e-gépész online szaklap

Tervezői Pályázat az Országos Magyar Épületgépész Napok 2022 alkalmából

2022. október 24. | e-gépész| |  0 |

Tervezői Pályázat az Országos Magyar Épületgépész Napok 2022 alkalmából

Az Országos Magyar Épületgépész Napok irányító testülete az MMK Épületgépészeti Tagozatának Szakértői Testülete kibővítve az Épületgépészeti Tagozat elnökével, valamint a MÉGSZ és a MÉgKSZ közösen nyilvános tervpályázatot hirdet épületgépész tervezők részére az Országos Magyar Épületgépész Napok 2022 alkalmából, amelyre 2022. november 12-ig lehet a pályamunkákat benyújtani.

1. Pályázati felhívás

Az Országos Magyar Épületgépész Napok Koordinációs Bizottsága – OMÉN-KB – nyilvános tervpályázatot hirdet épületgépész tervezők részére az „Országos Magyar Épületgépész Napok 2022” alkalmából.

2. A pályázat témaköre

Az utóbbi öt évben megvalósult, illetve tervezett, műszaki innováció szempontjából kiemelkedő létesítmény épületgépészeti tervezése.

Fontos:

  • A tervezett létesítmény nagysága nem releváns.
  • Elsősorban az igényes mérnöki megoldásokat várunk a pályázóktól.
  • Műemlék épületben tervezett megoldások is helyet kaphatnak. Ilyen esetben az építmény kötöttségek melletti műszaki megoldások lehetnek érdekesek.

3. A tervpályázat célja

Az épületgépészet területén a közelmúltban megkezdett, vagy megvalósult korszerű rendszerek, berendezések figyelemmel kisérése, a kiemelkedő tervezői munka elismerése és megismertetése, tervezők munkájának értékelése

4. Pályázati feltételek

  • A megtervezett épületgépészeti rendszer korszerű megoldásokat tartalmazzon.
  • Egy tervező egy tervdokumentációval pályázhat.

Az értékelhetőség feltétele a pályázatok bemutatása – kontakt, vagy szükség esetén online – előadás formájában az „Országos Magyar Épületgépész Napok 2022” rendezvényén a Magyar Mérnöki Kamara 1117 Budapest, Szemi út 4. sz. alatti Székházában. A prezentáció minősége is értékelési szempont lesz.

5. A pályázat beadásának módja

  • A tervezett épületgépészeti rendszer rövid leírása, kiemelve az újszerű vagy a szokástól eltérő épületgépészeti megoldásokat, valamint a kivitelezés jelenlegi állapotát max. 4 db (A4-es) oldalon.
  • A tervdokumentációból 1 pld. műleírás és legfeljebb 5 lényegi információt tartalmazó tervlapot kell mellékelni.
  • Pályázati indoklás max. 1 oldalon, hogy miért tartja a pályázó a tervezett megoldást újszerűnek, kimagaslónak.
  • Fényképes szakmai önéletrajz a fontosabb munkák felsorolásával.

Az írott anyagot befűzött, esztétikus formában kell benyújtani a tervlapokkal együtt.

6. A tervpályázat meghirdetése

A pályázat a Magyar Mérnöki Kamara honlapján, (www.mmk.hu), a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata (ÉgT) honlapján (www.e-gepesz.hu), a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség (MÉgKSz) honlapján (www.epgepkoord.hu), a Magyar Épületgépészek Szövetsége (MÉGSz) honlapján (www.megsz.hu), a Magyar Épületgépész Egyeztető Fórum (MÉEF) honlapján (www.epuletgepeszforum.hu), az OMÉN rendezvény önálló szervező honlapján (www.talalkozzunk.hu), valamint a Mérnökújságban, szakmai folyóiratokban és szakmai honlapokon kerül meghirdetésre.

7. A tervpályázat jellege

A tervpályázat általános eljárású, a résztvevő pályázók körét tekintve nyílt, valamennyi érdekelt benyújthat pályaművet, aki érvényes MMK tagsággal rendelkezik. A tervpályázat formája szerint nyílt pályázat.

8. A pályázat benyújtásának határideje

2022. november 12. 24 h.

9. A pályázat benyújtásának helye és módja

A pályázatot zárt borítékban, „Épületgépészeti Tagozat – Tervezői Pályázat” megjelöléssel, a Magyar Mérnöki Kamara, 1117 Budapest, Szerémi út 4. sz. alatti irodájába kell postán, vagy személyesen eljuttatni. Szükséges digitális formában pdf állományban is feltölteni, az MMK titkárságon lévő számítógépre, vagy email-ban elküldeni.

10. A Bíráló Bizottság

A pályázatokat elbíráló bizottság a MMK Épületgépészeti Tagozatának Szakértői Testülete kibővítve az Épületgépészeti Tagozat elnökével, vagy Megbízottjával, Virág Zoltánnal DUOPLAN Kft ügyvezető igazgatójával, a tervezői pályázatok állandó szervezőjével és a MÉGSZ, a MÉEF, valamint a MÉgKSZ elnöksége által kijelölt 1-1 taggal.

A beadott pályaművek értékelése 2022. november 24-én történik. Első lépésként a beadott pályaművek prezentációjára kerül sor 2022. november 24-én 13:00 órától az MMK Székház hivatalos helyiségében. Minden pályázó maximum 15 perc időtartamban mutathatja be a pályaművét. Fontos, a kiemelésre érdemes műszaki megoldásokra fókuszálva összeállítani a prezentációt! Ezt követően ül össze a Bíráló Bizottság és hozza meg döntését a bírálandó pályaművek számától függően várhatóan 2022. november 24-én 16:00-17:00 időpontban

A Bíráló Bizottság döntését a díjazott tekintetében egyhangú szavazással hozza meg. A pályázat eredményességének feltétele a legalább 4 pályamű beérkezése. A második és a harmadik helyezettek oklevelét közvetlenül a zsűrizést követően adja át a Bíráló Bizottság.

11. A tervpályázatok közzététele

Az előzőekben leírtak szerint a pályaműveket az „Országos Magyar Épületgépész Napok 2022” rendezvényén a tervező ismertető előadás – prezentáció – formájában bemutatja. Lehetőség van a pályázatok szakcikk formájában való megjelenítésére is.

12. A pályaművek díjazása

Az első három helyezett oklevelet kap. A pályázat első helyezettje megkapja az „Év Épületgépész Tervezője” díjat.

13. A tervpályázat eredményhirdetése

A nyertes pályázatok az „Országos Magyar Épületgépész Napok 2022” díjátadó rendezvényén kerülnek kihirdetésre.  A pályázat eredményét a mértékadó épületgépészeti kiadványokban és elektronikus felületeken közzétesszük.

14. A tervpályázati díjak átadása

A nyertes pályázatok díjazására az „Országos Magyar Épületgépész Napok – 2022” keretében kerül sor. Az „Év Épületgépész Tervezője” díj a díjátadó rendezvény alkalmával kerül átadásra.

Gyurkovics Zoltán elnök
MMK Épületgépészeti Tagozat
OMÉN KB elnöke

ÉpületgépészÉv Embere

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul