Napelemes energiatermelés lakóépületben való helyszíni felhasználásának vizsgálata. Hatékonyabb munkavégzés Grundfos applikációk segítségével. Lezajlott a VII. Épületgépész Tervezői Konferencia. Mottó: „Az energiafüggőség ellen!”. Megkezdődött a Panasonic új folyadékhűtőinek és rooftop berendezéseinek értékesítése Magyarországon. Október 11-én újra Elektromos Fűtés Konferencia. CONSTRUMA kiállítás 2024. Égéstermék-elvezető berendezések beton idomdarabjai.
Napelemes energiatermelés lakóépületben való helyszíni felhasználásának vizsgálata
Cikkünk témája a jelenleg fennálló világméretű energiaválság tükrében rendkívül időszerű. Ezt a 2022 ősze óta bevezetett kormányrendeletek is alátámasztják, mivel ideiglenesen szüneteltették az október 31-e után becsatlakozók számára a visszatáplálást, így a szaldó elszámolást is, továbbá 2024 után bruttó elszámolásra lehet számítani. Tovább erősíti a tanulmány fontosságát, hogy 2022. augusztus 1-ével bevezetett energiatarifák változásával megemelkedtek a villamosenergia költségek. Ezek alapján a helyben felhasznált napenergia mértékének növelése lesz az elsődleges cél, hogy minél kevesebb veszteséggel üzemeljen a rendszer, ezáltal csökkentve a megtérülési időt. Ennek mértékét okos vezérléssel, tárolók beiktatásával lehet növelni.
Támogatott tartalom
Hatékonyabb munkavégzés Grundfos applikációk segítségével
A Grundfosnál mindig szem előtt tartjuk, hogy partnereink gyorsabb, egyszerűbb, hatékonyabb munkát végezhessenek segédleteink használatával. Számos applikációnk érhető el, és tölthető le ingyenesen mind Android, mind IOS telefonokra.
Lezajlott a VII. Épületgépész Tervezői Konferencia
Mottó: „Az energiafüggőség ellen!”
Az első ÉGTK-t 2016-ban – már akkor is szeptember utolsó hetében – szerveztük meg.  Ebben a nagy vállalkozásban kezdettől partnerünk a Budapesti és Pest (Vár)megyei Mérnöki Kamara (BPMK) csapata.
Támogatott tartalom
Megkezdődött a Panasonic új folyadékhűtőinek és rooftop berendezéseinek értékesítése Magyarországon
Köszöntsük együtt a Panasonic új, folyadékhűtő és rooftop berendezéseit. Örömmel mutatjuk be innovatív megoldásainkat, amelyek bármilyen területen kiválóan alkalmazhatók.
Október 11-én újra Elektromos Fűtés Konferencia
A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Elektromos Fűtés Konferencián ezúttal is szakemberek segítenek a technológiák és a komplex megoldások között tájékozódni a felhasználóknak, a fűtéstechnikai és villamosipari területen dolgozó kollégáknak.
Támogatott tartalom
CONSTRUMA kiállítás 2024
A CONSTRUMA Otthonteremtési Kiállítási Csokor jövőre április 10-14. között kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Mint minden páros évben a csokor kiállításai a 42. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari és a 12. OTTHONDesign Otthonteremtési Szakkiállítások lesznek.
Égéstermék-elvezető berendezések beton idomdarabjai
Korábban már hírt adtunk két új magyar nyelvű szabvány megjelenéséről, amelyek az égéstermék-elvezető berendezések tervezésével, kialakításával, üzembe helyezésével és azok részeivel foglalkozik, most egy harmadik szabvány megjelenéséről adunk hírt.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz