Márciusban is csökkent az építőipari termelés volumene. Gázkazánok kiváltása Fujitsu Waterstage levegő-víz hőszivattyúval. Kockázatok és bizonytalanság az európai építési piacon. Az OCF, az egyedi hűtőbútorok vezető gyártója, az R-1234yf és az R-455A mellett döntött. Klímafödém és klímafal. Irány Párizs! Épületgépész Foci Kupa a Mozgás Éjszakáján. 2023. június 16. péntek, Városligeti Sportcentrum.
Márciusban is csökkent az építőipari termelés volumene
2023 áprilisában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 3,2%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 4,4, az egyéb építményeké 1,3%-kal csökkent. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 2,6%-kal kisebb volt a márciusinál.
Támogatott tartalom
Gázkazánok kiváltása Fujitsu Waterstage levegő-víz hőszivattyúval
Egyre többen találkozhatunk olyan meglévő fűtésrendszerrel, amit levegő-víz hőszivattyús megoldással szeretnének a végfelhasználók átalakítani. Ezt a rohamosan terjedő „jelenséget” nem csak a megnövekedett gázáraknak köszönhetjük. A technológiát már sokkal jobban ismerik az emberek, és egyre nagyobb bizalommal fordulnak a környezetkímélőbb hőszivattyús megoldások felé.
Kockázatok és bizonytalanság az európai építési piacon
A 95. Euroconstruct konferencián közzétett új előrejelzés szerint az európai építési piac idén és jövőre mérsékelt csökkenést könyvelhet majd el és fellendülés legkorábban 2025-re várható. Magyarországon 2024-ig nagyobb mértékű visszaesésre lehet számítani, majd 2025 itt is fellendülést hozhat. A konferenciát az Eib, a szervezet holland tagintézete rendezte Amszterdamban június 9-én.
Támogatott tartalom
Az OCF, az egyedi hűtőbútorok vezető gyártója, az R-1234yf és az R-455A mellett döntött
Ez a francia kkv a technológia élvonalába tartozó, kiváló minőségű termékekre specializálódott, hogy elősegítse az értékesítést és növelje az ügyfélélményt.
Klímafödém és klímafal
Gyors és gazdaságos építés, energetikai előnyök és környezettudatosság. Ezekre az elvárásokra ad választ az egyre több építkezésen feltűnő, a beruházást könnyítő klímafödém és a klímafal, amely a hűtés és fűtés kérdéseire egyben kínál korszerű megoldást.
Irány Párizs!
Az Aereco Légtechnika Kft. új kampányt indít gépész tervezőknek, kivitelezőknek és kereskedőknek.
Épületgépész Foci Kupa a Mozgás Éjszakáján
2023. június 16. péntek, Városligeti Sportcentrum
Az Épületgépész Sport Alapítvány a több, mint 20 000 embert aktivitásrabíró Mozgás Éjszakáján rendezi meg első eseményét, az Épületgépész Foci Kupát. A barátságos kupa keretein belül kiderül, mely épületgépészeti cég csapata a legjobb a pályán. Nevezze csapatát, és nyerje el az Épületgépészek Vándorkupáját!
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz