A földgázpiac fontosabb közelmúltbeli eseményeinek elemzése. Korszerű épület, korszerű szellőzés. Folytatódott a hazai e-kereskedelem lendületvesztése. A H2 Green Steel acélipari beszállító támogatja a Lindabot a CO₂-lábnyomának csökkentésében. Épületgépész-mérnök gyakornokot keres a Panasonic. Értékesítési mérnököt keres a Danfoss ipari hőcserélőhöz és HVAC alkalmazásokhoz.
A földgázpiac fontosabb közelmúltbeli eseményeinek elemzése
Megjelent a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal földgáz-piaci elemzése, amely a 2024. márciusi adatokkal bezárólag ismerteti az európai kereslet és kínálat alakulását, a hazai és nemzetközi földgázpiaci árak változásait, a külkereskedelmi forgalom irányait, valamint a magyarországi tárolással kapcsolatos eseményeket.
Támogatott tartalom
Korszerű épület, korszerű szellőzés
Ne legyenek illúzióink, attól, hogy valami új még nem biztos, hogy problémamentes. A legjobb elrendezésű otthon is rejthet komfortot érintő problémákat. Érdemes tisztába lenni azzal a ténnyel, hogy a mai energetikai szabványoknak egy épület csak úgy tud megfelelni, ha a megfelelő komfortot biztosító hőmérsékletet alacsony energiafogyasztás mellett képes biztosítani.
Folytatódott a hazai e-kereskedelem lendületvesztése
2024 első negyedévében is folytatódott a magyar e-kereskedelem lendületvesztése a COVID évek hipernövekedése után: forgalmi alapon már csak 6,1%-os bővülést produkált a szektor. Az adatok szerint ezt a visszafogott növekedést nem a magyar webáruházak generálták – forgalmuk inkább csökkent –, hanem inkább az olcsó kínálattal és reklám-szőnyegbombázással operáló kínai kereskedők. Mivel továbbra is kevés a külföldre értékesítő hazai kereskedő, az export kiaknázatlan lehetőséget és megoldást is jelenthet a magyar cégeknek.
A H2 Green Steel acélipari beszállító támogatja a Lindabot a CO₂-lábnyomának csökkentésében
A Lindab már korábban elkötelezte magát amellett, hogy közel nulla CO₂-kibocsátású acélt vásárol az H2 Green Steel-től. A két vállalat azóta a korábbi megállapodást egy 7 éves szállítási szerződéssé alakította, amelynek szállításai 2026-ban kezdődnek. A szerződés által lefedett teljes mennyiség 159 000 tonna ’nullkibocsátású’ acél.
Épületgépész-mérnök gyakornokot keres a Panasonic
Érdekel a hűtés-fűtés üzletág? A Pre-Sales Engineering / Projekt előkészítő mérnök melletti munka folyamán, betekintést nyerhetsz a tervezés világába és profi szakemberek segítik a fejlődésedet.
Értékesítési mérnököt keres a Danfoss ipari hőcserélőhöz és HVAC alkalmazásokhoz
A Danfoss hőcserélőipari és HVAC alkalmazások területére keres értékesítési mérnököt, aki a Danfoss képviseletét látja el.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz