Kibővített, kihelyezett ülést tartott az épületgépészeti tagozat elnöksége. Energiaracionalizálás környezetbarátan. GEOWARM geotermikus talajszondák és osztó-gyűjtők, innovatív megoldások hősszivattyús rendszerekhez. Megváltozik az energiatanúsítvány. Épületgépész Foci Kupa. 2023. június 16. Városligeti Sportcentrum . Az elmúlt két évben megduplázódott a hőszivattyúk piaca. A városokban is megvalósítható a víz természetes körforgása.
Kibővített, kihelyezett ülést tartott az épületgépészeti tagozat elnöksége
Hagyomány- és programszerűen került sor a MMK Épületgépészeti Tagozatának soron következő kihelyezett elnökségi ülésére, amelyen hagyományosan vagy a nyugati-, vagy a keleti országrész területi szakcsoportjainak képviselőivel találkozik ilyenkor az elnökség. Mindig meghívott a BPMK épületgépész szakcsoport vezetője, valamint képviselteti magát a vendéglátó Kamara elnöke.
Támogatott tartalom
Energiaracionalizálás környezetbarátan
GEOWARM geotermikus talajszondák és osztó-gyűjtők, innovatív megoldások hősszivattyús rendszerekhez
A Merkapt Zrt. saját fejlesztésű GEOWARM geotermikus talajszondáit közel 15 éves gyártói, forgalmazói és üzemeltetési tapasztalattal kínálja. A folyamatos innovációnak köszönhetően a termékkínálatban két- és négycsöves szondatípusok, talajköri osztó-gyűjtők és osztó-gyűjtő aknák is megtalálhatóak.
Megváltozik az energiatanúsítvány
Az energiatanúsítványokra vonatkozó új rendelet szerint novembertől az eddigihez képest más lesz a bizonyítványok struktúrája és bővül a tartalma. Továbbra is kötelező lesz megcsináltatni az energiatanúsítványt, viszont annak tartalmát nem lesz kötelező beírni a szerződésbe.
Épületgépész Foci Kupa
2023. június 16. Városligeti Sportcentrum 
2023. június 16-án az Épületgépész Sport Alapítvány a több, mint 20 000 embert aktivitásrabíró Mozgás Éjszakáján megrendezi első eseményét, az Épületgépész Foci Kupát. A barátságoskupa keretein belül kiderül, mely épületgépészeti cég csapata a legjobb a pályán. Nevezze csapatát, és nyerje el az Épületgépészek Vándorkupáját!
Az elmúlt két évben megduplázódott a hőszivattyúk piaca
2022 utolsó negyedévében hazánkban is ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés azon készülékek iránt, amelyekkel teljes értékűen lehet fűteni is a tavaszi/nyári hűtési időszakot követően. Ez a megoldás nagyon költséghatékony, főleg olyan lakóházak esetében, ahol a fűtéskorszerűsítés nagyobb beruházást igényelne, ugyanis ezzel a kisebb költségvetésű beruházással jelentős energiamegtakarítás érhető el a családok számára is.
A városokban is megvalósítható a víz természetes körforgása
Az épített környezet és a klímaváltozás miatt felforrósodó, poros levegő idén nyáron is erősen igénybe veszi majd a városlakók szervezetét, az egyre szélsőségesebb időjárásnak köszönhetően pedig hol a csapadékvíz elvezetése, hol éppen annak hiánya okoz majd gondot.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz