e-gépész online szaklap

Pályázati felhívás épületgépész(et) szimbólumra

2021. október 20. | Dr. Barótfi István| |  0 |

Pályázati felhívás épületgépész(et) szimbólumra

Egy szakma, szakterület, tudományterület presztízse, ismertsége, jelentősége a saját önbecsülésén is múlik. Fontos szerepet játszik ebben az a tényező, hogyan tudja ezt a szakterület megjeleníteni a külvilág számára. Ennek egyik lehetősége a jelkép, a szimbólum, mely a szakma minden megnyilvánulásánál, a szakterület szereplőin megjelenik, kifejezve a szakterület súlyát, a belső kohézióját. A jelképek jelentőségét mutatja a számosságuk az élet minden területén ókortól napjainkig.

Az épületgépészet területén szinte valamennyi szakmai szervezete, képzőhelyek, cégek, termékek rendelkeznek jelképpel, és ezek a jelképek (logók) megszokottak, elfogadottak és fontosságukat szakmán belül és kívül is egyaránt elismerjük. Az épületgépészet szakterület egészét, a tevékenységet és szereplőik összetartozását kifejező jelkép azonban mindezideg nem alakult ki. Az épületgépészet és az épületgépészek szakmai súlyát egy jelkép látványosan növelhetné, ezért kezdeményezzük egy szakmai jelkép megalkotását.

Az Épületgépész(et) szimbólum megalkotására a MÉgKSZ pályázatot hirdet. A pályázat keretében az épületgépészek és az épületgépészet szak/tudományterület számára elfogadható szimbólumvázlatát kell elkészíteni.

A logó tartalmára vonatkozóan semmiféle kötöttség nincs, csupán annyi, hogy a maximum 20 mm átmérőjű jelvénytől a vetített képeken keresztül a hirdető táblákon (roll up) is kifejező, alkalmazható legyen.

A pályázathoz a szimbólum szabadkézi, vagy szerkesztett, vagy számítógépes elképzelését lefényképezve elektronikus levéleben kell megküldeni az info@epgepkoord.hu címre. A tárgyhoz kérjük beírni: épgép-szimbólum. Minden beérkezett javaslatot sorszámmal látjuk el, visszaigazoljuk és a szavazásra a sorszámok szerint tesszük közzé. A szimbólumjavaslatokat, vázlatokat, terveket a beérkezés sorrendjében számozva gyűjtjük.

A pályázat benyújtásának határideje 2021. november 30.

Ezt követően a javaslatokat szakmai honlapokon szavazásra bocsátunk, amelyekből a széleskörű szakmai közösségek képviselőiből, valamint a jelképek vizuális megítélésére hivatott szakemberekből álló bizottság kiválasztja a legjobbnak ítélt három szimbólumot. Ennek tervezett határideje 2022. február 20.

A kiválasztott három jelképet grafikussal megterveztetjük és ezeket a logókat ismételten szavazásra bocsájtjuk különböző platformokon. Ennek eredményei alapján a bizottság az épületgépész(et) szakma szimbólumában dönt. Ennek tervezett határideje 2022. május 30.

A kiválasztott jelkép alkalmazásának, széleskörű elterjesztésének gyakorlatára a szakmai szervezetek közösen egy rendszert dolgoznak ki.

A javaslattevőről csak az e-mail-címet és a nevet tároljuk (a pályázat bírálatáig) és ezeket az adatokat az adatkezelés szabályainak megfelelően kezeljük. (A második fordulóra kiválasztott javaslatok alkotói nevét csak a hozzájárulásukkal hozzuk nyilvánosságra.)

A pályázaton bárki részt vehet kortól, szakmától függetlenül. A kiválasztott szimbólumok javaslattevői pénzjutalomban részesülnek, melyet a szövetség és a pályázat támogatói adományai biztosítanak.

Vesse papírra ötletét, fényképezze le és küldje meg az épületgépész(et) szimbólumjavaslatát! Még nincs ilyen, de fontos, hogy legyen.

ÉpületgépészÉpületgépészet

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul