Kamarai kirándulás, avagy felfedezőtúra a MOL Campus gépészeti tereiben. Közel egymilliárd köbméterrel csökkent a gázfogyasztás az első félévben. Cserép- és vakolt kályhák szabványa. A jövő fűtése: a Remeha innovatív hőszivattyú technológiái. Aldes Inspirációs hetek az Aereconál. Ultratiszta víz a kórházakban.
Hirdetés
Schneider
A Schneider Electric teljes körű megoldáscsomagot biztosít a nyári karbantartásokhoz. Válasszon akciós kínálatunkból 2023. július 3. és augusztus 31. között, 20%-kal kedvezőbb áron! Akár ipari automatizálásban, akár kisfeszültségű hálózatok vonatkozásában tervezi a karbantartást, érdeklődjön kereskedő partnereinknél!
A részletekért kattintson ide!
Kamarai kirándulás, avagy felfedezőtúra a MOL Campus gépészeti tereiben
A Hajdú-Bihar Vármegyei Mérnöki Kamara és az MMK Épületgépészeti tagozata jóvoltából 2023. július 7 -én lehetőségünk nyílt megtekinteni a MOL új építésű irodaházát, a MOL Campust.
Közel egymilliárd köbméterrel csökkent a gázfogyasztás az első félévben
2023 első hat hónapjában a tavalyi év azonos időszakához képest 18,2 százalékkal kevesebb földgázt használtak fel Magyarországon. Az így hozzávetőleg egymilliárd köbméteres megtakarítás közel kétharmada jelentkezett a gazdaságban, harmada pedig a lakosságnál. Villamos energiából 8,4 százalékkal volt alacsonyabb a fogyasztás idén januártól júniusig, mint 2022 első felében.
Cserép- és vakolt kályhák szabványa
2023. július 1-jén angol nyelven megjelent az MSZ EN 15544:2023 Egyedi kivitelezésű cserép- és vakolt kályhák. Méretezés szabvány, mely az MSZ EN 15544:2009 helyébe lép.
A jövő fűtése: a Remeha innovatív hőszivattyú technológiái
A Remeha az elmúlt években jelentős beruházásokat végzett a hőszivattyú technológia fejlesztésére és a termékek gyártására. Az utóbbi időben a fokozódó fogyasztói igények miatt gyorsan növeli a hőszivattyúk gyártását. Bővítik a gyártócsarnokot, és új termelési sorokat nyit hőszivattyúk gyártására Európában. A tervek szerint 2023 júliusától kezdik meg a hőszivattyúk gyártását ezen gyártóhelyeken, a gázkazánok mellett. 2026-ra a hőszivattyú termelés mértéke eléri a több, mint félmilliós éves darabszámot, így biztosítva a nemzetközi ellátást.
Aldes Inspirációs hetek az Aereconál
Az Aereco és az Aldes cégcsoport integrációjának köszönhetően jelentősen bővült azon légtechnikai eszközök kínálata, amely garantálni tudja a komfortos és energiahatékony szellőzést, ezáltal az elvárható legjobb levegőminőséget minden épületben.
Ultratiszta víz a kórházakban
A higiénia és a biztonság az elmúlt években kiemelt fontosságú téma az egészségügyi intézmények számára is. Éppen ezért a kórházak, laborok vízkezelése is felértékelődött. A biztonsági kérdések mellett pedig olyan megoldások kerültek előtérbe, melyek emberi beavatkozás nélkül, önműködően képesek fenntartani az állandó kiváló minőségű vizet.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz