e-gépész online szaklap

A MMK Épületgépészeti Tagozatának felhívása

a 2019-es Országos Épületgépész Napok (OMÉN) szervezésére

2019. június 19. | Gyurkovics Zoltán | |  0 |

A MMK Épületgépészeti Tagozatának felhívása

„Akkor nevezhetünk egy rendezvényt országosnak, ha számíthatunk a vidéken élő-, dolgozó kollégák közreműködésére, részvételére is. A SZB nagyon reméli a vidék érdeklődését, aktivitását, mert csak velük lehet a rendezvényt országos jellegűvé tenni. Ebben mind a négy, a szervezésben aktívan résztvevő, a közös munkára szövetkező szervezet saját tagjainak „megmozdítása” tekintetében igyekezett mindent elkövetni!”

Ezt még 2017-ben írta az akkor még csak központi szervezettségű Magyar Épületgépész Napok szervezőbizottsága.

A korábbi évek tapasztalata volt, hogy nem sikerült a vidék szakmagyakorlóit a kétnapos fővárosi rendezvényre „elhozni”. Ezt belátva szerveztük meg 2018-ban első alkalommal az Országos Magyar Épületgépész Napokat, az OMÉN-t Az első év minden elképzelést felülmúló sikert hozott, hiszen mintegy 32 helyszínen sikerült épületgépész rendezvényeket, TALÁLKOZÁSOKAT megszervezni.

2019-ben nem kisebb a feladat mint elérni, mi több, meghaladni az előző év sikerét. A szakmai találkozások jelentősége az épületgépész társadalom összefogásában, a különféle szakmai területeken dolgozó kollégák egymáshoz közelítésében felbecsülhetetlen jelentőségűek.

A szakmai hetet megkoronázó rendezvény az Épületgépész Bál lesz, amely marad a szakmai szervezetek kitüntetései ünnepélyes átadásának a színhelye.

A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata (MMK ÉgT), a Magyar Épületgépészek Szövetsége (MÉGSZ), a Magyar Épületgépészek Koordinációs Szövetsége (MÉGKSZ) és egy külön megállapodás alapján az országos szakmai szervezetekkel létrehozott Konzorcium adják az OMÉN Koordinációs Bizottságának a tagjait. Ez a Bizottság azonban a szakmai közösségek önszervező tevékenységére számít! Nagyon számít erre!

Ebben az évben is számítunk a felsőfokú épületgépész képzés intézményeire Debrecenben, Gödöllőn, Pécsen, és természetesen Budapesten. Számítunk a csaknem minden területi kamara mellett működő szakcsoportokra. Számítunk az épületgépész kis- és nagykereskedelmi hálózat- és márkakereskedők november végére tervezett/szervezett akcióira. Számítunk a szakági gyártók helyi „nyitott kapuk” akcióira. És számítunk a legfiatalabb jövő épületgépészeit képző középiskolák csatlakozására.

Felhívással fordulunk tehát Önökhöz! Önökhöz, akik az előzőekben vázolt ötletek, vagy azoktól eltérő teljesen más ötletek alapján hozzá tudnak járulni a Magyar Épületgépészek Napjainak újabb sikeres lebonyolításához.

Kérjük, hogy akiknek a

2019. november 25-30.

közti időszak valamely napjára vonatkozó, megvalósítható konkrét szervezési javaslata, programterve van, jelentkezzen be lehetőleg

2019. augusztus 10-ig

a www.talalkozzunk.hu honlap tájékoztatása szerint.

Jelentkezés

Jelentkezni lehet közvetlen módon is az alábbi kollégáknál:

 • A felsőfokú épületgépészeti képzésben résztvevő intézmények- és a területi szakcsoportok vezetői:
  MMK ÉgT Gyurkovics Zoltán gyurkokam@gmail.com 20/9465248
 • Gyártók-, forgalmazók vezetői, képviselői:
  Magyar Épületgépészek Koordinációs Szövetsége
  dr. Szekeres József szekeres.jozsef@rosenberg.hu 30/9897482
  Király Tamás kiraly.tamas@aereco.hu 30/2696979
  Erdei István ierdei@grundfos.com 20/9649790
 • Kis- és nagykereskedelmi vállalkozások, szakközépiskolák vezetői, képviselői:
  Magyar Épületgépésze Szövetsége
  Gyárfás Attila gyarfasattila@t-online.hu 30/9194559

Találkozzunk oldottabb körülmények között is az Országos Magyar Épületgépész Napokon! A találkozások erősítik azt a kapcsoltrendszert, amely végső soron a szakma összetartását, erejét növeli.

Gyurkovics Zoltán elnök
MMK Épületgépészeti Tagozata
az OMÉN KB elnöke

ÉpületgépészetMagyar Épületgépészek NapjaOMÉN

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul