Újabb szegedi városrész geotermikus fűtési rendszere készült el. Aereco szellőzési rendszerek. Energiahatékonysággal kapcsolatos rendeleteket módosított az energiahivatal. Lindab légtechnikai megoldások támogatják a Semmelweis Egyetem energetikai felújítását. XIII. Országos Kéménykonferencia. 2024. február 28–29. MACSOI tavaszi szakmai találkozó. 2024. március 1–2.
Újabb szegedi városrész geotermikus fűtési rendszere készült el
Befejeződött a Szilléri városrész geotermikus fűtési rendszerének kiépítése Szegeden, a 2,352 milliárd forintos költségvetésű beruházás uniós támogatással valósult meg. A kivitelezés során egy 2000 méter talpmélységű termelő termálkutat fúrtak a Pentelei sornál lévő Zápor-tó partján.
Támogatott tartalom
Aereco szellőzési rendszerek
Az épületgépészet egyre nagyobb teret kap mind az energetika, mind a komfort terén és ebben egyre nagyobb szerepet játszik a korszerű légtechnikai megoldások használata, mely számos lehetőséget tartogat a szakma számára a jövőben! Az Aereco és az Aldes cégcsoport integrációjának köszönhetően jelentősen bővült azon légtechnikai eszközök kínálata, amely mindezt garantálni tudja.
Energiahatékonysággal kapcsolatos rendeleteket módosított az energiahivatal
Módosította a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) két energiahatékonysággal kapcsolatos rendeletét, új elemekkel bővül az energiahatékonyság-javító intézkedések elszámolását segítő EKR-katalógus, és egyszerűsödik a nagyfogyasztók által kötelezően telepítendő almérőkkel kapcsolatos szabályozás.
Lindab légtechnikai megoldások támogatják a Semmelweis Egyetem energetikai felújítását
A Semmelweis Egyetem nyolc jelentős létesítményének energetikai korszerűsítése zajlik már több éve. A program keretében megújult többek között az I. számú Gyermekgyógyászati Klinika, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika, a Semmelweis Egyetem Balassa János Kollégiuma is.
XIII. Országos Kéménykonferencia
2024. február 28–29.
A Kéményjobbítók Országos Szövetsége 2024. február 28-29-én, szerdán és csütörtökön rendezi meg az Országos Kéménykonferenciát. A konferencia helyszíne a kaposvári Hotel Dorottya. A konferencia mottója: az égéstermék-elvezetés kialakítása az érvényes szakmai előírásoknak és a környezetvédelmi elvárásoknak megfelelően.
MACSOI tavaszi szakmai találkozó
2024. március 1–2.
Magyarországi Cserépkályhások, Kandallóépítők és -Gyártók Országos Ipartestület (MACSOI) 2024. március elsején és másodikán rendezi meg a szokásos tavaszi szakmai találkozóját, amelynek helyszíne a pilisvörösvári Gólyafészek Rendezvényház lesz.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz