Épületek energetikai teljesítőképessége. Komplex fűtés, hűtés és szellőztetés a Hidew-tól. Mélytengeri földgázmezőben vásárol részesedést az MVM. Solstice® L40X: egy hűtőközeg normál- és mélyhűtéshez kereskedelmi hűtésben, ami leegyszerűsíti a feladatot! Mit jelent pontosan a kedvezményes lakásáfa két éves meghosszabbítása? Biztonságos a budapesti csapvíz.
Épületek energetikai teljesítőképessége
2024. március 12-én az Európai Parlament megszavazta az épületek energetikai teljesítőképességéről szóló felülvizsgált irányelvet (EPBD), amely lényeges lépést jelent az épületekkel kapcsolatos éghajlatvédelmi intézkedések felgyorsításához.
Támogatott tartalom
Komplex fűtés, hűtés és szellőztetés a Hidew-tól
Manapság, ha meglévő épület felújításáról, korszerűsítéséről van szó, akkor legtöbbször a nyílászárók cseréje és a homlokzati hőszigetelés, esetleg a régi fűtőberendezés korszerűbbre való cseréje valósul meg. Kevés szó esik a szellőzésről és annak fontosságáról.
Mélytengeri földgázmezőben vásárol részesedést az MVM
Az MVM-csoport egyezséget kötött az azerbajdzsáni állami tulajdonú Southern Gas Corridor CJSC-vel (SGC) az Azerbajdzsán területén lévő Shah Deniz tengeri földgáz- és kondenzátummező „termelés-megosztási megállapodás” 5 százalékos részesedésének megszerzéséről.
Támogatott tartalom
Solstice® L40X: egy hűtőközeg normál- és mélyhűtéshez kereskedelmi hűtésben, ami leegyszerűsíti a feladatot
A Baudry Froid számol a szabályozási változásokkal, és minden új berendezésben átáll az R-455A-ra.
Mit jelent pontosan a kedvezményes lakásáfa kétéves meghosszabbítása?
A bejelentett módosítás értelmében 2026. december 31-ig 5 százalékos áfa mellett értékesíthetők a többlakásos lakóingatlanban kialakított lakások, illetve az egylakásos lakóingatlanok. De mi a helyzet azokkal az ingatlanokkal, amelyek 2026 végén már rendelkeznek engedéllyel, azonban az építkezés még nem fejeződött be?
Biztonságos a budapesti csapvíz
Egy vízminőséget vizsgáló projektben az ivóvízbiztonságot veszélyeztető hatásokat tártak fel a vízkivételtől a fogyasztóig, vagyis a dunai vízbázistól egészen a csapig. A hosszú időn át, rendszeresen végzett mérések és kockázatszámítások egyértelműen igazolták, hogy a budapesti csapvíz megfelel a minőségi követelményeknek.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz