Kötelező marad az energetikai tanúsítvány. A Panasonic kombinálja a légkondicionálást és a levegőminőségének javítását az új TZ ZKE fali klímával. Hőtechnikai értékek meghatározása. Új modulációs szelepmozgatók a Siemens választékában. Új SSB161..., SSC161... és SSF161… Költségcsökkentés a hotelekben. Gyors reagálású rendszer precíz helyiségvezérléssel. Épületgépész Foci Kupa. 2023. június 16., Városligeti Sportcentrum.
Kötelező marad az energetikai tanúsítvány
A sajtóban több olyan cikk is megjelent, amely szerint ingatlan eladása vagy bérbeadása esetén az energetikai tanúsítvány készítése nem lesz kötelező 2023. november 1-től. Alaposabban megvizsgálva az energetikai tanúsításról szóló jogszabályváltozást ez a kötelezettség nem szűnik meg, csak a részletszabályok módosulnak.
Támogatott tartalom
A Panasonic kombinálja a légkondicionálást és a levegőminőségének javítását az új TZ ZKE fali klímával
A Panasonic Heating & Cooling Solutions az új, falra szerelhető TZ ZKE-vel bővíti légkondicionálóinak kínálatát, amely alapfelszereltségként rendelkezik a levegőminőség javító nanoe™ X technológiával. A TZ rendkívül kompakt és úgy tervezték, hogy bármely otthon legkisebb helyiségében is elférjen. Intelligens vezérlésével növeli a comfort érzetet, energiahatékonysági besorolása, pedig A++ is lehet, mind a fűtés, mind a hűtés üzemmódban.
Hőtechnikai értékek meghatározása
2023. május 1-jén jelent meg az „MSZ EN 1745:2020 Falazatok és falazati termékek. A hőtechnikai tulajdonságok meghatározásának módszerei” szabvány magyar nyelvű változata, amely módszereket ad a falazatok és a falazati termékek hővezetési tényezőjének és hővezetési ellenállásának száraz állapotban mért és tervezési értékeinek meghatározására.
Új modulációs szelepmozgatók a Siemens választékában
Új SSB161..., SSC161... és SSF161...
Az átfogó „Modulációs Helyiség Szelepmozgatók” projekt keretében az elektromotoros szelepállítók új platformját vezeti be a Siemens. Az általános cél a szobai szelepmozgatók termékskálájának (SS...) folyamatos és rendszer szintű frissítése, a portfólió ésszerűsítése és technológiai fejlesztése a jelenlegi és jövőbeli piaci igényeknek megfelelően.
Költségcsökkentés a hotelekben
A szállodaiparban a víz, és annak minősége központi szerepet tölt be, hiszen a vendégek a kávézóban, a wellness részlegben és a szobájukban is találkoznak a vízzel.
Gyors reagálású rendszer precíz helyiségvezérléssel
Az elektromos padlófűtés ideális választás az energiapazarlás minimalizálására és a kényelem maximalizálására a gyors reakcióidő és az energiahatékonyság kombinációjának köszönhetően. Ha senki sem használ egy szobát vagy zónát, a fűtés kikapcsolható az adott helyiségben.
Épületgépész Foci Kupa
2023. június 16., Városligeti Sportcentrum
A több mint 20 000 embert aktivitásra bíró Mozgás Éjszakáján kerül megrendezésre az Épületgépész Foci Kupa. A barátságos labdarúgókupa keretein belül kiderül, mely épületgépészeti cég csapata a legjobb a pályán. Nevezze csapatát, és nyerje el az Épületgépészek Vándorkupáját!
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz