Az Európai Parlament elfogadta a kibocsátáscsökkentési terveket. Gyakran ismételt kérdések a villámvédelemben. 2024. március 26. Fűtési célú, cseppfolyósított propán, bután és keverékei. Az épületgépészek kedvenc rendezvényhelyszíne. Emlékezés dr. Bánhidi Lászlóra, a sikeres emberre. Idén ismét indul a Danfoss e-Akadémia!
Az Európai Parlament elfogadta a kibocsátáscsökkentési terveket
Az épületek energiahatékonyságáról szóló irányelv felülvizsgálatának célja, hogy 2030-ra jelentős mértékben csökkenjen az uniós épületállomány üvegházhatásúgáz-kibocsátása és energiafogyasztása, 2050-re pedig már egyáltalán ne terheljék a környezetet az épületek.
Támogatott tartalom
Gyakran ismételt kérdések a villámvédelemben
2024. március 26.
A villámvédelmi rendszer tervezésekor, kivitelezésekor és felülvizsgálatakor nagyon sok olyan visszatérő kérdés fogalmazódik meg, amelyekre a szabvány (az MSZ EN 62305) nem ad – a gyakorlatban is alkalmazható – választ. Az előadás ezeket a kérdéseket veszi sorra a kockázatkezeléstől a felülvizsgálatig, bemutatva a kérdések hátterében álló problémákat és a lehetséges megoldásokat.
Fűtési célú, cseppfolyósított propán, bután és keverékei
2024. március 1-jén a Magyar PB-Gázipari Egyesület közreműködésével és támogatásával megjelent az MSZ 1601:2024 Fűtési célú, cseppfolyósított propán, bután és keverékeinek követelményei és vizsgálati módszerei magyar nemzeti szabvány.
Támogatott tartalom
Az épületgépészek kedvenc rendezvényhelyszíne
Egyedülálló elhelyezkedésének és épületgépészeti komfortmegoldásainak köszönhetően a Lechner Rendezvényközpont Budapest olyan rendezvényhelyszíne, amely egyben gazdag történelmi értékekben is, hiszen az egykori Lechner téglagyár területén áll, melynek építészeti jegyeit híven őrzi. Külön érdekessége, hogy az épületben található a Hoptop sörfőzde látványüzeme is, ahova rendszeresen szerveznek szakmai körbevezetést, gyárlátogatást is. Ez üde színfoltja egy-egy komoly hangvételű és épületgépész konferenciának, ami után kuriózumként lehet megtekinteni a főzdét és az épület egyedi épületgépészeti megoldásait.
Emlékezés dr. Bánhidi Lászlóra, a sikeres emberre
Milyen ember volt is ő? Erre a kérdésre nem egyszerű válaszolni, de ha azt mondom, hogy ő egy igazi ember volt, akivel jól lehetett beszélgetni, nemcsak szakmai témákról, hanem úgy általában mindenről, és ha még azt is hozzáteszem, hogy segítőkész is volt, akkor nagyot nem tévedek. Szakmai területen pedig rendkívül termékeny volt, több könyve és számos szakcikke jelent meg itthon és külföldön egyaránt.
Idén ismét indul a Danfoss e-Akadémia!
A Danfoss újra elhozza a hűtési és fűtési szakembereknek szánt előadássorozatát.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz