e-gépész online szaklap

Testo hőkamerák a fűtéstechnikában 2.

2018. október 24. | támogatott cikk| |  0 |

Testo hőkamerák a fűtéstechnikában 2.

Egyre nagyobb hangsúly kerül a lehető legalacsonyabb energiafelhasználásra, ami a környezettudatosság mellett hosszútávon pénztárcakímélő is. A fűtési rendszerek egyre korszerűbbek, a szigetelések egyre hatékonyabbak, mindez azonban teljesen felesleges, ha a megtermelt hő kárba vész az épületek szerkezeti hibái, a sérült szigetelés, vagy a nem megfelelően működő fűtésrendszer miatt.

Ezen problémák felderítésére bár számos módszer rendelkezésre áll, vitathatatlan, hogy a legkényelmesebb megoldás a termográfia használatában rejlik, több szempontból is.

Milyen feladatokra alkalmasak a Testo hőkamerái?

A testo 868 hőkamera kiválóan alkalmas a hőhidak, az épületek szerkezeti hibáiból, valamint a nem megfelelő szigetelésből adódó hőveszteség felderítésére. Használható továbbá radiátorok hatásfokának vizsgálatához: a hőképen jól látszik, ha a rendszer eliszaposodott, vagy levegős. A hőkép mellé valós kép is menthető a beépített digitális kamera révén, így a méréshelyszín azonosítása is egyszerűbben megoldható. A hőkamera képes WiFi hotspotként műkődni, amire egy applikáció segítségével csatlakoztathatja okostelefonját vagy táblagépét, azt második kijelzőként, vagy távvezérlőként használhatja. Az applikációval lehetősége van egyedi mérőpontok, profilok beállítására, elemzésre, jegyzőkönyvek készítésére és továbbítására akár a helyszínen is. A díjmentesen biztosított IRSoft elemzőszoftverrel utólagos elemzés, valamint az adatok átfogó rendszerezése is elvégezhető.

1. kép: Eliszaposodott rész a radiátorban.

2. kép: Hőhidak az épület homlokzatán.

További információ

https://www.testo.com/hu-HU/termekek/hokamera

HőkameraTesto

Kapcsolódó

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul