e-gépész online szaklap

Megújult Testo szivárgáskereső termékcsalád – az új testo 316 sorozat

2022. október 3. | e-gépész| |  0 |

Megújult Testo szivárgáskereső termékcsalád – az új testo 316 sorozat

A fűtés- és hűtésrendszerek hatékonysága szempontjából kiemelt kérdés, hogy a rendszerben használt gázok ne szivárogjanak, ugyanis ez komoly pazarláshoz, amely pedig indokoltnál magasabb költségekhez vezethet. Ugyanakkor a gázok szivárgása biztonsági kérdéseket is felvet, hiszen ezek tűzeseteket és akár robbanásokat is okozhatnak.

Erre nyújt kézenfekvő megoldást a Testo megújult szivárgáskereső termékcsaládja. A korábbi testo 316 széria többféle kivitelben volt elérhető. A testo 316-1, 316-2 és testo 316-EX műszerek (föld)gáz szivárgására voltak alkalmasak. Míg a testo 316-3 és 316-4 műszerek hűtőközegek szivárgásának felderítéséhez voltak megfelelőek. A Testo szükségesnek találta a termékcsalád megújítását, nem csupán külsőre, hanem a funkciók és a terméknevek intuitívabb összerendezése szempontjából is.

A cikkünk első részében ismertetjük a termékcsalád tagjait és jellemzőit, a második rész pedig az egyes műszerek hosszabb leírását fogja tartalmazni.

Az új termékcsalád 4 variációban is elérhető. Ezek úgy lettek kialakítva, hogy minden felhasználói kör megtalálja a neki megfelelő műszert. A legegyszerűbbtől kezdve a legprofibb műszerig a következő Testo szivárgáskeresőt tartoznak a megújult termékcsaládba.

Egy okos szenzorként használható, kijelző helyett sávos megjelenítésű testo 316i kivitel. Egy „normál módon” használható kijelzővel ellátott testo 316-1 szivárgáskereső műszer. Egy EX tanúsítással rendelkező testo 316-1-EX okos műszer. S egy kombinált, (föld)gáz és hűtőközeg szivárgáskereső testo 316-2-EX műszer.

Mind a négy féle műszer kézreálló készülékházzal, hattyú nyakas szenzor kialakítással és a szenzorfejen LED-es háromszínű fényvisszajelzéssel rendelkezik. Ezen felül mindegyik modellben megtalálható az akusztikus riasztás és az automatikus nullázás lehetősége is. Mind a négy féle műszer képes mérni a metán (CH4), a propán (C3H8), a hidrogén (H2) és a bután (C₄H₁₀) koncentrációt is.

A négy műszer közül három képes a testo Smart Applikációhoz is kapcsolódni, amely további kiegészítő funkciókat tesz elérhetővé, mint a második képernyő funkció, a helyszíni dokumentáció vagy akár egyéb Testo műszerekkel való együttes használat.

Amennyiben érdeklődik az új testo 316 sorozat termékeit illetően, olvassa el a cikkünk következő részét is, amelyben részletesebben foglalkozunk az egyes műszerekkel és a közöttük lévő különbségekkel, hogy megtalálhassa az Önnek leginkább megfelelőt.

Érdekel

SzivárgáskeresőTesto

Kapcsolódó

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul