A beépítetlen padlásterek energetikai vizsgálatának kérdései. Többszintmagas budapesti belvárosi épületek energiatudatos felújításának lehetőségei. Mekkora megtakarítási potenciál rejlik az Ön szivattyús rendszerében? Vágis Épületgépész Találkozó. 2023. szeptember 22. Az AC Service Cloud időt és több milliós költséget takarít meg a szolgáltató cégeknek. VII. Épületgépész Tervezői Konferencia és Kiállítás. Hatékonyságjavítás a testo 300 füstgázelemzővel. Aereco Légtechnikai Konferencia.
A beépítetlen padlásterek energetikai vizsgálatának kérdései
Többszintmagas budapesti belvárosi épületek energiatudatos felújításának lehetőségei
Napjainkban az egyik legjelentősebb energiafogyasztó a meglévő, jellemzően elavult épületállomány, ezért a kisebb energiafelhasználás érdekében az építész és épületgépész szakma tudatos beavatkozására van szükség. A régebbi épületek legtöbbször nem energiahatékony módon működnek, az építéskori technológiák korlátozott fejlettségűek voltak, az energiatakarékos üzemelés nem volt szempont. A 30-40 évvel ezelőtti felújítások mára elavultnak tekinthetők. A meglévő épületállomány felújítása égetően szükségszerű, a megalapozott felújítási módszerek kidolgozása háttérszámítások elkészítésével lehetséges. Fel kell ismerni, hogy az épületek külső szigetelése sok esetben nem, vagy korlátozottan végezhető el. A városi belső kerületek épületeinek hasznosítása komoly építészeti és várospolitikai megfontolásokat igényel.
Támogatott tartalom
Mekkora megtakarítási potenciál rejlik az Ön szivattyús rendszerében?
A mindennapi életben a szivattyúk az épületek szíveként dolgoznak, biztosítják a komfortot, a megfelelő munkakörülményeket. De ennek ára van. A szivattyúk bekerülési költsége a teljes élettartam költségeknek mindössze 5-10%-át teszi ki – a többi az üzemeltetés költségei. Ez utóbbi költségeken jelentős mértékű megtakarítás realizálható. A Grundfos ENERGY CHECK szolgáltatása segít ebben.
Vágis Épületgépész Találkozó
2023. szeptember 22.
Hagyományteremtő jelleggel megrendezésre kerül a Vágis Öregdiákok első találkozója a Merkapt Zrt. által szervezett II. Épületgépész Oktoberfesten. A rendezvény nem titkolt célja, hogy egy hangulatos szakmai nappal összekötött sörfesztiválon ismét összehozza a Vágisokat és a diákévek emlékezetes pillanatainak felelevenítése mellett elősegítse új kapcsolatok létrejöttét.
Támogatott tartalom
Az AC Service Cloud időt és több milliós költséget takarít meg a szolgáltató cégeknek
A Panasonic Aquarea Service Cloud (ASC) felhőmegoldása 2018 óta elérhető a fűtés és hűtés területén működő hazai telepítő és szolgáltató cégek számára. Ez lehetővé teszi a hűtési és fűtési rendszerek beállítását, kezelését, diagnosztizálását és előrejelző karbantartását távoli eléréssel. Az ASC évente akár több száz szervizelést képes hatékonyan megelőzni, ezzel több száz órányi munkát és utazást takaríthat meg a telepítő vagy szolgáltató cégeknek.
VII. Épületgépész Tervezői Konferencia és Kiállítás
2023. szeptember 29-én, pénteken kerül sor a VII. Épületgépészeti Tagozati Tervezői Konferenciára, amely a Lurdy Házban kerül megrendezésre. Az eseményen – amely a MMK Épületgépészeti és Energetikai Tagozata által kötelező képzésként elfogadott – kb. ötven szakmai kiállítópartner jelenléte és 450-500 fő összlétszám várható.
Hatékonyságjavítás a testo 300 füstgázelemzővel
Beköszöntött az ősz így a fűtésszezon közeledtével kiemelt hangsúlyt kell fektetni az energia takarékosságra, és a fűtésrendszerek biztonságára. A Testo széles kínálatával hatékonyan tudják felügyelni és dokumentálni a fűtésrendszerek ellenőrzését. A Testo előszeretettel ajánlja a fűtésrendszerekhez a rendkívül hatékony testo 300 füstgázelemzőt. Hiszen a mindennapi kihívásokhoz tökéletesen alkalmazkodik minden Testo mérőműszer és kiegészítője.
Aereco Légtechnikai Konferencia
Egy konferencia a gépész kivitelezőknek, tervezőknek, kereskedőknek, beruházóknak, műszaki szakértőknek, üzemeltetőknek. A budapesti Danubius Hotel Heliaban tartott rendezvényen minden a légtechnikai megoldásokról, okos épületekről, digitalizációs eszközökről fog szólni! A rendezvény díjmentes, de regisztrációhoz kötött!
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz