Lakóépületek épületgépészeti rendszerének beépített szén-dioxid-kibocsátása. A Panasonic bemutatja a hővisszanyerős szellőztető termékcsalád új tagját, a ZY sorozatot. 100 milliárd forintnyi beruházás gyorsíthatja fel a távhőhálózat korszerűsítését. Jócskán az elvárt szint felett a hazai gáztárolói töltöttség. Saját fűtéskorszerűsítési pályázatot indít a Daikin. Jön a második Épületgépész Foci Kupa. 2024. július 21.
Lakóépületek épületgépészeti rendszerének beépített szén-dioxid-kibocsátása
Életciklusuk során épületgépészeti rendszereink nagy mennyiségű szén-dioxidot és egyéb üvegházhatású gázokat bocsátanak ki. A környezeti életciklus-elemzésekben leginkább a globális felmelegedés potenciált alkalmazzák. Az épületgépészeti rendszer esetében a környezetterhelés jellemzően az energiafelhasználásból származik, azonban jelen kutatásunkban annak jártunk utána, hogy lakóépületek épületgépészeti rendszerei esetében milyen beépített kibocsátással lehet számolni húsz családi ház koncepció esetén.
Támogatott tartalom
A Panasonic bemutatja a hővisszanyerős szellőztető termékcsalád új tagját, a ZY sorozatot
Rendelhető a Panasonic Heating & Cooling Solutions továbbfejlesztett hővisszanyerős szellőztető egysége (ERV) az új ZY sorozat. Az új sorozat 9 modellből áll, beleértve egy 2000 m³/h-s modellt is, amelyek mindegyike DC motorral van felszerelve, a levegőbefúváshoz és az elszíváshoz független vezérlési beállítással.
100 milliárd forintnyi beruházás gyorsíthatja fel a távhőhálózat korszerűsítését
Az Energiaügyi Minisztérium javaslatait elfogadva három magyarországi energetikai programot támogat az Európai Bizottság közelmúltban meghozott döntése szerint az uniós Modernizációs Alap, amelyből már ki is fizettek közel 30 milliárd forint forrást a fejlesztésekre.
Jócskán az elvárt szint felett a hazai gáztárolói töltöttség
Az uniós ütemterv július elsejére 65 százalékos arányt ír elő a magyarországi tárolók töltöttségére, ezt azonban már májusra sikerült túlteljesíteni. A jelenleg több mint 5 milliárd köbméternyi készlet a teljes kapacitás 78 százalékát teszi ki. A fogyasztásarányos töltöttséget vizsgálva még jobb a helyzet: az 50 százalékos hazai mutató a harmadik legmagasabb Európában, több mint kétszeresen múlja felül az uniós átlagot.
Saját fűtéskorszerűsítési pályázatot indít a Daikin
A nyertes pályázóknak a Daikin a készüléket és a telepítést is biztosítja, a támogatás mértéke pedig a pályázati kalkulátorban elért energiamegtakarítás mértékétől függ. Minél nagyobb az energiamegtakarítás, annál magasabb a támogatás, amely akár 100% is lehet. A Daikin pályázati programjának teljes keretösszege 150 millió forint.
Jön a második Épületgépész Foci Kupa
2024. július 21.
Tudományos kutatások sora igazolta, hogy egészségesebb focizni, mint a focit csak nézni. Ennek szellemében újra összecsapnak a zöld gyepen az épületgépészek.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz