e-gépész online szaklap

Így zajlottak az Országos Magyar Épületgépész Napok rendezvényei

Íme az év épületgépészei

2018. december 11. | Kugler Géza | |  0 |

Így zajlottak az Országos Magyar Épületgépész Napok rendezvényei

A Magyar Épületgépészek Napja, a MÉN 22 sikeres év után 2018-ban jelentősen tovább fejlődött. Ez öröm az épületgépészek számára, mert a MÉN alapjain egy még szélesebb szakmai összefogással, országos helyszínekkel bővülő rendezvénysorozattá, Országos Magyar Épületgépész Napokká alakult, megtartva a megszokott magasszintű szakmai és szórakoztató programjait.

Az épületgépészet iránt érdeklődők országszerte 16 helyszínen 28 különböző program közül választhattak, mely az épületgépészet szinte minden szakágában tartogatott érdekességeket. Nyilván a fővárosban megrendezett eseményeken, ezek közül is a Budapesti Műszaki Egyetem oktatási napján és a hagyományos épületgépészeti kiállításon, valamint a kapcsolódó kísérő szakmai rendezvényeken vettek részt a legtöbben, de elmondhatjuk, hogy a régiós programokon is szép számmal képviseltette magát az épületgépész társadalom.

Az események mellett 5 kereskedő cég hirdettet akciót a kivitelezők számára, akik kedvezőbb áron juthattak épületgépészeti termékekhez a rendezvénysorozat ideje alatt.

Az „épületgépész” hét hivatalos megnyitó programjának 2018. november 26-ána Szolnoki Szakképzési Centrum Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Szakgimnázium és Szakközépiskola adott helyet. Itt találkoztak a jövő szerelői, kereskedői, tervezői jó hangulatú szakmai előadásokon, kötetlen beszélgetéseken. A megnyitót Gyurkovics Zoltán, a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozat elnöke tartotta a moderált szakmai napon. Jelen volt az OMÉN Szervező Bizottságból Gyárfás Attila, MÉGSZ ügyvezető elnök.Múzeumi sarkot Dr. Chappon Miklós avatott. Az Épületgépészeti Múzeum Miskolcon és Székesfehérváron avatott múzeumi sarkot az OMÉN időtartama alatt.

A MÉGSZ közreműködésével szervezett programok igazi ínyencségnek bizonyultak. A pécsi Murányi Kft. „boncolásán” a kazánok alkotórészeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A komlói Rati Kft. az energiadesign személettel tervezett, különleges épületgépészeti megoldásokat felvonultató gyárát mutatta be. A résztvevők megismerhették a Kaposvári Cukorgyár biogáztermelő üzemét és a Hajdu Kft. Innovációs törekvéseit.

A Műegyetemi rendezvényekre hetekkel korábban elfogyott minden kiállítási stand. A kötelező szakmai továbbképzésekreis időben kellett magának helyet biztosítani, annak, aki részt kívánt venni.

Kamarai szakmai továbbképzések

Idén először az Országos Magyar Épületgépészek Napja keretében a Budapesti és Pest Megyei Kamara mindkét budapesti szakmai napra tervezett szakmai továbbképzést. A programok alapját a geotermikus energiafelhasználás kérdései címmel akkreditált kamarai törzsanyag adta, azonban az alap előadások mindkét napon kiegészültek gyakorlatiasabb szakmai, illetve kissé kitekintő jellegű előadásokkal. Csütörtökön, az Épületgépészeti Oktatás napján nagyjából 100 fő részvételével, teltház előtt zajlottak az előadások. A rendezvény végén az OMÉN tervpályázat jelöltjei röviden bemutatták a jelenlévőknek pályamunkáikat.

Pénteken, a nagyszabású szakmai kiállítás napján két teremben is zajlott továbbképzés, melyekre összesen 450 mérnök regisztrált. Míg a legnagyobb teremben 250 ember hallgatta meg az atomenergiai kérdésekkel kiegészített alapprogramot, a szomszédos előadóban 200 résztvevő ismerkedett meg az e-mobilitás legfontosabb kérdéseivel.

Magánépíttetők Fórumát nagy érdeklődés kísérte Az építő közösség szervezésében. A rendezvényre több mint 250 fő regisztrált előzetesen és sikerült is szép számmal megtölteni a BME E épület C jelű nagy előadó termét. Az építő közösség színvonalas, rövid, pörgős előadásokat tartott a hőszivattyúk és gépi szellőztetés gyakorlati tapasztalatairól, elismert szakemberek közreműködésével. A résztvevő magánépítkezők, érdeklődők és építészek sok-sok hasznos és új információval térhettek gazdagabban haza az épületgépészet napjainkban egyik legmisztikusabbnak mondott témaköréből. Sokan kihasználták a személyes konzultáció lehetőségét is, a jelen levő közel 50 kiállítóval.

A passzív tűzvédelem volt a téma aHILTI Hungaria és az MMK ÉgT rendezvényén. Napjaink épületei komoly kihívások elé állítják a tűzvédelmi tervezőmérnököket ugyanúgy, mint az építészeket. Most már nemcsak a közel-keleti és nyugati nagyvárosokra jellemzőek a nagy befogadóképességű magas épületek, hanem hazánkban is egyre több ilyen épület épül, vagy van éppen jelenleg is tervezés alatt. Ezekben az épületekben a felhasznált anyagok és beépítetttermékek nyomonkövetése, élethosszon át tartó felügyelete karbantartás vagy üzemeltetés szempontjából nem egyszerű feladat.

gázfelhasználó berendezések létesítése témakörben a MÉGSZ szervezett fórumot. Az előadás a hatályos MBSZ tervezett legfontosabb változtatásait ismertette, külön kiemelve:

A Gáztörvény módosításával, 2018. február 1-én hatályba léptetett tervköteles készülékcsere alkalmazhatóságának feltételrendszere és eljárási szabályai.

Az EU minden tagállamára, 2018. április 18. óta hatályos gázkészülék rendelet (GAR) fogalom használatának és eljárási szabályainak átültetése a hazai szabályozásba.

A VGF szaklap Levegő-víz hőszivattyú kivitelezői, tervezői ankétján öt szakember öt különböző szempontból tartott előadást a levegő-víz hőszivattyúkról. A bevezető előadásban kiemelve, hogy noha a levegő-víz hőszivattyúról egyre többet beszélünk, kevésbé van jelen a köztudatban, hogy a technológia energetikai célú hasznosításában Heller László úttörő jelentőségű munkát végzett. Az előadások részleteivel itt ismerkedhetnek meg bővebben.

Oktatás Napja – Diplomadíj és szakdolgozat pályázat

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamarával, a BME Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszékkel, a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozatával, a Magyar Épületgépészek Szövetségével és a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetséggel közösen diplomadíj és szakdolgozat pályázat került meghirdetésre az „Országos Magyar Épületgépész Napok 2018” alkalmából a hazai felsőoktatási intézmények számára. A pályázaton 2018. évben Épületgépész MSc., Létesítménymérnök MSc., valamint Épületgépész BSc. diplomát szerzett mérnökök vehettek részt, amennyiben diplomaterv feladatukat jeles érdemjeggyel védték meg.

A pályázatot három kategóriában írták ki: épületgépészBSc, létesítmény mérnök MSc, és épületgépészMSc képzés. Az épületgépészBSckategóriában öt, a létesítmény mérnök MSc és az épületgépészMSc kategóriában három-három pályázat érkezett. A három kategóriában egy-egy győztest hirdettek.

Az épületgépészBSckategóriában a győztes Kostyák Attila (DE) lett, szakdolgozatának címe: „Gyárcsarnok evaporatív hűtése”

A létesítmény mérnök MSckategória győztese Stadler Gergő (SZIE) lett, az „Audi irodaépület hűtési rendszerének optimalizálása” című diplomamunkájával.

Az épületgépészMSckategóriában Juhász Balázs (BME) „Energetikai számítási eljárások összehasonlító elemzése egy családi ház példáján” című diplomamunkája lett az első helyezett.

PhD-szekció

Nemzetközi PhD szekció került megrendezésre az „Országos Magyar Épületgépész Napok 2018” alkalmából12 előadóval, az Oktatás Napján 2018. november 29-én a Műegyetemen. Külföldi előadók érkeztek a Szlovák Műszaki Egyetem Gépész és Építőmérnöki Karáról. Képviseltette magát a Debreceni Egyetem Műszaki Karáról az Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszéke. Mellettük a BME GPK Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék PhD hallgatói mutatták be kutatási tevékenységeiket. A szekciót levezető elnökség tagjai a Szent István Egyetem Épületgépészet, Létesítmény- és Környezettechnika Tanszékéről Dr. Géczi Gábor, a Szlovák Műszaki Egyetemről Dr. Füri Béla és Dr. Takács János, a BME-ről Dr. Láng Péter volt.

A szekció látogatói nívós előadásokat hallhattak megújuló energiák alkalmazási megoldásairól, szemcsés anyagok tulajdonságainak modellezéséről, valamint komfort és légtechnikával foglalkozó kutatásokkal is megismerkedhettek.

Az előadások:

 • Andrássy Zoltán (BME): Hőenergia tárolók teljesítmény alapú modellezése
 • MarynaBabenkoPhD (STU-UA): Ensuring of energybalance in theecological building "triplezero" onthebase of renewableenergysources
 • Laith F. Al-Hyari(BME): Literaturere view of energy wheel ventilation units
 • Nagy Judit (BME): Nitrogen recovery from human urine and modelling of gasseparation membrane
 • L. Szabó Gábor (DE): Parabolikus napkollektorral működtetett abszorpciós hűtőgép elemzése
 • Horváth Dániel (BME): Szemcsés anyagok mozgásának gépészeti szimulációja
 • Varju Evelin (BME): Víz párolgásának vizsgálata fűtés és légáram mellett
 • Szabó Viktor (BME): Szemcsés anyagok egyidejű hő- és anyagátadási tulajdonságainak modellezése
 • András-Tövissi Balázs (BME): Combine deffect of hot ceiling and draught
 • Bokor Balázs (BME): Levegő hőhordozó közeggel üzemelő napkollektoros rendszer komplex elemzése
 • Both Balázs (BME): Érintőleges légvezetési rendszer primer áramlásának hatása a helyiség huzatkomfortjára
 • Sánka Imre (STU): Indoor environmental quality evaluation in NZEB in winterseason

Kiállítás

2018-ban nagy sikerrel zárult az Országos Magyar Épületgépész Napok rendezvény keretein belül megszervezett kiállítás, a kiállítói standok hetekkel a rendezvény előtt elfogytak. November 30-án 48 kiállító foglalta el a standokat a kora reggeli órákban. A korábban megszokott BME K épület helyett idén az E épület szolgáltatta a kiállítás helyszínét. A rendezvény alatti közvéleménykutatás eredménye szerint a kiállítók nagy örömmel fogadták az új helyszínt, amely kényelmesen körbejárható volt a látogatók számára is. Az előadó termek közelsége miatt az egész nap folyamán részesei lehettünk a pezsgő szakmai beszélgetéseknek és örömteli találkozásoknak. 

Bál

Az I. Országos Magyar Épületgépész Napok záróeseménye a XXIII. Épületgépész Bál, az épületgépész társadalomegyik legkiemelkedőbb társasági rendezvénye, ahol a szórakoztatáson túl az országos díjak átadására is sor kerül2018. november 30-án este. Az idei bál vezér gondolata a múlt és jövő képzeletbeli találkozása volt, ami az építészetben és épületgépészetben is izgalmas találkozó.

A bál fővédnöke Füleky Zsolt, építészeti és építésügyi helyettes államtitkár volt. A bál házigazdái Kassai Ferenc, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnöke, Dr. habil Kajtár László, a BME Gépészmérnöki kar Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék tanszékvezetője volt. A XIII. Épületgépész Bált Nagy Gyula a Magyar Mérnöki Kamara elnöke nyitotta meg.

Mint sok éve, idén is az InterContinental Hotel bálterme szolgált helyszínül. A bált idén is nagy érdeklődés övezte, 342 résztvevőt láttunk vendégül. A bál vezér gondolata a múlt és jövő képzeletbeli találkozása során két részben felidéztük az ABBA slágereit. Idén is átadásra kerültek az Év Emberei díjak, valamint ezek mellett az Épületgépészetért díj, a Meszlényi Zoltán és a Macskásy Árpád díjak.

A díjazottak

2018. évben az Országos Magyar Épületgépészek Napja alkalmából kiírt tervezői pályázat eredménye alapján az Év Épületgépész Tervezője Lucz Attila. A pályázati anyag címe: LIGET BUDAPEST PROJEKT Néprajzi Múzeum és Látogató Központ épületgépész tervezése A díjat felajánlotta: A BAUSOFT Kft., Baumann Mihály ügyvezető.

A méltatás szerint a tervezett épület funkcionális bonyolultságából adódóan az épületgépész rendszerek kialakításának szinte egyik része sem mondható megszokottnak, hagyományosnak. A pályázati anyag korszerű és új megoldásokat tartalmaz. Az épület gépészeti rendszerei megújuló energiaforrásokkal biztosított. Szinte minden tervezett egységnél egyedi és átgondolt tervezői gondolat fedezhető fel. A rendszerek úgy lettek kialakítva, hogy azok az épületben jelentkező tényleges igényeknek, ill. a bent tartózkodók számának megfelelően energiatudatos, valamint biztonságos üzemet biztosítsanak.

2018. évben az Országos Magyar Épületgépészek Napja alkalmából kiírt, az Év Épületgépész Oktatója kitüntető cím szavazásának eredménye alapján az Év Épületgépész Oktatója Petrikó László. A díjat felajánlotta: IMI International Kft.,Hosszú István Árpád ügyvezető.

Petrikó László okleveles épületgépész mérnök 1994-óta dolgozik tervezőként, vezető tervezőként Győr jelentős szakági tervezőirodájában. Negyedszázados tervező múlttal, jelentős szakmai referenciákkal, nagy elméleti szakmai tudással rendelkezik. Jelentős szakmai mentorálási tevékenysége is. Szakmai kiállása példaértékű a fiatal kollégák számára. Megszerzett tudását és tapasztalatát 2005 óta egyetemi oktatóként is kamatoztatja. Győrben a Széchényi István Egyetem Építészmérnöki Karán az építész hallgatóknak tanít épületgépészetet. Lelkiismeretes tanár, szigorú számon kérő! Makacs következetességgel adja át a jövő építész tervezőinek azokat a szakmai alapismereteket, valamint a team-munka követésre javasolható gyakorlatát, amelyek birtokában eljuthatnak a funkcionális szemléletű, a szakági tervezés fontosságát elfogadó, elismerő tervezési módszerhez is.

2018. évben az Országos Magyar Épületgépészek Napja alkalmából kiírt, az Év Épületgépész Mérnöke kitüntető cím szavazásának eredménye alapján az Év Épületgépész Mérnöke Kisapáti Szilárd. A díjat felajánlotta: WILO Magyarország Kft., Dr. Szalai László, ügyvezető igazgató

Kisapáti Szilárd egy folyamatosan növekvő, Szegeden meghatározó tervezőiroda, a Ventosus Kft. ügyvezetője, vezető tervezője. Fiatal kora ellenére, aktivitását mi sem mutatja jobban, mint hogy részt vállalt Kormányhivatalok kiemelt épületenergetikai fejlesztéseiben. Számos szálloda, lakóépület vagy akár vasútállomás és sportcsarnok épületgépészeti és épületenergetikai tervezése fűződik a nevéhez. Munkáit az igényesség, rendszerszemlélet, minőség és a maximális alaposság jellemzi. Kisapáti Szilárd a Csongrád Megyei Mérnöki Kamara Épületgépészeti Szakcsoportjának vezetője, tervezési munkái mellett megyei kamarai feladatait is kiemelten kezeli.

2018. évben az Országos Magyar Épületgépészek Napja alkalmából kiírt, az Év Épületgépész Kivitelezője kitüntető cím szavazásának eredménye alapján az Év Épületgépész Kivitelezője Cajnkó Alfréd. A díjat felajánlotta: WILO Magyarország Kft., Dr. Szalai László, ügyvezető igazgató.

A méltatás szerint Cajnkó Alfréd 1971 óta dolgozik víz-, gáz- és központifűtés-szerelőként. Pályafutása első felében a Közép Dunántúli Gázszolgáltató Vállalatnál és a FÉG-nél dolgozott, mint szerelő és szervizes, közben technikumot végzett, gázkészülék-javító, -beüzemelő képesítést szerzett és letette a mestervizsgát. 1994-től kezdődően vállalkozásokat alapított, cégei szakmailag és üzletileg folyamatosan fejlődtek, eredményesen működtek. Ma fiaival közösen két cég ügyvezetője, amelyek 24 főt foglalkoztatnak, szervizzel, belső szereléssel, kazánházi cserékkel foglalkoznak és több mint száz kazánház karbantartását végzik.Igényességével, felkészültségével, korrekt és baráti hozzáállásával, a szakma közügyei iránti érdeklődésével kivívta a Zala megyei épületgépészek tiszteletét és nagyrabecsülését.

2018. évben az Országos Magyar Épületgépészek Napja alkalmából kiírt, az Év Épületgépész Márkaképviselője kitüntető cím szavazásának eredménye alapján az Év Épületgépész Márkaképviselője, Mucsi Ádám. A díjat felajánlotta: A VGF, Víz-, gáz-, fűtéstechnika épületgépészeti szaklap, Szemán Róbert főszerkesztő.

A méltatás szerint Mucsi Ádám épületgépész mérnök a REHAU épületgépészeti termékek műszaki és kereskedelmi képviseletét 22 éve a legmagasabb szinten látja el, mai is első munkahelyén dolgozik. Országosan elismert felületfűtési és hűtési szakember, legyen szó gyepfűtésről, épületszerkezet temperálásról vagy akár néhány négyzetméter fürdőszoba felújítás padlófűtéséről. A tervezéstől a kivitelezésen át az átadásig követi kiemelt projektjeit a megvalósításban résztvevők megelégedésére! Egy gyártó sem kívánhatna kitartóbb, lojálisabb mérnök üzletkötőt magának.

A Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetsége által alapított Épületgépészetért Díjat Király Tamás kapta. A díjat átadta: Dr. Barótfi Istvánt, a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség elnöke.

Király Tamás okleveles gépészmérnök, az Aereco Légtechnika Kft cégvezetője, aki a légtechnikai rendszerek forgalmazójaként jelentős szerepet vállal épületgépészeti, épülettechnikai és épületenergetikai területén alkalmazott megoldások megvalósításában, kivitelezésében és üzemeltetésében. Tartósan, magas színvonalon végett szakmai tevékenysége, aktív részvétele az épületgépészet területén tevékenykedő szakemberek képzésében és a fiatal generáció támogatásában elismeréseként érdemelte ki a díjat.

A Magyar Épületgépészek Szövetsége által alapított Meszlényi Zoltán Díj-atkapta Kocsis István, a Miskolci Szakképző Centrum Kós Károly Építőipari Szakközépiskola és Szakiskola címzetes igazgatója kapta. A díjat átadta: Golyán László, a Magyar Épületgépészek Szövetségének az elnöke.

Kocsis István 1953-ban született Miskolcon. 1971-ben technikusi oklevelet, öt évvel később gépészmérnöki diplomát szerzett a Nehézipari Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Kar gépgyártástechnológia szak hegesztési ágazatán. 1976-tól a Csőszerelőipari Vállalatnál a termelésirányításban művezetőként, főművezetőként, majd kirendeltség-vezetőként dolgozott. Ebben az időszakban jelentős technológiai és épületgépészeti referenciákat szerzett többek között a Miskolci Lenin Kohászati Művek, a Borsodi Vegyi Kombinát, a Borsodi Hőerőmű, a Tiszai Olajfinomító valamint a Paksi Atomerőmű beruházásain. 1988-tól saját vállalkozásában számos miskolci középület és családi ház épületgépész munkáit végzi el. 1991-től a Kós Károly Építőipari Szakközépiskola mérnök-tanára, majd gyakorlati oktatásvezetője. A Műegyetemen gépész mérnöktanári oklevelet szerez, majd a közoktatásivezető szakirányon is végez, a Debreceni Egyetemen épületgépész szakmérnökként vizsgázik sikeresen.

2006-tól 12 éven át a Kós Károly Építőipari Szakközépiskola igazgatója. Átszervezi és megújítja az iskola irányítását, jelentős pályázati források bevonásával az oktatási infrastruktúra fejlesztését is irányítja.

A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozat által adományozott Macskásy Árpád Életmű Díjat Görgey Péterné Bihari Erzsébet vehette át. A díjat Gyurkovics Zoltánt, a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozat elnöke adta át.

A méltatás kiemeli, hogy Görgey Péterné Bihari Erzsébet a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karát 1966-ban végezte el. Kezdettől fogva tervezőként dolgozott. Először a KERTI-ben, majd a LAKÓTERV-ben. 1994-ben alapítója és társtulajdonosa volt a G&B Plan Kft-nek, és 2015 évi visszavonulásáig itt dolgozott vezető tervezőként. Legjelentősebb tervezői munkái közül néhányat kiemelni nagyon nehéz. Néhány Budapesten megvalósult azonban sokak számára ismert, mindenképpen kiemelésre érdemes: 

 • ORFK Teve utcai székháza
 • WestEnd Bevásárlóközpont
 • WestEnd Hotel Hilton
 • Raiffeisenbank Akadémiai utcai székháza
 • HotelFourSeason
 • Széchenyi téri irodaház
 • Infopark C és E irodaházak
 • Hallerkert irodaház

Görgey Péterné Bihari Erzsébet a Magyar Mérnöki Kamara megalakulásától tagja volt az Épületgépész Tagozat elnökségének, és munkájával hozzájárult a tagozat, az Épületgépész szakma sikereihez. Mentori tevékenysége kiemelkedő volt a tervezői hivatásának gyakorlása során. Tervezőirodájában sok fiatalt tanított, és vezette be az épületgépészeti tervezés gyötrelmesen szép hivatásába. Épületgépész és társtervező kollégákkal mindig nagyon jó kapcsolatot tudott kialakítani, és önzetlenül segítette kollégáit a tervezői feladataik eredményes végrehajtásában.

A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozat által adományozott Macskásy Árpád Alkotói Díjat Dr Kalmár Ferenckapta. A díjat átadta: Gyurkovics Zoltánt, a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozat elnöke.

Dr Kalmár Ferenc tanulmányait Aradon végezte el 1997-ben. Ezt követően épületgépész tervezőként kezdett dolgozni, majd a Temesvári Politechnika Egyetemen intézeti mérnökként gyakorlatokat vezetett, oktatott.Egy PHD ösztöndíjat elnyerve 2002-től már a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Épületgépész Tanszékének oktatója. PHD fokozatot 2003-ban a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett. Oktatói és kutatói tevékenysége a debreceni egyetemen teljesedett ki. 2008-tól tíz éven keresztül főiskolai docensként vezette a tanszéket. Ez idő alatt oktatási-, majd tudományos dékán-helyettes is. Nevéhez fűződik a létesítménymérnöki szakirány megalapítása, beindítása. A tanszékvezetői időszaka alatt jelentős labor-fejlesztések valósultak meg, és ebben az időszakban kapott modern campust is a kar.Egy vezető oktató alkotói munkásságának eredménye jó szellemű, igényes tanszéki csapat kialakítása, és ezzel az oktatói gárdával mérnökgenerációk sikeres útra bocsátása. Kalmár Ferencnek ez sikerült. Vizsgákon a szabatos beszédet, a határozott előadásmódot is elvárja.

Tudományos munkássága töretlen, most is nagy feladatok és nagy célok előtt áll.A tanszék évi rendszerességgel megszervezett szakmai napjaira mindig jelentős számú ipari partner megjelenésére számíthatott tiszteletet érdemlő szakmai munkája, jó kapcsolatépítő tevékenysége okán. Mindemellett igen aktív tagja a Magyar Mérnöki Kamara épületgépész társadalmának. Az elnökség tagjaként munkára, segítőkész közreműködésre mindig kész.

Az Országos Magyar Épületgépész Napok eseményeinek zárultával köszönet illeti a fő támogató, ENSI Kft.-t és minden támogatót, a rendezvényeken szerepet vállalókat, hogy hozzáállásukkal, aktivitásukkal, a szakmánk iránt érzett felelősségvállalással hozzájárultak és megteremtették lehetőségét az „épületgépész hét” megvalósításának!

Köszönet az országos programokban részt vállalt helyi szervezőknek és az Országos Magyar Épületgépész Napok záróeseménynek, az Épületgépész Bál szervezési feladatait felvállaló IMS Budapest Kft-nek, Kunszt Anett és Czipó Sára a korábbi években megszokott magas színvonalon. látták el feladatukat.

Az események fényképei

ÉpületgépészÉpületgépészetMagyar Épületgépészek NapjaOMÉN

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul