Ők lettek az Év Emberei! Fűtsön télen okosan és gazdaságosan Panasonic légkondicionálóval! Üzemlátogatás a Kaposvári Zöld Fűtőműben. Így gurítottak Szolnokon. A minimálbér emelésének hatása a munkáltató költségeire. Valóban szívesen látják a nőket a műszaki szakmában? Testo 883 hőkamera a kiváló teljesítményért.
Ők lettek az Év Emberei!
2023. december 2-án a Marriott Hotelban megtartott Épületgépész Bálon derült fény az Év Emberei díjak nyerteseire.
Támogatott tartalom
Fűtsön télen okosan és gazdaságosan Panasonic légkondicionálóval!
A forró nyári hónapokban mindenki nagyra értékeli az otthoni légkondicionálókat, de kevesen tudják, hogy a legjobb klímaberendezések egész évben, még a leghidegebb télben is képesek kellemes hőmérsékletet fenntartani otthonunkban. Ráadásul hatékonyak és gazdaságosak is, ami a jelenlegi energiaárak mellett fontos tényező. Egy közvetlen elektromos fűtőberendezéshez képest például a légkondicionálóval évente akár a fűtési költségek 75%-át is meg lehet takarítani.
Üzemlátogatás a Kaposvári Zöld Fűtőműben
2023. november 21-én az OMÉN rendezvény keretében az előzetesen regisztrált kamarai és egyesületi tagok megtekintették működés közben a 2023-ban átadott biomassza tüzelésű, 15 MW teljesítményű fűtőművet.
Így gurítottak Szolnokon
Egy újabb eseményről adunk hírt, amely az Országos Magyar Épületgépész Napok rendezvénysorozatának keretei között került megrendezésre a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Mérnöki Kamara épületgépész szakcsoportjának szervezésében.
A minimálbér emelésének hatása a munkáltató költségeire
A minimálbér 15 százalékkal, a garantált bérminim pedig 10 százalékkal növekszik, ami összegszerűen azt jelenti, hogy a havi minimálbér bruttó 266 800 forint, a havi garantált bérminimum pedig 326 000 forint lesz.
Valóban szívesen látják a nőket a műszaki szakmában?
A vezetők kevésbé ismerik el a nők munkáját a műszaki-technológiai szektorban, és a férfi munkatársak véleménye is nehezíti előre jutásukat – legalábbis ezt gondolja egy reprezentatív kutatásban a megkérdezettek többsége. A válaszadók jelentős része szerint ugyanakkor a szakmában a nők is befuthatnak olyan karriert és kereshetnek is annyit, mint a férfiak.
Testo 883 hőkamera a kiváló teljesítményért
Az épülettermográfiában a Testo hőkamera segít a hőhidak és a szerkezeti hibák észlelésében. A karbantartás során ezek a mérőműszerek lehetővé teszik, hogy még a rendszer meghibásodása előtt észre vegye, hol van kopás. Vajon miért is ajánlja a Testo előszeretettel ezt a mérőműszert a szakemberek számára?
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz