Lehetőségek az energiaválság csökkentésére intézmények esetében. Külföldi munkavállalók foglalkoztatása a magyar építőiparban. XIII. Országos Kéménykonferencia – 2. felhívás. Elhunyt dr. Bánhidi László professzor. Solstice® L40X: egy hűtőközeg normál- és mélyhűtéshez kereskedelmi hűtésben, ami leegyszerűsíti a feladatot!
Lehetőségek az energiaválság csökkentésére intézmények esetében
Az orosz – ukrán háború kapcsán az Európai Unió által bevezetett szankció hatásaként a földgáz ára jelentősen megnőtt. Milyen technikai lehetőségek kínálkoznak a földgáz felhasználás és ezzel összhangban a fűtési költségek csökkentésére intézmények esetében? A legegyszerűbb lehetőség, ha a kazánházban a gáztüzelésű kazánok mellé pellet, faapríték vagy tűzifa tüzelésű melegvizes kazánokat építenek be, amelyek fedezik az intézmény fűtési alapterhelését. A szerző a cikkben összefoglalja a tűzifa tulajdonságait és különböző felhasználási módjait, majd több példával szemlélteti a központi fűtési kazántelepek átalakítását. Vannak olyan bemutatott helyek, ahol a földgázt hőszivattyú alkalmazásával teljesen kiváltották. Másutt a biomasszára alapozott falusi távfűtési rendszert alakítottak ki. A harmadik bemutatott csoport esetében termálkút fúrásával oldották meg a hőellátást.
Külföldi munkavállalók foglalkoztatása a magyar építőiparban
Az elmúlt időszakban több kérdés is felmerült a külföldi, de különösen a harmadik országbeli munkavállalók magyar építőipari cégeknél történő alkalmazásával kapcsolatban.
XIII. Országos Kéménykonferencia – 2. felhívás
A Kéményjobbítók Országos Szövetsége 2024-ben 13. alkalommal rendezi meg az Országos Kéménykonferenciát. A konferencia helyszíne ezúttal Kaposvár lesz. A konferencia időpontja: 2024. február 28-29. szerda és csütörtök.
Elhunyt dr. Bánhidi László professzor
2024. december 19-én kaptuk a hírt, hogy elhunyt dr. Bánhidi László professzor.
Solstice® L40X: egy hűtőközeg normál- és mélyhűtéshez kereskedelmi hűtésben, ami leegyszerűsíti a feladatot!
A Baudry Froid számol a szabályozási változásokkal, és minden új berendezésben átáll az R-455A-ra.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz