Ismét csökkent a magyar építőipari termelés, de látszik a fény az alagút végén. Solstice® L40X, a hosszú távú megoldás hűtőházak számára. Csupán a magyarok 33 százalékának van otthon klímája. Grundfos szennyvízátemelő berendezések. Elfogadta az Európai Parlament a CPR módosított szövegét. Miért központi hővisszanyerős szellőzőrendszer? És miért Aereco?
Ismét csökkent a magyar építőipari termelés, de látszik a fény az alagút végén
Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 6,3, az előző hónaphoz képest 2,8%-kal csökkent az építőipari termelés volumene. Viszont 2024 márciusában, az előző év azonos hónapjához képest, a megkötött új szerződések volumene 19,4%-kal nőtt. Ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 50,2%-kal volt magasabb az egy évvel korábbinál – áll a KSH május 15-i friss jelentésében.
Támogatott tartalom
Solstice® L40X, a hosszú távú megoldás hűtőházak számára
A spanyol Greenfrío, szakértő az élelemiszeriparban, az R-455A berendezések széles választékát kínálja. Íme két példa: az egyik a csomagolt hústermékekhez, a másik a gyümölcsökhöz.
Csupán a magyarok 33 százalékának van otthon klímája
A magyarok klímavásárlási- és használati szokásait mérte fel egy reprezentatív kutatás, amelyből kiderül, hogy mivel hűtik magukat a magyarok a legnagyobb nyári hőségben, hogy milyen tényezők a legfontosabbak új készülék beszerzésekor és hogy mit gondolnak a klímák fűtési funkciójáról.
Támogatott tartalom
Grundfos szennyvízátemelő berendezések
A Grundfos MULTILIFT kompakt átemelő berendezések az épületek csatornaszint alatt keletkező szennyvizének és szennyezett vizének átemelésére szolgálnak – családi házaktól egészen a bevásárlóközpontokig. A legtöbb kivitel előre szerelt egységként kerül forgalomba, ami gyors és költséghatékony telepítést és üzembehelyezést tesz lehetővé.
Elfogadta az Európai Parlament a CPR módosított szövegét
Hosszú folyamat végére kerülhet pont, miután az Európai Parlament 2024. április 10-én elfogadta az építési termékekről szóló rendelet (Construction Product Regulation, CPR) módosított szövegét, így egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy megjelenhessen az építései termékek forgalomba hozataláról szóló új rendelet, amely komoly hatással bír a harmonizált szabványokra.
Miért központi hővisszanyerős szellőzőrendszer?
És miért Aereco?
Egyre nagyobb igény mutatkozik hővisszanyerős szellőzés kialakítása iránt nagy épületekben is. A családi házak mellett, ma már szállodák, irodaházak esetében is egyre gyakrabban jelenik meg a hővisszanyerős szellőzési rendszer kiépítése iránti igény.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz