Alig lát tovább három hónapnál az épületgépész tervezők zöme. R-455A aggregátok telepítése új szupermarket hűtőtereinek ellátására. Új szempontok az épületgépészetben. Szakmai nap Debrecenben. Grundfos e-Akadémia – Online képzési platform. Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 9,8%-kal csökkent az építőipari termelés volumene. Maximális komfort, minimális energiafelhasználás. Adja az adó 1%-át az Épületgépészeti Múzeumnak. Komfort és energiamegtakarítás megfelelő szellőzőrendszerrel.
Alig lát tovább három hónapnál az épületgépész tervezők zöme
A korábbiaknál kevesebb megrendelésre, ennek folyományaként pedig emelkedő árak mellett is enyhén csökkenő árbevételre számít azon épületgépész tervezők többsége, amelyik válaszolt az e-gépész.hu konjunktúrafelmérésének kérdéseire. Arra kerestük a választ, hogy az építőipar jelenleg is zajló változásai miként érintik az épületgépész tervezők munkáját, megrendelésállományát és ezek jövőbeli változásait az érintettek tapasztalatai és várakozásai alapján.
Támogatott tartalom
R-455A aggregátok telepítése új szupermarket hűtőtereinek ellátására
„A hűtőrendszer kiválasztása manapság nem könnyű feladat a költségek optimalizálása, valamint az élelmiszerek tartós és megbízható tárolására szolgáló rendszer kiválasztása érdekében” – magyarázza Régis Plet, aki a Moissac-i új Leclerc Express üzlet munkálataiért felelős.
Új szempontok az épületgépészetben
Szakmai nap Debrecenben
Épületgépészeti Szakmai Napot tartottak a Debreceni Egyetem Műszaki Karán 2023. május 11-én, csütörtökön. Az Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszék szakkiállítással kísért konferenciáján 21 lég- és klímatechnikával, fűtéstechnikával, vízellátással, szabályozás- és méréstechnikával, valamint az épületgépészeti rendszerek automatizálásával foglalkozó vállalkozás mutatta be újdonságait.
Támogatott tartalom
Grundfos e-Akadémia – Online képzési platform
A Grundfos e-Akadémia egy ingyenes digitális oktatási eszköz és információs platform, amely által naprakész lehet a Grundfos és a szivattyúipar legújabb fejlesztéseivel kapcsolatban.
Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 9,8%-kal csökkent az építőipari termelés volumene
2023 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 9,8%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól, amiben szerepet játszott a bázisidőszaki magas kibocsátás is. Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 13,2, az egyéb építményekéé 1,6%-kal csökkent.
Maximális komfort, minimális energiafelhasználás
Indoor climate, a 6+1 jellemző optimális összhangja – a hőmérséklet, a páratartalom, a levegő minősége és sebessége, a fény, a látvány és gyakran a zaj is. Többek között ezt a témát is körbejárjuk az AERECO és a REHAU országjáró roadshow programjában.
Adja az adó 1%-át az Épületgépészeti Múzeumnak
Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlása nagy segítség a nonprofit szervezetek számára. Azoknak a figyelmébe ajánljuk az Épületgépészeti Múzeumot, mint támogatható szervezetet, akik még nem rendelkeztek az adó 1 százalékukról.
Komfort és energiamegtakarítás megfelelő szellőzőrendszerrel 
Talán az egyik legfontosabb igazság, hogy nem csak az szükséges, ami kötelező. Jól tudjuk, hogy az egyre hatékonyabb energiafelhasználást biztosító gépészeti megoldások sok esetben új megoldandó problémát vetnek fel. Erre jó példa volt a kondenzációs technika elterjedése idején az égéstermék elvezetés biztonságához szükséges új elvárások a füstgázelvezető rendszerekkel szemben.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz