Kétszerezni tervezik a geotermikus energia hazai felhasználását. Nemzeti Földhő Stratégia. Miért válasszuk a FOCUS szénacél présrendszert? Ismét sikeres volt a Pollack Expo. Hollán Ernő-díjat kapott Csanád Bálint. Mire képes az egyhelyiséges decentralizált hővisszanyerő? Az ötödik kutat fúrják a békési gázmezőn. Gyík, gém és róka a tüzivíztartályon.
Kétszerezni tervezik a geotermikus energia hazai felhasználását
Nemzeti Földhő Stratégia
A geotermikus energia közvetlen hasznosításában Magyarország hosszú évek óta Európa első öt állama között található. A rendelkezésre álló potenciálra alapozva azonban még tovább fokozható a helyben elérhető erőforrás felhasználása. A társadalmi egyeztetésre bocsátott Nemzeti Földhő Stratégiában vázolt intézkedések a magyar zöldgazdaság húzóágazatává tehetik a geotermiát.
Támogatott tartalom
Miért válasszuk a FOCUS szénacél présrendszert?
Szénacél présrendszer az acél kedvező árával és a préskötés könnyedségével. Zárt fűtési és napkollektoros rendszerekhez, hűtővízrendszerekhez, tűzivízvezetékekhez, sűrített levegős és iparivíz rendszerekhez.
Ismét sikeres volt a Pollack Expo
Már hagyományosnak mondható, hogy a Pécsi Expo Centerben került megrendezésre április 18–19-én a XVII. Pollack Expo, amely a tizenhetedik alkalom volt az új rendszerű lebonyolításban. (Ebben az egyébként is impozáns rendezési számban a korábbi, még szűkebb szakmai körre megszervezett szakmai napokat nem vettük figyelembe.)
Hollán Ernő-díjat kapott Csanád Bálint
A BPMK április 19-i küldöttgyűlésén újabb elismerést kapott az épületgépészek családjának egyik jeles képviselője, Csanád Bálint, aki a Hollán Ernő-díjat vehette át. Szakmai tevékenysége, emberi példamutatása alapján méltán megérdemli a díjat, sok elismerést érdemel.
Mire képes az egyhelyiséges decentralizált hővisszanyerő?
Mivel a megújuló energia részaránya az épületgépészetben folyamatosan növekszik, nem meglepő, hogy a komfort szellőzés terén a hővisszanyerők egyre hangsúlyosabbak. Ezen belül a központi rendszerek számos vitathatatlan előnyt hordoznak magukban. Ha érdekel a téma, figyeld következő cikkünket, ahol ezt a kérdést fogjuk több szempontból is körbe járni.
Az ötödik kutat fúrják a békési gázmezőn
Az április 20-i hétvégén láttak hozzá az ötödik kút fúrásához a Nyékpuszta lelőhelyen. A Sarkad térségében feltárt szénhidrogénmezőn tavaly február óta üzemel az első kút. 2023-ban újabb kettőt fúrtak le, az elmúlt télen termelésbe állt egy évekkel ezelőtt lemélyített másik is.
Gyík, gém és róka a tüzivíztartályon
Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis, amely egy sprinkler tartályon megvalósult, 350 négyzetméteres festménnyel emlékezik meg a környék állat- és növényvilágáról, ezzel is felhívva a figyelmet a fenntarthatóság és az élővilág tiszteletben tartásának fontosságára.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz