A klímaátmenet 6 mítosza és ellentmondása. Aquarea M sorozat, a Panasonic moduláris hőszivattyú-koncepciója. Átadták Magyarország első zöldhidrogén üzemét. A Geotermális Egyesület véleménye a Nemzeti Földhő Stratégiáról. A világ legjobb középületének választották a Néprajzi Múzeumot. A Hónap Mérnöke.
A klímaátmenet 6 mítosza és ellentmondása
Az energiaátmenet az emberiség egyik legnehezebb és legfontosabb feladata, és egyetlen döntéshozó sem engedheti meg magának, hogy ne gondolkozzon stratégiai szinten a témáról. Ugyanakkor fontos az is, hogy túllássanak a kérdésben gyakran hallható közhelyeken, ne gondolják, hogy léteznek könnyű megoldások, de azt sem, hogy reménytelen a helyzet.
Támogatott tartalom
Aquarea M sorozat, a Panasonic moduláris hőszivattyú-koncepciója
Bemutatjuk az M sorozat T-CAP-t, az Aquarea levegő-víz hőszivattyúk legújabb generációját R290-nel, amely forradalmi újdonságot jelent a tervezés, a teljesítmény, a csatlakoztathatóság és a fenntarthatóság terén.
Átadták Magyarország első zöldhidrogén üzemét
2024. június 3-án átadásra került Magyarország első zöldhidrogén üzeme a Bükkábrányi Energiaparkban. A 32 hektáros területen elhelyezkedő létesítmény a Mátrai Erőmű egykori külszíni lignitbányájának rekultivációjával új életre kelt.
A Geotermális Egyesület véleménye a Nemzeti Földhő Stratégiáról
Az MGtE elkészítette és a megadott határidőn belül megküldte véleményét az Energiaügyi Minisztérium által április 18-án társadalmi egyeztetésre bocsátott Nemzeti Földhő Stratégiáról (NFS).
A világ legjobb középületének választották a Néprajzi Múzeumot
Az egyik legrangosabb nemzetközi ingatlanfejlesztői díj, a FIABCI World Prix d’Excellence átadó szingapúri gáláján aranyéremmel jutalmazták a Ferencz Marcel által tervezett Néprajzi Múzeumot, ezzel a szintén a Liget Budapest Projektben felépült Magyar Zene Háza mellett hazánk legtöbb nemzetközi díjjal rendelkező épületévé vált.
A Hónap Mérnöke
A Lindab oktatási és fejlesztési vezető munkatársa, Vigh Gellért ismét rangos szakmai elismerést kapott. A tavalyi, épületgépész szakma által neki ítélt az Év Épületgépész Mérnöke díj után, ezúttal az építőipari berkekben is elismerték szakmai munkáját.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz