Több kivitelezés indult a második negyedévben. Melegvíztárolás, HMV-gyártás Fujitsu Waterstage és Fisher e-HeatR hőszivattyúval. Klímabarát fűtési rendszer beépítésére kötelezik a lakásépítőket. ALMEVA – Professzionális égéstermék-elvezető rendszerek. Letölthető az új számítási módszer az épületek energetikai jellemzőinek meghatározására. Elérhető a Lindab Vent Tools alkalmazás legújabb verziója! Új Siemens STA… és STP… termoelektromos szelepmozgatók. I. Vágis Épületgépész Találkozó. VII. Épületgépész Tervezői Konferencia és Kiállítás.
Több kivitelezés indult a második negyedévben
Az év második három hónapja az elmúlt három negyedévhez képest javulást hozott a hazai építőipar Aktivitás-Kezdés mutatójában. Április és június között összesen 754 milliárd forint értékben indultak el kivitelezések – derül ki a az EBI Építésaktivitási Jelentésből.
Támogatott tartalom
Melegvíztárolás, HMV-gyártás Fujitsu Waterstage és Fisher e-HeatR hőszivattyúval
Vége a nyárnak (vége a nyárnak?), lassan jön a fűtési szezon, és ilyenkor előtérbe kerülnek a hőszivattyús értékesítések. Az épület fűtési igényének meghatározásánál korábban már cikkeztünk róla, mennyire fontos a jól kiválasztott, megfelelő teljesítmény leadásra alkalmas hőszivattyú. Sokszor sokkal nagyobb kárt csinálunk például azzal, ha túl nagy vagy túl kicsi méretet választunk egy adott épület felfűtéséhez.
Klímabarát fűtési rendszer beépítésére kötelezik a lakásépítőket
2023. szeptember 8-án megszavazta a német szövetségi parlament (Bundestag) azt a javaslatot, amely klímabarát fűtési rendszerek alkalmazására kötelezi a beruházókat. Az úgynevezett fűtési fordulat, vagyis az éghajlatváltozáshoz nagyban hozzájáruló fűtési technológiák kivezetésének megkezdését szolgáló törvény legfőbb eleme, hogy 2024-től az új építésű lakóingatlanok fűtését legkevesebb 65 százalékban megújuló energiával kell megoldani.
Támogatott tartalom
ALMEVA – Professzionális égéstermék-elvezető rendszerek
Ismerje meg Ön is az ALMEVA Quadra TW25 – új, rozsdamentes acélból készült, többrétegű koncentrikus égéstermék-elvezető rendszerét!
Letölthető az új számítási módszer az épületek energetikai jellemzőinek meghatározására
Az épületenergetikai rendeleteket illetően lényegi változások történtek. A 2023 májusában már kihirdetett, de csak 2023 novemberétől hatályos módosítások jelentősen érintik a számítási módszert, a követelményeket és a tanúsítást egyaránt.
Elérhető a Lindab Vent Tools alkalmazás legújabb verziója
A Lindab egyik törekvése, hogy olyan új, digitális megoldásokat fejlesszen ki, amik támogatják a szakembereket projektjeik megvalósítása során.
Új Siemens STA… és STP… termoelektromos szelepmozgatók
A termoelektromos szelepmozgatók széles körben alkalmazott automatizálási szerelvények az osztók vagy zónaszelepek működtetésétől a korszerű PICV szelepeken történő alkalmazásig. 2023. augusztusától elérhetővé váltak az új generációs Siemens termoelektromos szelepmozgatók, melyek továbbfejlesztett műszaki jellemzőkkel és változatlanul versenyképes áron érkeznek Magyarországra is.
I. Vágis Épületgépész Találkozó
Hagyományteremtő jelleggel megrendezésre kerül a Vágis Öregdiákok első találkozója a Merkapt Zrt. által szervezett II. Épületgépész Oktoberfesten. A rendezvény nem titkolt célja, hogy egy hangulatos szakmai nappal összekötött sörfesztiválon ismét összehozza a Vágisokat és a diákévek emlékezetes pillanatainak felelevenítése mellett elősegítse új kapcsolatok létrejöttét.
VII. Épületgépész Tervezői Konferencia és Kiállítás
2023. szeptember 29-én, pénteken kerül sor a VII. Épületgépészeti Tagozati Tervezői Konferenciára, amely a Lurdy Házban kerül megrendezésre. Az eseményen – amely a MMK Épületgépészeti és Energetikai Tagozata által kötelező képzésként elfogadott – kb. ötven szakmai kiállítópartner jelenléte és 450-500 fő összlétszám várható.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz