Nem mostanában fognak jelentős felújításba vagy építkezésbe a magyarok. Meghívó a IX. Környezetbarát Napra! 2023. június 8.. Árcsökkentésre készülnek a német energiaszolgáltatók. Ivóvíz-mintavétel elosztóhálózatokból. Testo mérőműszerek a legionella megelőzéséhez.
Nem mostanában fognak jelentős felújításba vagy építkezésbe a magyarok
Egy friss felmérés szerint hiába szorul felújításra a magyarországi ingatlanok többsége, a jelenlegi gazdasági helyzetben csupán a lakosság 8 százaléka gondolja úgy, ideális időszak következik a lakásfelújításhoz vagy építkezéshez – sőt, a budapestiek még ettől is pesszimistábbak.
Támogatott tartalom
Meghívó a IX. Környezetbarát Napra
2023. június 8.
A Weishaupt Hőtechnikai Kft. ezúton invitálja minden kedves partnerét a 2023. június 8-án, Biatorbágyon megrendezésre kerülő IX. Környezetbarát Napra, ahol számos hasznos és szórakoztató programmal, vendéglátással készülnek.
Árcsökkentésre készülnek a német energiaszolgáltatók
Az energia nagykereskedelmi (tőzsdei) árának hónapok óta tartó csökkenését lassan a lakossági fogyasztók is megérzik, mert egyre több úgynevezett alapszolgáltató – az adott térségben a legtöbb lakossági ügyfelet kiszolgáló energiaszolgáltató – alakítja át tarifáit.
Ivóvíz-mintavétel elosztóhálózatokból
2023. május 1-jén megjelent az MSZ ISO 5667-5:2023 Vízminőség. Mintavétel. 5. rész: Útmutató az ivóvíz mintavételéhez vízkezelő művekből és elosztóhálózatokból szabvány magyar nyelvű változata.
Testo mérőműszerek a legionella megelőzéséhez
A legionellák olyan baktériumok, amelyek természetes módon fordulnak elő vizeinkben. Ott megtelepedhetnek az ellátórendszerekben és a vízhálózaton keresztül bekerülhetnek a szennyvíztisztító rendszerekbe vagy a műszaki berendezésekbe. A fertőzés szempontjából fokozottan veszélyeztetett területek a nagy épületek, amelyek bonyolult légkondicionáló és vízellátó rendszereikben a víz hosszabb ideig állhat, így kiváló lappangási közeget biztosítanak a legionella számára.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz