Víznyelő- és aknalefedések termékszabványai. Mekkora megtakarítási potenciál rejlik az Ön szivattyús rendszerében? Elindult az építési termékek új környezeti információs rendszere. Ománban indította az évet a Columbus Klíma. IV. Zöld Fordulat Szakmai Nap. 2024. február 21. Budapest. 2023 decemberében az építőipari termelés volumene 4,3%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. Rangos díjat nyert a Daikin.
Víznyelő- és aknalefedések termékszabványai
Az utcákon járva, aki figyelmesen néz a lába elé, annak ismerős lehet az „EN 124” felirat a víznyelő- vagy aknalefedések fedlapjairól, mivel ezeket a fedlapokat az MSZ EN 124 alapján kell osztályba sorolni, vizsgálni és forgalomba hozni. 2015-ben a szabványt sorozattá bővítették, melynek első két része 2024 februárjától magyar nyelven is elérhető.
Támogatott tartalom
Mekkora megtakarítási potenciál rejlik az Ön szivattyús rendszerében?
A mindennapi életben a szivattyúk az épületek szíveként dolgoznak, biztosítják a komfortot, a megfelelő munkakörülményeket. De ennek ára van. A szivattyúk bekerülési költsége a teljes élettartam költségeknek mindössze 5-10%-át teszi ki – a többi az üzemeltetés költségei. Ez utóbbi költségeken jelentős mértékű megtakarítás realizálható. A Grundfos ENERGY CHECK szolgáltatása segít ebben.
Elindult az építési termékek új környezeti információs rendszere
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) háttérintézményénél, az ÉMI Nonprofit Kft.-nél a kormány fenntartható gazdaság- és iparfejlesztési céljaival összhangban elindult az építési termékek egyszerűsített környezeti értékelése és az ehhez kapcsolódó információs rendszer.
Támogatott tartalom
Ománban indította az évet a Columbus Klíma
A Columbus Klíma erősen kezdte 2024-et: a tavalyi, bolognai utazás után ezúttal Ománba, Salalah városába vitte magával kiemelt partnereit és családtagjaikat, hogy részben a szakmának, részben a kikapcsolódásnak szentelt egy hetet együtt tölthessék, és még szorosabb összetartással vághassanak neki az évnek.
IV. Zöld Fordulat Szakmai Nap
2024. február 21. Budapest
Újra megrendezésre kerül Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban a hőszivattyúkkal és más környezettudatos épületgépészeti megoldásokkal foglalkozó, kiállítással is egybekötött szakmai nap a Magyar Épületgépészek Szövetsége szervezésében. A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
2023 decemberében az építőipari termelés volumene 4,3%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól
Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 6,0, az egyéb építményeké 0,5%-kal csökkent. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 5,1%-kal nagyobb volt a novemberinél – tette közzé február 14-én a KSH.
Rangos díjat nyert a Daikin
A Daikin Hungary Kft. elnyerte a Joint Venture Szövetség (JVSZ) “Companies for the Future”, azaz a “Vállalatok a jövőért” díj nagyvállalati kategóriájának első helyezését. A díjátadóra a Budai Vár Királyi Lovarda épületében került sor 300 vállalatvezető részvételével.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz