Hol maradnak a mérnökök? Az MMK közzétette véleményét a magyar építészetről szóló törvényről. Panasonic R290 hűtőközeges, magas hőmérsékletű kompakt levegő-víz hőszivattyú család, 50–80 kW-ig. Értékazonosság. A fiatal hazai vízilabdázók támogatásáról döntött a Daikin Hungary Kft. Sokrétegű mégis ultravékony? FLOORTHERM! Szabad az út a Carrier–Viessmann-üzlet előtt.
Hol maradnak a mérnökök?
Az MMK közzétette véleményét a magyar építészetről szóló törvényről
A Magyar Mérnöki Kamara (MMK) elkészítette „a magyar építészetről szóló törvény” tervezetéről alkotott véleményének összefoglalóját, melyben – egyebek mellett – a jogszabálytervezet címével kapcsolatos aggályokat fogalmazta meg, javaslatokat tett az építésügyi hatóságok és az építésfelügyeleti feladatok elhatárolásának pontosítására, a kettős közigazgatási rendszer visszaállítására, a kamarai törvény külön jogszabályban történő szabályozására, az értelmező rendelkezések pontosítására, a főmérnöki rendszer részletesebb kidolgozására.
Támogatott tartalom
Panasonic R290 hűtőközeges, magas hőmérsékletű kompakt levegő-víz hőszivattyú család, 50–80 kW-ig
A Panasonic Heating & Cooling Solutions bemutatja az új, fenntartható és kiemelkedően hatékony működésű ECOi-W AQUA-G BLUE kompakt hűtő-fűtő levegő-víz hőszivattyú sorozatot, amely ideális nagyobb kereskedelmi, ipari vagy társasházi komfort alkalmazásokhoz is. A készülékben alkalmazott R290 egy természetes hűtőközeg, mely rendkívül alacsony, 3 alatti globális felmelegedési potenciállal (GWP) rendelkezik, így az esetleges légkörbe való kijutása jóval kisebb környezeti ​​hatással jár, mint más hűtőközegek esetén. Alkalmazása a kiemelkedő kalorikus teljesítmény mellett összhangban van a Panasonic szén-dioxid kibocsátás mentes társadalomról alkotott víziójával és a GREEN IMPACT elnevezésű programjával.
Értékazonosság
A fiatal hazai vízilabdázók támogatásáról döntött a Daikin Hungary Kft.
Megállapodást kötött a Magyar Vízilabda-szövetséggel (MVLSZ) a Daikin Hungary Kft. az utánpótlás-válogatott támogatásáról. A cél, hogy a legeredményesebb magyar csapatsport a jövőben is jelentős sikereket érjen el. A neves japán gyártó hazai leányvállalata először egy szegedi utánpótlástornán, az Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében rendezett Daikin-kupán lép a nagyközönség elé a sportág mecénásaként.
Támogatott tartalom
Sokrétegű mégis ultravékony? FLOORTHERM!
A Magyarországon gyártott FLOORTHERM vékony rétegrendű padlófűtési rendszer mindössze 2 cm vastagságban eléri a teljes kivitelezési magasságot, ezért könnyedén alkalmazható meglévő burkolatok utólagos telepítésére is, bontás nélkül.
Szabad az út a Carrier–Viessmann-üzlet előtt
A hírek szerint a német szövetségi kormányzat nem támaszt akadályt az elé, hogy amerikai Carrier Global-csoport felvásárolja a hesseni központú Viessmann fűtéstechnikai vállalat hőszivattyús üzletágát.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz