Változott az épületenergetikai és a tanúsítási rendelet. Művészetté váló légkondicionálás. Továbbra is kötelező az energetikai tanúsítvány ingatlan eladás vagy bérbeadás esetén. Splitblock® hőszivattyúk – WSB és WSB Kompakt. Már a harmadik kutat fúrják a békési gázmezőn. A Lindab a világon elsőként gyárt fosszilis anyagoktól mentes acélból légcsatornákat. Panasonic R290 hűtőközeges, magas hőmérsékletű kompakt levegő-víz hőszivattyú család, 50–80 kW-ig. Fejlessze AERECO rendszerét PLASMA AIR ionizátorral az allergia, a kórokozók és a kellemetlen szagok ellen! A Remeha hőszivattyúk innovatív megoldásai a fenntarthatóság jegyében. Kiemelkedő partnereit díjazta a Siemens épületautomatizálási üzletága. Új mechanikus radiátortermosztátok. Bemutatjuk új és kiváló radiátortermosztát-választékunkat.
Változott az épületenergetikai és a tanúsítási rendelet
Az épületenergetikai rendeleteket illetően lényegi változásokra került sor. A változás jelentősen érinti a számítási módszert, a követelményeket és a tanúsítást egyaránt. Az új számítási módszer jelölésrendszerében és bizonyos mértékig logikájában is eltér a megszokott TNM rendelet módszertanától. Részlegesen átveszi az épületek energetikai teljesítményére vonatkozó európai szabványok jelölésrendszerét és az összehangolás miatt a jövőben lehetővé válik a szabványok részletes módszerként való alkalmazása.
Támogatott tartalom
Művészetté váló légkondicionálás
A Galletti cégcsoport több mint 100 éves múltra visszatekintő családi vállalkozás. A Galletti S.p.A gyártó üzeme 24 000 m²-en működik. jellemzően komforthűtési-, klímatechnikai berendezéseket gyártanak itt. Ezenkívül 600 kW-os tesztlaboratórium, irodák, készáru-, félkész áru- és alkatrész raktárak találhatóak itt. A Galletti minden termékét, a legkisebb készülékektől a legbonyolultabb hűtőkig, szigorú átvételi eljárásnak vetik alá a gyártósor végén (működés, biztonság, műszaki jellemzők).
Továbbra is kötelező az energetikai tanúsítvány ingatlan eladás vagy bérbeadás esetén
2023. november 1-től jelentősen módosulnak az épületenergetikai rendeletek. A változás érinti a számítási módszert, a követelményeket és a tanúsítás szabályait is.
Támogatott tartalom
Splitblock® hőszivattyúk – WSB és WSB Kompakt
Új WSB és WSB Kompakt Splitblock® hőszivattyúval bővítette a Weishaupt átfogó hőszivattyú-programját.
Már a harmadik kutat fúrják a békési gázmezőn
A Sarkad térségében feltárt szénhidrogén-lelőhelyen februárban állt termelésbe az első kút. Nyékpuszta mezőn a napokban ért véget a második fúrása, és már nekiláttak a harmadiknak is. A belföldön elérhető források fokozott hasznosítása erősíti Magyarország energiaszuverenitását és az ellátás biztonságát.
A Lindab a világon elsőként gyárt fosszilis anyagoktól mentes acélból légcsatornákat
A világ kevés vállalatának egyikeként kap a Lindab fosszilis anyagoktól mentes acélból tesztszállítmányt. A Lindab így limitált mennyiségben tud kínálni ügyfeleinek fosszilmentes acélból készült légtechnikai és egyéb építési termékeket.
Panasonic R290 hűtőközeges, magas hőmérsékletű kompakt levegő-víz hőszivattyú család, 50–80 kW-ig
A Panasonic Heating & Cooling Solutions bemutatja az új, fenntartható és kiemelkedően hatékony működésű ECOi-W AQUA-G BLUE kompakt hűtő-fűtő levegő-víz hőszivattyú sorozatot, amely ideális nagyobb kereskedelmi, ipari vagy társasházi komfort alkalmazásokhoz is. A készülékben alkalmazott R290 egy természetes hűtőközeg, mely rendkívül alacsony, 3 alatti globális felmelegedési potenciállal (GWP) rendelkezik, így az esetleges légkörbe való kijutása jóval kisebb környezeti ​​hatással jár, mint más hűtőközegek esetén. Alkalmazása a kiemelkedő kalorikus teljesítmény mellett összhangban van a Panasonic szén-dioxid kibocsátás mentes társadalomról alkotott víziójával és a GREEN IMPACT elnevezésű programjával.
Fejlessze AERECO rendszerét PLASMA AIR ionizátorral az allergia, a kórokozók és a kellemetlen szagok ellen!
Az innovatív PLASMA AIR bipoláris ionizációs légtisztító technológia mostantól elérhető minden régi és új AERECO ügyfél számára. A beépítés szezonális apropója az allergia – de a technológia számos más problémára is megoldást kínál.
A Remeha hőszivattyúk innovatív megoldásai a fenntarthatóság jegyében
Ismerje meg a Remeha hőszivattyúinak lenyűgöző választékát, amelyek a lakossági piacon is kiemelkedő teljesítményt és hatékonyságot biztosítanak. A Remeha az épületgépészeti ágazatban régóta elismert és megbecsült. Örömmel jelentjük be, hogy immár Magyarországon is bővül az Európában piacvezető márka környezetbarát hűtés- és hűtéstechnikai termékpalettája.
Kiemelkedő partnereit díjazta a Siemens épületautomatizálási üzletága
Komplexebb paraméterek, növekvő elvárások, valamint olyan, iparból átvett technológiák, mint például a digitális ikrek felbukkanása és várható elterjedése jellemzik a hazai épületautomatizálási piac felsőbb szegmenseit. Megkerülhetetlen szemponttá fejlődött a lehető legmagasabb szintű energiahatékonyság és a biztonság, legyen szó akár tűz-, akár külső behatolások elleni védelemről – hangzott el a Siemens Zrt. Building technology üzletágának évértékelő rendezvényén, melyre partnereit hívta el a vállalat.
Új mechanikus radiátortermosztátok
Bemutatjuk új és kiváló radiátortermosztát-választékunkat
Innováció Danfoss minőséggel kombinálva.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz