rendelkeznek, míg más megoldások cserélhető szenzor lehetőséget kínálnak, így többnyire nem csak egyik vagy másik közeg mérhető így, hanem a megfelelő szenzorokkal minden típusú közeg is.

A Testo csatlakoztatható érzékelős hőmérsékletmérői mindig is sláger termékeknek számítottak számos iparágban. Ezen termék közül is a testo 922, a testo 925 és a testo 110 műszerek a legnépszerűbbek. A testo 922 egycsatornás hőmérséklet mérésére, míg a testo 925 egyszerre két hőmérsékleti érték mérésére alkalmas. A műszerek méréstartománya igen széles, képesek akár -50 °C-tól +1000 °C-os hőmérsékleti tartományig mérni a megfelelő csatlakoztatott szenzorok használatával. A műszerekhez a márka megannyi K típusú szenzort forgalmaz, többek között levegő hőmérsékletmérő érzékelőket, felületi hőmérséklet érzékelőket (pl keresztszálas, gomba- és lapátfejű kivitelű és mágneses), különböző merülő- és beszúró érzékelőket, hőelemeket, illetve még rugós, csipeszes és tépőzáras csőhőmérséklet mérő szenzorokat és glóbusz szondát is. A szenzorok Class1, Class2 és Class3 pontosságúak.

A testo 922 és testo 925 műszerek elsősorban a termelő iparban és az épületüzemeltetésben igazán hasznos választás. Amennyiben azonban nagyobb mérési pontosságra lenne szükség, például az élelmiszeriparban, úgy a testo 110 lehet az ideális választás. A testo 110 a testo 922/925 műszerek MicroTC („villás”) csatlakozásával és K típusú szenzoraival ellentétben NTC és Pt100 típusú, TUC (TestoUniversalConnection) csatlakoztatású, többnyire digitális szenzorokat fogad. Ennek köszönhetően érhető el a nagyobb pontosság, a gyorsabb beállási idő és a digitális szenzoroknál a műszer nélküli kalibráció lehetősége is. Ezen előnyökkel szemben a testo 922/925 K típusú szenzorai szélesebb kínálatban elérhetőek és nagyobb mérési tartományt nyújtanak, mint az NTC/Pt100 típusú szenzorok. A testo 110 a korábbi modellhez hasonlóan teljesíti az EN13485 előírással szemben támasztott HACCP előírásokat is, így ideális élelmiszeriparban való használatra. Továbbá van lehetőség limit értéket beállítani, amely elérésekor akár akusztikus riasztással jelez a műszer a felhasználó felé.

Az új testo mérőműszereknél ki-be kapcsolható a kijelző megvilágítása, illetve opcionálisan beszerezhető egy TopSafe védőtok is, amely IP65 minőségben védi a készüléket a portól, víztől és akár a fizikai behatásoktól.

Érdekel

MéréstechnikaTesto

Kapcsolódó

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul