e-gépész online szaklap

ALMEVA – Professzionális égéstermék-elvezető rendszerek

2023. szeptember 13. | támogatott cikk | |  0 |

ALMEVA – Professzionális égéstermék-elvezető rendszerek

Ismerje meg Ön is az ALMEVA Quadra TW25 – új, rozsdamentes acélból készült, többrétegű koncentrikus égéstermék-elvezető rendszerét!

ALMEVA Quadra TW25

A rendszer előnye a könnyűsége és az egyszerű telepítése, amely szinte bárhol lehetővé teszi a füstgáz-elvezetés kialakítását. A kémény mind beltéri, mind kültéri környezetbe telepíthető. A készüléket az épület falára, a földre vagy közvetlenül a készülék fölé lehet szerelni. A készülék megfelelő működéséhez szükséges égési levegő ellátását a kéménytest biztosítja.

Az ALMEVA portfóliójának újdonságai közé sorolhatjuk az ALMEVA Quadra TW25 füstgáz-elvezető rendszert. Ez egy független levegőellátással rendelkező levegő-füstgáz elvezetés. A rendszert olyan szilárd tüzelésű készülékekhez tervezték, mint például kályhák, kandallók vagy kazánok, amelyek vákuum üzemmódban működnek. A legtöbb esetben ezeket a készülékeket külső égési levegő ellátáshoz kell csatlakoztatni a megfelelő működés biztosítása érdekében. Az ALMEVA Quadra TW25 rendszer lehetővé teszi, hogy az égési gázok elszívása és az égési levegő biztosítása egyetlen egységben történjen, az épületszerkezetbe való jelentős beavatkozás nélkül. Ezt a jelentős előnyt nemcsak az új épületek építői fogják értékelni, hanem a meglévő épületek felújítását végző ügyfelek is, ahol nem kívánatos a falazatba és a padlószerkezetekbe való szerkezeti beavatkozás.

Az ALMEVA Quadra TW25 rendszer kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült. A belső cső 1.4404 anyagminőségű rozsdamentes acélból, a középső és külső burkolat pedig 1.4301 anyagminőségű rozsdamentes acélból, amely a külső burkolatnál lehet fényes rozsdamentes acél vagy festett fekete. A felhasznált szigetelés 25 mm vastag, 180 kg/m3 fúvott térfogattömegű szigetelés, amely tökéletesen kitölti a füstcső minden részét, és megakadályozza a hő behatolását a külső burkolatba. A rendszer DN150, DN180, DN200 és DN250 belső átmérőkkel kapható. Ennek köszönhetően készülékek széles skálája csatlakoztatható rá.

ALMEVA Quadra TW25 rendszer előnyei:

• az égési levegő betáplálása és a füstgáz kivezetése egy kéménytestben,
• beltéri vagy kültéri telepítés,
• falra, földre és készülék fölé szerelhető,
• DN150, DN180, DN200 és DN250 átmérőkben kapható,
• szilárd tüzelőanyagokhoz tervezték,
• alkalmas minden épülettípushoz,
• gyors és egyszerű összeszerelés,
• kompakt méretek,
• alacsony felületi hőmérséklet,
• nedvességgel szembeni ellenállás.

AZ ALMEVA Quadra TW25 tökéletes kombinációja a Hearth kályhákkal

Az ALMEVA Hearth kandallókályha a Quadra TW25 égéstermék-elvezető rendszerrel együtt egyedülálló megoldást jelent. A kályha gyárilag a koncentrikus levegő-füstgáz csatlakozásra van előkészítve. Ez a csatlakozás lehetővé teszi, hogy az égési levegő a kéménytesten keresztül közvetlenül a kályha tűzterébe kerüljön. Ennek az egyedülálló rendszernek köszönhetően a kályha alkalmas passzív- és alacsony energiafogyasztású beépített hővisszanyeréses házakhoz, vagy olyan felújításokhoz, ahol nem szükséges beavatkozni az épület szerkezetébe és bonyolult csővezetéket építeni az égési levegő ellátásához. A kályha három változatban kapható: Scintilla glass, Scintilla steel és Focco.

A kályha praktikus- és dizájnelemek egész sorával rendelkezik. Figyelemre méltó az innovatív Airbox vezérlés, amelyet úgy fejlesztettek ki, hogy egyetlen karral szabályozni lehessen az elsődleges és a másodlagos levegőellátást. Az egész rendszert úgy tervezték és tesztelték hosszú időn át, hogy minden működési feltételnek megfeleljen.

Műszaki tanácsadás

Tipcsák Balázs
műszaki vezető
e-mail: balazs.tipcsak@almeva.eu
mobil: +36 30 501 8288
honalap: www.almeva.hu

Forgalmazó

Merkapt Zrt.
1106 Budapest, Maglódi út 14/B.
E-mail:info@merkapt.hu
Honlap:www.merkapt.hu
Webshop:www.merkaptonline.hu

Égéstermék-elvezetőFűtéstechnikaMerkapt

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul