e-gépész online szaklap

CHIGO termékek a Columbus Klímánál

2018. június 20. | támogatott cikk | |  0 |

CHIGO termékek a Columbus Klímánál

2018 júniusától a Columbus Klímaértékesítő Kft. a forgalmazott termékei közé felvette a CHIGO távolkeleti gyártó cég egyes légkondicionáló berendezéseit is.

A CHIGO 1994 óta van jelen a kínai és a nemzetközi piacokon, 2002 óta gyártanak kereskedelmi légkondicionáló berendezéseket. A gyártó viszonteladói hálózata több, mint 140 országban van jelen a világon. A berendezések tervezését, gyártását, tesztelését, szervizelését, a kutatást és fejlesztést japán mérnökök végzik. A cég tevékenysége folyamatosan nő, 2016-ban 1200 alkalmazottal, 14 gyártósorral elérték az 1 millió db-os gyártókapacitást.

A CHIGO VRF referenciái között olyan épületek szerepelnek, mint:

  • a Shenzhenben, Kínában rendezett Universiade főépületének hűtése, a beépített hűtőteljesítmény 8000 kW
  • Anahid torony, Teherán, Irán, a beépített hűtőteljesítmény 2000 kW
  • Montego bay resort Hotel, Jamaika, DC inverteres VRF rendszer
  • a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságon a Volgográd aréna zárt tereinek légkondicionálása, a beépített hűtőteljesítmény 2400 kW

  • a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságon a Nyizsnyij Novgorod stadion belső helyiségeinek légkondicionálása, beépített hűtőteljesítmény 1600 kW

CHIGO hővisszanyerős szellőzők

Típus Légszállítás Villamos betáp
QR-X02D 200 m³/h 230 V, 1 fázis, 50 Hz
QR-X04D 400 m³/h 230 V, 1 fázis, 50 Hz
QR-X05D 500 m³/h 230 V, 1 fázis, 50 Hz
QR-X08D 800 m³/h 230 V, 1 fázis, 50 Hz

A CHIGO hővisszanyerős szellőzők egyelőre 4-féle méretben kaphatók, műanyag keretbe foglalt keresztáramú papíralapú hővisszanyerővel vannak felszerelve, a hővisszanyerő elem pár db csavar eltávolításával vízszintesen könnyedén kihúzható – így férünk hozzá a friss levegő és az elszívott levegő szűrőihez is.

A szellőzőgépek alapból egy LCD kijelzős fali vezérlővel vannak felszerelve, ami gyárilag be is van kötve. A vezérlőn a ki/bekapcsoláson túl háromféle ventilátor fordulatot állíthatunk be, ill. manuálisan át tudjuk váltani a motoros mozgatású bypass zsalut. Van a vezérlőbe építve egy hőmérsékletérzékelő szonda is, ami az aktuális szobahőmérsékletet méri – a hőmérséklet leolvasható a kijelzőről, az érték kalibrálható. A légcsatorna csatlakozó csonkok kör keresztmetszetűek, nagyságtól függően 150, 200 és 250 mm-es átmérővel.

CHIGO DC inverteres mini VRF

A Chigo mini VRF kültérikben DC inverteres iker forgódugattyús kompresszorok, ill. DC inverteres Scroll kompresszorok vannak – mérettől függően. A kültéri ventilátorokat szénkefe nélküli DC motorok hajtják. Hűtőközeg: R410A

A kültéri egységeket az alábbi méretekben gyártják, egy, ill. két db ventilátorral, oldalra kifúvó kivitelben:

Hűtőteljesítmény
[kW]
8 10 12.5 14 16 18 22,4 26 28 33,5
Kompresszor DC DC DC DC DC DC DC DC DC DC
Ventilátormotor DC DC DC+DC DC+DC DC+DC DC+DC DC+DC DC+DC DC+DC DC+DC
Villamos betáp 230 V, 1 fázis, 50 Hz 400 V, 3 fázis, 50 Hz
Hűtőteljesítmény 8/10/12,5/14/16 kW 12,5/14/16/18/22,4/28/33,5 kW

CHIGO CMV-X FULL DC inverteres VRF rendszerek

A Chigo CMV-X VRF berendezések EUROVENT minősítéssel rendelkeznek. A kültéri egységek a legújabb fejlesztésű DC inverteres kompresszorokkal vannak felszerelve, nagy hatékonyságú neodímium állandó mágnes forgórésszel. Hűtőközeg: R410A

  8 HP 10 HP 12 HP 14 HP 16 HP 18 HP 20 HP
Hűtőteljesítmény 25.2 kW 28kW 33.5 kW 40 kW 45 kW 50kW 56 kW
Kompresszor DC DC DC DC+DC DC+DC DC+DC DC+DC
Ventilátormotor DC DC DC+DC DC+DC DC+DC DC+DC DC+DC

A kültéri egység ventilátorait szénkefe nélküli DC motorok hajtják – a ventilátorok külső statikus nyomása beállítható, így rövid légcsatornát is tehetünk rá, pl. ha egy épület beugró helyiségében akarjuk elhelyezni - elrejtve így teljesen a kültéri egységet. A maximális külső statikus nyomás 85 Pa.

A kültéri egységek moduláris rendszerűek, egymással könnyen kombinálhatók, több kültéri esetén bármelyiket lehet Master-nek választani, így a kültéri egységek kiegyenlített üzemidővel tudnak működni.

VRF beltéri egységek

A beltéri egységek között megtaláljuk a legelterjedtebb oldalfali, 1 irányba, valamint 2 irányba és 4 irányba kifúvó álmennyezeti kazettás modelleket, körkifúvós kazettás típusokat, de lehet tervezni parapet, álmennyezet fölé szerelhető, légcsatornázható és oszlop beltéri egységgel is. A rendszerek tervezését könnyen elsajátítható kiválasztó szoftver segíti, melyben megadhatjuk a csőtávolságokat is. A kiválasztás végén így egy komplett anyaglistát kapunk kinyomtatva, amelyben benne vannak a szükséges készülékek, leválasztó Y idomok és rézcsövek, választott fali vagy infravezérlők is.

Kiválasztó szoftver

A CHIGO mini és CMV-X VRF rendszerek működési hőmérséklettartománya

CHIGO új generációs moduláris hőszivattyús folyadékhűtők – CLS-F sorozat

A Chigo CLS-F moduláris folyadékhűtők nagy előnye, hogy kombinálhatók egymással, könnyedén mozgathatók teherszállító liftben is, egymáshoz könnyen csatlakoztathatók a telepítés helyszínén – megtakarítva így például a költséges (és sokszor a belvárosban kivitelezhetetlen) tetőre daruzás költségét. Nagy felületű függőleges kondenzátorral vannak felszerelve, a ventilátor 4 irányból vízszintesen szívja át a levegőt a kondenzátoron és felül fújja ki. Csőköteges a hűtőközeg - folyadék hőcserélő, beépített áramlásőrrel van felszerelve, elektronikus az expanziós szelep. Mérettől függően 1, 2 ill. 4 db Copeland Scroll kompresszor van a hűtőkörben, a hűtőközeg R410A.

További műszaki információval, ajánlatkéréssel kapcsolatban keresse a Columbus Klímaértékesítő Kft. mérnökeit!

ChigoColumbus KlímaHűtéstechnikaKlímatechnika

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul